Kara yıl 2020: Kimler geldi kimler geçti...Hayatını kaybeden ünlü isimler

Kara yıl 2020: Kimler geldi kimler geçti...Hayatını kaybeden ünlü isimler

Kara yıl 2020: Kimler geldi kimler geçti...H... Tüm dünya için karanlık yıl olarak görülen 2020 yılında sayısız ünlü isim hayatını kaybetti. Yılın ilk günlerinden beri usta sanatçılar aramızdan ayrılarak hayata gözlerini kapadı. Siyaset, Edebiyat, Sanat camiasından birçok ünlü isim hayatını kaybetti.

Tüm toplumun, İzleyicilerin, okuyucuların ve dinleyicilerin hayranlıkla takip ettiği birçok ünlü isim, 2020 yılında yaşama gözlerini yumdu.

ESKİ BAŞBAKANLARDAN MESUT YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz da 30 Ekim'de 73 yaşında vefat etti. Siyasi yaşamına 1980'li yıllarda başlayan, Devlet Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, ANAP liderliği ve üç kez Başbakanlık yapan Mesut Yılmaz, Türk siyasi hayatındaki önemli isimler arasındaydı.

mesutyilmaz.jpg

Türkiye'de, 19 Şubat 2001'deki Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasında "Anayasa fırlatma" olayı yaşandığında Başbakan Yardımcısı olan Mesut Yılmaz, "Başbakan'a bu konuda destek vermek, siyasi bir sorumluluktur. Yapılan muamele tamamen haksızdır." diyerek tarafını açıklamıştı.

Yılmaz, 1997'de Türkbank'ın özelleştirilmesi süreciyle ilgili ortaya atılan iddialar nedeniyle "ihaleye fesat karıştırdığı" gerekçesiyle Yüce Divan karşısına çıkan ilk başbakan olmuştu.

Mesut Yılmaz, 1996'da ANAP Genel Başkanlığı döneminde ziyarette bulunduğu Budapeşte'de yumruklu saldırıya uğramış ve burnu kırılmıştı. 1996'daki Susurluk kazasının ardından ortaya atılan iddialar ve bağlantıların değişik boyutlarıyla incelenmesini isteyen Yılmaz, bu amaçla bir de Susurluk Raporu hazırlatmıştı.

RAHŞAN ECEVİT

rahsan.jpg

Eski başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, 97 yaşında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti

OSMAN DURMUŞ

Eski Sağlık Bakanlarından Osman Durmuş, geçirdiği beyin kanaması sonucu 26 Ekim'de hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Osman Durmuş, siyaset dünyasının en renkli kişiliklerinden birisiydi.

osmandurmus2.jpg

DSP-MHP-ANAP Koalisyon Hükümetinin Sağlık Bakanlığını yapan Osman Durmuş, Bakanlığı dönemindeki açıklamalarıyla kamuoyunun hep gündemindeydi.

Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan

2020 yılında hayatını kaybeden siyasi isimlerden birisi de Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan'dı. 86 yaşındaki Kazan, 9 Mart'ta çoklu organ yetmezliği nedeniyle Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

1933 yılında Sakarya'da doğan Şevket Kazan 1971'de Necmettin Erbakan'ın kurduğu Milli Nizam Partisine katıldı. Milli Selamet Partisinden (MSP) 1973'te Kocaeli milletvekili seçilen Kazan, 1974'te kurulan 37'nci hükümette Adalet Bakanlığı, Süleyman Demirel'in Başbakanlığındaki 39'uncu hükümette Çalışma Bakanlığı yaptı. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra bir yıl tutuklu kalan Kazan, 1985'te beraat etti.

Refah Partisinden 1991'de milletvekili seçilen Kazan, 1996'da kurulan 54'üncü hükümette (Refahyol) Adalet Bakanlığı görevini yürüttü.

Anayasa Mahkemesinin, 16 Ocak 1998'de "laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu" gerekçesiyle Refah Partisini kapatmasını takiben Necmettin Erbakan ve bazı diğer Refah Partililerle birlikte Şevket Kazan'a da 5 yıl siyaset yasağı getirilmişti. Kazan, siyaset yasağının kaldırılmasıyla 22 Şubat 2003'te Necmettin Erbakan ile birlikte Saadet Partisine katılarak siyasete geri dönmüştü.

Eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu

Eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve 22, 23, 24 ve 26. dönem AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, 1 Kasım'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 65 yaşındayken vefat etti.

burhankuzu.jpg

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik üstlenen Burhan Kuzu, 2001'de AK Parti'nin kurucu üyesi olarak aktif siyasete başladı. Partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığını yürüten Kuzu, 22, 23 ve 24. dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Cumhurbaşkanı Fahri Başdanışmanlığı görevinde de bulunan Burhan Kuzu, AK Parti MKYK üyesiydi.

HAYDAR BAŞ

haydarbas.jpg

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, 14 Nisan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

AKP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MARKAR ESAYAN

AKP İstanbul Milletvekili Markar Esayan, henüz 51 yaşındayken mide kanseri nedeniyle 16 Ekim'de hayatını kaybetti.

HAYATINI KAYBEDEN KOMUTANLAR

Bu yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli kademelerinde görev yapmış komutanlardan da hayatını kaybedenler oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 22. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, 26 Mayıs'ta 88 yaşındayken çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

ismailhakki.jpg

1932 yılında Çankırı'da doğan Karadayı, Kara Harp Okulundan 1951, Uçaksavar Okulundan 1953 yılında mezun oldu. Karadayı, 1961 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birlik ve kurumlarda Takım Komutanlığı ve Karargah Subaylığı yaptı.

Karadayı, 1963 yılında Kara Harp Akademisini kurmay subay olarak bitirdikten sonra 12. Tümen İstihbarat Şube Müdürlüğü, 2. Tümen Topçu Komutanlığında Karargah Subaylığı, Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığında Proje Subaylığı, Kara Harp Okulu'nda Öğretim Üyeliği ile Lojistik Şube Müdürlüğü, Şam Kara Ataşeliği, 33. Tümen 86. Piyade Alay Komutanlığı ve Genelkurmay Plan Prensipler Başkanlığı Plan Prensipler Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

İsmail Hakkı Karadayı, 1977 yılında Tuğgeneralliğe , 1981 yılında Tümgeneralliğe, 1985 yılında Korgeneralliğe yükseldi. Korgeneral olarak 8. Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunan Karadayı, 1989 yılında Orgeneralliğe terfi ettikten sonra Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Orgeneral Karadayı, 30 Ağustos 1994'te atandığı Genelkurmay Başkanlığı görevinden 30 Ağustos 1998'de emekliye ayrıldı.

AYTAÇ YALMAN

Eski Kara Kuvvetleri Komutanlarından emekli orgeneral Aytaç Yalman, 15 Mart'ta 80 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

SANAT CAMİASININ KAYIPLARI...

Bir döneme damgasını vuran "Kurtlar Vadisi" adlı dizide "Tombalacı" karakterini canlandıran Haldun Boysan, "Konsolos Ender Bey" rolünü canlandıran Recep Aktuğ, "Ordinaryüs" karakterine hayat veren ünlü oyuncu Turhan Kaya, "Orhan" karakterini canlandıran Devrim Parscan ve "Amerikalı üstad" rolünü oynayan Umut Demirdelen, hayatını kaybeden isimler arasında yer aldı.

NUR YERLİTAŞ

nuryerlitas.jpg

Beyin kanseri teşhisi konan ve ameliyat olan Nur Yerlitaş (64), Şişli Fulya'daki evinde hayatını kaybetti. 

SÖZ YAZARI VE ŞARKICIYDI

Canlandırdığı karakterlerle izleyicinin unutamadığı isimler arasındaki Recep Aktuğ, 14 Ocak'ta 65 yaşındayken uzun süredir yaşadığı KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Aktuğ aynı zamanda şarkı sözü yazarı ve şarkıcıydı.

55 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

"Çiçek Taksi", "7 Numara", "Ekmek Teknesi" adlı dizilerde rol alan oyuncu Ercüment Doğan, 4 Ocak'ta, 55 yaşındayken hayata veda etti. 

'ÖMERCİK'İN BAŞROLÜ'

Yeşilçam'da 1970'li yıllarda çekilen "Ömercik" filmlerinin başrol oyuncusu Ömer Dönmez, 1 Şubat'ta, 61 yaşındayken mide kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Henüz 4 yaşındayken kamera karşısına geçen Dönmez, kendi ismiyle oynadığı filmlerle sinema dünyasının unutulmayan çocuk yıldızları arasına adını yazdırdı. 17 yaşında geçirdiği bir kaza nedeniyle  sol gözünü kaybeden Dönmez, bir süre büfecilik ve taksicilik yaptı. Dönmez en son, "İkinci Bahar" dizisinde bir kuruyemişçiyi canlandırmıştı.

MÜSLÜM GÜRSES'İN EŞİ MUHTEREM NUR ARAMIZDAN AYRILDI

Merhum sanatçı Müslüm Gürses'in eşi, oyuncu Muhterem Nur, 20 Mart'ta 88 yaşındayken hayata veda etti. "Üç Arkadaş" filminde başrolde yer aldıktan sonra ünlü olan ve kariyerinde hızlı bir yükselişe geçen Nur, Malatya turnesinde "Baba" lakaplı Gürses ile tanıştı. 1986'da evlenen çift, Gürses'in vefatına kadar evli kaldı. 

LEVENT ÜNSAL...

Tiyatro ve sinema oyuncusu, radyocu, seslendirme sanatçısı Levent Ünsal, geçirdiği kalp krizi sonucu, 21 Mart'ta 56 yaşındayken hayatını kaybetti. Son olarak izleyenlerin büyük ilgi gösterdiği yerli animasyon filmi "Kral Şakir"de "Necati" karakterini seslendiren başarılı sanatçı, "Şahları da Vururlar", "Üç Dahi", "Cyrano De Bergerac", "Karmakarışık", "Kahraman Osman", "Sona Erdi Abuzer Nasıl Kurtulur?", "Patron Kim?" ve "Kuş Kafesi" adlı oyunlarda rol almıştı.

leventunsal.jpg

Oyuncu Ayşegül Atik, kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 9 Haziran'da 72 yaşındayken vefat etti. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitiren Atik, eski eşi Ali Atik ve Levent Kırca ile TRT ekranlarında yayımlanan skeçlerde rol aldı.

Sinema, tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Jale Aylanç, 7 Temmuz'da 72 yaşındayken vefat etti. Sanat hayatına, 1964'te Halkevlerinde başlayan Aylanç, TRT'nin ilk dublaj sanatçıları arasında yer alıyordu.

HUYSUZ VİRJİN

huysuzvirjin.jpg

"Huysuz Virjin" sahne adıyla yaptığı kantolarla tanınan Seyfi Dursunoğlu, 17 Temmuz'da 88 yaşındayken KOAH nedeniyle yaşamını yitirdi. "Katina" isimli şarkısıyla bilinen Dursunoğlu, 1970'li yıllarda bir kanto plağı yaptı. Pek çok ülkede sahne alan Dursunoğlu, "Huysuz ve Tatlı Kadın" ve "Huysuzla Dans Eder misin?" adlı televizyon programlarını da hazırlayıp sundu, "Benzemez Kimse Sana" adlı yarışmada ise jüri üyesi olarak görev yaptı.

G.O.R.A İLE ADINI DUYURMUŞTU

Tiyatro ve sinema oyuncusu Muhittin Korkmaz, 24 Kasım'da hayatını kaybetti. Sinema ve televizyonda pek çok karakteri canlandıran sanatçı, G.O.R.A. adlı filmdeki, "Komutan Logar, bir cisim yaklaşıyor efendim" repliğiyle ününü katladı. Sanatçı, yeni tip koronavirüs dolayısıyla tedavi gördüğü hastanede 67 yaşındayken hayata veda etti.

TİMUR SELÇUK

timurselcuk2.jpg

Ünlü besteci, piyanist, yorumcu ve orkestra şefi Timur Selçuk, 6 Kasım'da 74 yaşındayken kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 5 yaşında piyano çalmaya başlayan ve 7 yaşında ilk konserini veren Selçuk, İstanbul Belediye Konservatuvarı Piyano Bölümünün ardından Paris'teki Ecole Normale de Musique'de bestecilik ve orkestra yönetimi bölümünü bitirdi.

 

"Kara yıl 2020: Kimler geldi kimler geçti...Hayatını kaybeden ünlü isimler" haberi, 31 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 31 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kara yıl 2020: Kimler geldi kimler geçti...Hayatını kaybeden ünlü isimler haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kara yıl 2020: Kimler geldi kimler geçti...Hayatını kaybeden ünlü isimler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  2. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  3. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  4. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  5. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  6. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  7. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  8. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  9. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  10. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  11. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  12. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  13. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  14. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  15. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  16. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  17. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  18. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  19. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  20. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
Gündem Haberleri