Kanarya Adaları'nda Turizm Modeline Karşı Büyük Protesto: 'Satılık Değil!'

Kanarya Adaları'nda Turizm Modeline Karşı Büyük Protesto: 'Satılık Değil!'

Kanarya Adaları'nda Turizm Modeline Karşı Bü... Kanarya Adaları'nda binlerce protestocu, turizm modeline karşı sokaklara döküldü. "Satılık değil!" sloganlarıyla, turizmin negatif etkilerine karşı seslerini yükselttiler. Adaların doğal ve sosyal dengesini koruma talepleriyle güçlü bir çağrıda bulundular.

Kanarya Adaları'nda turizm modeline karşı büyük bir protesto dalgası yükseliyor. Binlerce kişi sokaklara dökülerek, adaların satılabilir bir meta olmadığını vurguluyor. Turizmin olumsuz etkilerine karşı önlem alınması için seslerini yükselten göstericiler, adaların doğal ve kültürel zenginliklerini koruma talebiyle bir araya geliyor.

Kanarya Adaları'nda turizm modelinde değişiklik yapılması için düzenlenen gösteride binlerce turizm karşıtı protestocu sokaklara döküldü.

Protestocular, "Kanarya Adaları satılık değil!" ve "Evime saygı duy" yazılı sloganların yer aldığı pankartlarla gösteri düzenledi.

Bir gösterici şunları söyledi: "Bu, turiste karşı bir mesaj değil, bu topraklara yarar sağlamayan ve değiştirilmesi gereken bir turizm modeline karşı bir mesajdır."

Lanzarote ve Gran Canaria dahil olmak üzere takımadalardaki diğer adalarda da protestolar gerçekleşirken, İspanya anakarasının yanı sıra Londra ve Berlin gibi şehirlerde de destek gösterileri planlandı.

Gösterilerin arka planında, Tenerife'nin kuzeyindeki La Laguna kasabasındaki bir kilisenin önünde 11 Nisan'da 6 kişinin başlattığı açlık grevi yer alıyor.

Açlık grevcilerinin bağlı olduğu protesto platformu Canarias Se Agota'nın sözcüsü, gösterilerin başlamasından önce, "Bugün, 20 Nisan, açlık grevinin onuncu günü. Bugün Dünyamız için hayatlarını riske atan bu insanları unutamayız. Onların kararlılığı ilham veriyor, cesaretleri bizi harekete geçiriyor, fedakarlıkları bizlere bu mücadelenin herkes için olduğunu hatırlatıyor. Adalarımızın tarihinde, evimizi cesurca savunanların sarsılmaz azminin damgasını vurduğu yeni bir bölüm yazıyoruz. Bugün Kanarya Adaları çığlık atıp savaşacak, yarın da bunu yapmaya devam edecek" diye konuştu.

"Kanarya Adaları Tükendi" olarak çeviri edilen Canarias Se Agota'nın da aralarında bulunduğu protesto grupları, yetkililerin, aralarında Tenerife'nin son el değmemiş plajlarından birinin yanında beş yıldızlı bir otel inşaatını da içeren iki turistik projenin iptal edilmesini istiyor.

Ayrıca bölgesel politikacılardan turizm modelini değiştirme ve Tenerife gibi adaları deniz kirliliği, trafik sıkışıklığı ve emlak fiyatlarının yükselmesiyle bağlantılı ucuz ve uygun fiyatlı konut eksikliği dahil olmak üzere kitle turizminin en kötü aşırılıklarından koruma taahhüdü bekliyor.

Diğer talepler arasında doğal alanların korunması, turist vergisi ve Santa Cruz'daki otel temizlikçileri için daha iyi çalışma koşulları yer aldı.

2,2 milyon nüfuslu takımadaları, resmi verilere göre 2023 senesinde bir önceki yıla göre yüzde 13 artışla ortalama 14 milyon yabancı turist ziyaret etti.

Otel temizlikçileri "Biz köle değiliz" yazan pankartlar taşırken, "Yılda 14 milyon turist geliyor fakat Kanarya Adaları'nın yüzde 36'sı yoksulluk riskiyle karşı karşıya" açıklamasında bulunmuş oldu.

Adalardaki yetkililer olayın yerel halk üstündeki etkisinden endişe duyduklarını belirtirken, konut piyasasının haricinde fiyatlandırılan konutlardan gelen şikayetlerin peşinden, kısa kiralamalara ilişkin kuralları sertleştiren bir yasa taslağının bu yıl geçmesi bekleniyor.

Kanarya Adaları başkanı Fernando Clavijo yaptığı açıklamada, bölgenin önde gelen İspanyol turizm destinasyonu olmasından "gurur duyduğunu" söyledi ama sektör büyümeye devam ettikçe daha fazla kontrole gereksinim duyulduğunu kabul etti.

"Kanarya Adaları'nda Turizm Modeline Karşı Büyük Protesto: 'Satılık Değil!'" haberi, 21 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Kanarya Adaları'nda Turizm Modeline Karşı Büyük Protesto: 'Satılık Değil!' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kanarya Adaları'nda Turizm Modeline Karşı Büyük Protesto: 'Satılık Değil!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:32 Bağımlılık yapan tarif artık evinizde: İşte kahvaltıların kralı muhammara!
  2. 04:30 İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
  3. 04:28 Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
  4. 04:23 Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
  5. 04:20 Yurtta hava durumu nasıl?
  6. 04:18 Çayı böyle içenler bıraksın: Kansere neden olabilir!
  7. 04:15 İşte dünyanın en iyi yoğurtlu yiyecekleri!
  8. 04:12 Tuvaletinizi ne sıklıkla temizlemelisiniz?
  9. 04:10 Hemen bırakmanız gereken 5 zehirli sabah alışkanlığı!
  10. 04:09 Evde en ucuz saç boyalarından birine sahip olduğunuzu bilmiyor olabilirsiniz
  11. 04:07 Vücudunuzun susuz kaldığını gösteren basit bir belirtiler
  12. 04:06 Solmuş siyah kıyafetler nasıl düzeltilir?
  13. 04:03 Akraba korkusu olanlar dikkat: 'Hastalığınızın' bir adı var!
  14. 04:01 Dondurulmuş ekmek daha mı sağlıklıdır?
  15. 03:59 Bu sebeple Avrupalılar eve girerken ayakkabılarını çıkarmıyor!
  16. 03:58 Dünyanın en uzun şarkısı ne?
  17. 03:56 Oturma şekliniz kişiliğinizi yansıtıyor!
  18. 03:53 Cebinizden fazla para çıkmasını istemiyorsanız bu filmleri izlemeyin!
  19. 03:51 Akaryakıtta çifte indirim müjdesi: Bir gecede 3 lira birden düşecek!
  20. 03:50 6 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
Dünya Haberleri