Kapatılan üniversitelerin öğrencilerine ne olacak?

Kapatılan üniversitelerin öğrencilerine ne olacak?

Kapatılan üniversitelerin öğrencilerine ne o... Bugün yayınlanan olağanüstü hal kapsmında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre, bin 43 özel öğretim kurum ve kuruluşuyla özel öğrenci yurdu ve pansiyonu ile 15 vakıf yüksek öğretim kurumu da...

Bugün yayınlanan olağanüstü hal kapsmında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre, bin 43 özel öğretim kurum ve kuruluşuyla özel öğrenci yurdu ve pansiyonu ile 15 vakıf yüksek öğretim kurumu da kapatıldı.

Bununla birlikte gözler, vakıf üniversitelerindeki öğrencilerin durumuna çevrildi. Aynı kararnamenin 2’inci maddesi, 4’üncü fıkrasında konuya açıklık getirildi. Buna göre, kapatılan yüksek öğretim kurumunda öğrenim gören öğrenciler YÖK tarafından devlet veya vakıf üniversitelerine yerleştirilecek ve aynı ücreti bu okullara ödemeye devam edecek.

KHK’nın ilgili maddesi şöyle:

Kapatılan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından Devlet üniversitelerine veya vakıf üniversitelerine yerleştirilir. Bu şekilde yerleştirilen öğrenciler, mezun oluncaya kadar vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri ilgili üniversiteye ödemeye devam ederler. Bu fıkranın uygulanması ile ilgili olarak usul ve esasları belirlemeye, uygulamayı yönlendirmeye, her türlü tedbiri almaya ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Yükseköğretim Kurulu görevli ve yetkilidir.

Konuyu sozcu.com.tr’ye değerlendiren Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Başkanı Vahdet Özkoçak, “Buradan çıkaracağımız sonuç ise öğrenciler eğitim öğretim haklarını kaybetmeden faaliyetlerine devam edebilecekler ve bu durumun kontrolü Yüksek Öğretim Kurulu'na teslim edildi. Öğrencilerin anayasal hakları KHK çerçevesinde korundu'' diye konuştu.

EK KONTENJAN AÇILACAK

Kapatılan vakıf üniversitelerinden devlet ya da başka bir vakıf üniversitelerine yerleştirilen öğrencilerin aynı ücreti ödemeye devam edeceğini, bununla birlikte YÖK’ün ekstra kontenjan vereceğini kaydeden Özkoçak, “Yaklaşık 15 bin öğrenci açıkta kaldı. Eğitim görme hakkı, anayasal hak. Bu nedenle YÖK ekstra kontenjan açacaktır'' dedi.

PUANLAR ESAS ALINCAK

Başka bir okula yerleştirmede yine puan hesabı yapılacağını kaydeden Özkoçak, “Dikey geçiş sınavı gibi düşünmek lazım. Yani isteyen Bilkent’e gidemeyecek. Puanı hangi okula yetiyorsa o okula gidecek'' diye konuştu.

OKULLAR NE ZAMAN NORMALE DÖNECEK?

Okullardaki normalleşmenin Ağostus sonunda yaşanacağını söyleyen Özkoçak, şunları kaydetti: 5 Ağustos itibariyle rektörlerden gelecek olan listeler YÖK yürütme kurulu tarafından denetlenecek ve sonrasında istihbari soruşturma başlayacak. Ağustos ayının sonunda işlemlerin sona ereceğini, normalleşmenin başlayacağını bekliyoruz.''

ÖĞRETİM ELEMANLARININ DURUMU

Öğrencilerin yanında öğrencilerin yanında kapatılan bu üniversitelerde çalışan öğretim elemanları ve idari personelden FETO’ya karışmış olanların cezalandırılması gerektiğini söyleyen Özkoçak, bununla birlikte karışmamış olan kişilerin de görevine iadesinin gerektiğini kaydetti.

"Kapatılan üniversitelerin öğrencilerine ne olacak?" haberi, 23 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kapatılan üniversitelerin öğrencilerine ne olacak? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kapatılan üniversitelerin öğrencilerine ne olacak? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  2. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  3. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  4. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  5. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  6. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  7. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  8. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  9. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  10. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  11. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  12. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  13. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  14. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  15. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  16. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  17. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  18. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  19. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  20. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
Gündem Haberleri