''Kapılarının sokağa açılması'' ilkesi hatırlatıldı

''Kapılarının sokağa açılması'' ilkesi hatırlatıldı

''Kapılarının sokağa açılması'' ilkesi hatır... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, engelliler, gaziler ve belirli bir yaşın üzerindeki vatandaşların TBMM''ye girişlerinin kolaylaştırılmasına dönük olarak, Çankaya ve Dikmen kapılarında özel giriş alanları düzenlenmesi için TBMM Başkanı Binali Yıldırım''a yazılı başvuruda bulundu.

Engelliler, gaziler ve belirli bir yaşın üzerindeki vatandaşların TBMM'ye girişlerinin kolaylaştırılmasına dönük olarak TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a yazılı başvuruda bulunan Özel'in başvurusu şu şekilde:

"Parlamentomuz, başta dezavantajlı gruplar olmak üzere 81 milyon vatandaşımızın sorunlarının çözüm yeridir. Her ne kadar 24 Haziran seçimlerinin ardından yürürlüğe giren anayasa değişikliğiyle parlamenter demokrasiden geri adım atılarak bir rejim değişikliğine gidilmiş olsa da vatandaşlarımız Parlamento’yu, sorunlarının çözüm yeri olarak gördüğünü seçimlerdeki yüksek katılım oranıyla kanıtlamışlardır.

Demokrasi parlamentolarının önemli özelliklerinden biri “kapılarının sokağa açılması” ilkesidir. Her ne kadar güvenlik gerekçesiyle ciddi tahditler konulmuş olsa da ziyaretçi sayısının yüksekliği de vatandaşlarımızın Parlamento’dan ümitlerini kesmediğinin bir göstergesidir. Geçtiğimiz yıl Parlamentomuza günlük ziyaretçi ortalamasının 3 bin civarında gerçekleştiği dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından ilan edilmiştir. 24 Haziran seçimlerinin ardından oluşan 27. Yasama Dönemi’nde ise kısa süre içinde 110 bin 414 kişinin Parlamento’yu ziyaret ettiği TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop tarafından 31 Ekim 2018 günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan TBMM’nin bütçe görüşmeleri sırasında kamuoyuna açıklanmıştır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün içinde bulunduğumuz haftada yer alıyor olmamız nedeniyle, engelli vatandaşlarımızın Parlamento’ya erişiminin önündeki engellerin de kaldırılması gerekmektedir. Özellikle Salı günleri yaşanan ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle engelli vatandaşlarımız, gazilerimiz ve belli bir yaşın üzerindeki vatandaşlarımız uzun kuyruklar nedeniyle Parlamento’ya girişte zorluklar yaşamaktadır.

Yine yaşadıkları ameliyatlar nedeniyle vücutlarında platin bulunan gazilerimiz de x-Ray cihazı kullanımında sorunlarla karşılaşmaktadır.

Bu nedenlerle Parlamentomuzun Dikmen ve Çankaya kapılarında engelliler ve gaziler ile belli bir yaşın üzerindeki vatandaşlarımızın kullanımına tahsis edilmek üzere ayrı bir giriş kapısı açılmasını öneriyoruz

Bu çerçevede, Parlamento’ya girişte sorun yaşayan engelli vatandaşlarımız ve gazilerimizin yaşadığı sorunları çözebilmek için, bu kesimlerin temsilcileriyle bir araya gelerek, Çankaya ve Dikmen kapılarında engelliler, gaziler ile belli bir yaşın üzerindeki vatandaşlarımızın kullanımı için ayrı bir kapı açılması yönündeki önerimizi de dikkate alarak çözüm üretmenizi talep ediyorum."

 

"''Kapılarının sokağa açılması'' ilkesi hatırlatıldı" haberi, 05 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ''Kapılarının sokağa açılması'' ilkesi hatırlatıldı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Kapılarının sokağa açılması'' ilkesi hatırlatıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  2. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  3. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  4. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  5. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  6. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  7. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  8. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  9. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  10. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  11. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  12. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  13. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  14. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  15. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  16. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  17. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  18. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  19. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  20. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
Politika Haberleri