Kanal İstanbul ihalesi eski AK Partili vekilin aile şirketine gitti: Gökçek detayı

Kanal İstanbul ihalesi eski AK Partili vekilin aile şirketine gitti: Gökçek detayı

Kanal İstanbul ihalesi eski AK Partili vekil... İktidarın ‘Çılgın Proje’ olarak adlandırdığı Kanal İstanbul projesinin çevresinde hızla binalar yükseliyor.

İktidarın ‘Çılgın Proje’ olarak adlandırdığı Kanal İstanbul projesinin çevresinde hızla binalar yükseliyor. Erdoğan’ın "İnadına yapacağız" dediği Kanal İstanbul’un çevresi için yapılan bir ihale 25’inci dönem AKP milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın bir süre önce resmi ortaklıktan ayrıldığı aile şirketine gitti.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kamu kuruluşu Emlak Konut, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulunmuş oldu. Yapılan açıklamada, "Şirketimiz ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan sözleşme doğrultusunda ihale edilen İstanbul Arnavutköy Dursunköy 2. Etap Genel Altyapı, İmar Yolları ve Sanat Yapıları İnşaatı İşi’nin sözleşmesi Soysal Mühendislik İnşaat A.Ş. ile 27 Haziran 2024 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme bedeli 1 milyar 250 milyon TL+KDV’dir" denildi. Dursunköy bölgesi Kanal İstanbul’un kalbi ve en değerli bölgesi olarak biliniyor.

GÖKÇEK'LE BIRLIKTE GÖZALTINA ALINDI 

Emlak Konut’un 1,2 milyar TL’lik ihalesini alan şirket ise 25’inci dönem AKP milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın ailesine ait. Kısa süre öncesine kadar AKP’li Mallı da şirketin resmi ortakları arasında yer alıyordu. Şirketin şimdiki ortakları ise Muhammed Hafız Osman Mallı, Salih Mehmet Mallı ve İsa Mallı’dan oluşuyor. Eski AKP Milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın babası Musa Mallı ise 1998 senesinde AKP’li Melih Gökçek ile birlikte yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alındı.

İktidarın ‘Çılgın Proje’ olarak adlandırdığı Kanal İstanbul projesinin çevresinde hızla binalar yükseliyor. Erdoğan’ın "İnadına yapacağız" dediği Kanal İstanbul’un çevresi için yapılan bir ihale 25’inci dönem AKP milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın bir süre önce resmi ortaklıktan ayrıldığı aile şirketine gitti.

Gökçek ve Mallı, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin Muradiye Vakfı’nın belediyeden aldığı ihaleler mevzusunda yürüttüğü soruşturma kapsamında, DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in talimatı üzerine Ankara Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınıp yargılanmıştı. Soysal Mühendislik Şirketi, son 10 yılda kamudan 36 ayrı ihale aldı. Bu 36 ihalenin toplam bedeli ise 1 milyar 305 milyon TL’yi buluyor.

Soysal Mühendislik Şirketi, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde belediyeden de milyonlarca liralık ihale aldı. Şirket, Gökçek’in 750 milyon dolar harcadığı Ankapark’ta "Otorobot Gösteri Binası’nı" ortalama 14 milyon TL’ye yaptı. Şirket gene Gökçek döneminde "Ankara Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Spor Tesisleri’nin Yapım İşi" ihalesini aldı ve şirkete belediye kasasından 16 milyon TL ödendi. Şirket yalnız Gökçek döneminde belediyeden 120 milyon TL’nin üzerine çıkan tutarda ihale aldı.

14 BIN KONUT YAPILIYOR 

Emlak Konut ve THY ortaklığında Kanal İstanbul bölgesine yapılan bu konut ve tecim projesiyle 14 bin konut inşa edilecek. THY’den daha önce yapılan açıklamada, "Proje kapsamında etaplar halinde toplam 14 bin konut yapılarak Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yönetiminde satışa çıkarılması, yapılacak konutların en az 3 bin adedinin Türk Hava Yolları ve iştiraklerinin çalışanlarına satılmak üzere kura hakkının ortaklığımız tarafınca belirlenmesi planlanmaktadır" denilmişti. Yani 14 bin konuttan yalnız 3 bini THY çalışanlarına satılacak. Geriye kalan 11 bin konut ile ticari alanların kime satılacağı ise bilinmiyor.

"Kanal İstanbul ihalesi eski AK Partili vekilin aile şirketine gitti: Gökçek detayı" haberi, 02 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kanal İstanbul ihalesi eski AK Partili vekilin aile şirketine gitti: Gökçek detayı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kanal İstanbul ihalesi eski AK Partili vekilin aile şirketine gitti: Gökçek detayı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:21 Yıkım kararını kaldırmak için cinsel birliktelik teklif etti: Müdüre için istenen ceza belli oldu
  2. 11:17 Ayvacık Açıklarında 56 Kaçak Göçmen Kurtarıldı
  3. 11:13 Fenerbahçe'de Yeni Transfer Hedefleri: Nunez, En-Nesyri ve McKennie!
  4. 11:08 Çin’in Tiengong İstasyonu’nda Taykonotlar 6,5 Saatlik Uzay Yürüyüşü Gerçekleştirdi
  5. 11:00 Delta Uçağı, Bozulmuş Yiyecekler Nedeniyle New York’a Acil İniş Yaptı
  6. 10:56 Cenk Tosun cephesinde neler oluyor?
  7. 10:55 Aston Martin: Güncellemeler beklenen etkiyi yaratmadı
  8. 10:54 Kelle Paçaya Alternatif: Tavuk Suyu Çorbasının Sağlık Faydaları
  9. 10:49 BM: Gazze Şeridi’nde Nüfusun Yüzde 90’ı Savaş Nedeniyle Göç Ettirildi
  10. 10:48 Sinan Ateş davasının 4. celsesinde Saniye Ateş baygınlık geçirdi: Duruşmaya ara verildi
  11. 10:45 Zaniolo’nun Yeni Adresi Atalanta! Galatasaray ile Kiralık Anlaşması Sağlandı
  12. 10:42 Dünyanın en büyük bankalarından Türkiye için dikkat çeken enflasyon tahmini
  13. 10:41 4 Temmuz 2024 dolar - euro fiyatları
  14. 10:39 TCMB Başkanı Fatih Karahan'dan enflasyon açıklaması
  15. 10:36 Brent petrol fiyatı ne kadar oldu?
  16. 10:30 İslam Memiş'ten Altın ve Dolar İçin Kritik Uyarı: Piyasaları Sarsacak Gelişme Bekleniyor!
  17. 10:26 Özel okullar cep yakacak: Fiyatlar dörde katlandı
  18. 10:22 Deniz Akkaya'ya şok: Yakalama kararı çıktı
  19. 10:18 Hesaplarında 3 milyar 750 milyon TL işlem hacmi bulunan 110 şüpheli yakalandı
  20. 10:05 Bitcoin tepe taklak! Bitcoin'ciler yandı!
Gündem Haberleri