Karadeniz-Akdeniz Yolu çalışmalarının Ordu etabı tamamlanıyor

Karadeniz-Akdeniz Yolu çalışmalarının Ordu etabı tamamlanıyor

Karadeniz-Akdeniz Yolu çalışmalarının Ordu e... Karadeniz'in kapılarını Akdeniz'e açacak olan ve 'asrın projesi' olarak nitelendirilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun Ordu etabında çalışmalar tamamlanmak üzere.

50 ili ilgilendiren projede; Rusya, Gürcistan ve Ukrayna’ya kent üzerinden ithalat ve ihracatın da önü açılacak. Bölge halkı da yolun açılmasıyla ticaretin hızlanmasını beklediklerini söyledi.

Karadeniz-Akdeniz Yolu, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, tüm Anadolu’nun ekonomisini olumlu yönde etkileyecek. Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen, 2. Abdülhamid Han zamanında projesi çizilen ve ‘asrın projesi’ olarak adlandırılan projenin toplam maliyeti 1 milyar liranın üzerinde. Projenin neredeyse yüzde 98'i tamamlandı.

EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKISI BEKLENİYOR
Proje sayesinde bölgenin marka değeri yükselirken, mahalleliler ise yıllardır bu yolun özlemini çektiklerini belirtti. Projesi sayesinde Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’in ticaret limanı olacak.

25 TÜNELLE BAĞLANIYOR
Dolaylı şekilde yaklaşık 50 ilgilendiren toplam maliyeti de 1 milyar liranın üzerinde olan proje ile Karadeniz’in kapıları, İç Anadolu ve Akdeniz’e açılacak. Ordu’dan, Akdeniz Bölgesi’ndeki illere kadar ulaşımı kolaylaştıracak olan proje, Rusya, Gürcistan, Ukrayna gibi ülkelere de kent üzerinden ithalat ve ihracatta önemli rol de üstlenecek. Ordu sınırlarında 15 kilometre uzunluğunda 25 tek tip tünel, çok sayıda köprü ve 330 metre uzunluğunda 1 adet viyadük bulunan Karadeniz-Akdeniz Yolu, ithalat ve ihracat açısından da önemli bir rol üstlenecek.

“TİCARETİN HIZLANACAĞI DÜŞÜNÜYORUZ”
Altınordu Karaağaç Mahallesi Muhtarı Kadir Kır, yolun ekonomik ve zaman açısından çok tasarruflu olduğunu belirtti. Ülkeye katkı sunacak olan projenin son aşamaya geldiğini söyleyen Muhtar Kır, “Çalışmalar bildiğimiz kadarıyla bitirilmek üzere, çok kısa bir süre içerisinde biteceğini düşünüyoruz. Ekonomik anlamda ve zaman açısından birçok tasarrufu var. Bölgemize katkısı çok fazla bir yol. Bu, düşünülen güzel bir projeydi, bölgeye ve ülkemize katkısı olan bir proje. Emeği geçen devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Sivas’ı örnek verecek olursak evveliyatta çok uzun süreli bir ulaşım sağlanıyordu ancak şimdi kısa bir süre içerisinde Sivas’a geçiliyor. Bu bölgeye sanayi yapılanması olduğundan dolayı ticaretin de hızlanacağı düşünüyoruz” dedi.


"DEĞERİ ANLATILAMAYAN BİR PROJE"
“Hem Akdeniz’deki ticaret hem de Ordu’daki ticaret açısından değeri anlatılamayan bir proje”
Mahalle sakinlerinden Sinan Yenilmez, yol projesi ile ilgili şunları söyledi:

“Ordu ve Ordu’nun geleceği için değeri biçilemez bir yatırım. Hem Akdeniz’deki ticaret hem de Ordu’daki ticaret açısından değeri anlatılamayan bir proje. Hem zaman tasarrufumuz oluyor hem de yakıt tasarrufumuz oluyor. Her yönüyle artıları çok fazla. 2004 yılında Topçam Barajı inşaatı başlayınca bu yolun ilk temeli atılmıştı. İlerleyen zamanlarda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in projede çabaları çok oldu ve hayata geçirdi.”

"FAZLA YARARLANAMADIK"
Bir başka mahalle sakini Satuk Buğra Yenilmez, “Haritayı açıp karşımıza baktığımızda Türkiye coğrafyasının zaten doğal bir yol olduğunu fark ediyoruz. Avrupa’yı Asya’ya bağlayan, Asya’yı Afrika’ya bağlayan doğal bir geçit şeklindedir. Bunu değerlendirmek ülkemizde yaşayanların boynunun borcuydu, uzun bir süredir bu ülkenin bu geçiş güzergahında olmasının faydalarından fazla yararlanamadık.” ifadelerini kullandı.

"Karadeniz-Akdeniz Yolu çalışmalarının Ordu etabı tamamlanıyor" haberi, 28 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Karadeniz-Akdeniz Yolu çalışmalarının Ordu etabı tamamlanıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karadeniz-Akdeniz Yolu çalışmalarının Ordu etabı tamamlanıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  2. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  3. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  4. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  5. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  6. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  7. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
  8. 00:39 Tesla'nın karı yılın ilk çeyreğinde sert bir düşüş yaşadı
  9. 00:35 Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim"
  10. 00:34 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder görevinden istifa ettiğini açıkladı
  11. 00:30 Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü
  12. 00:26 Prens Louis'den yeni kareler geldi: Kanser tedavisi gören Kate Middleton çekti
  13. 00:25 Ünlü düdüklü tencere markası iflas etti: Hanımların düdüklü tencerede favorisiydi!
  14. 00:24 WhatsApp'a yeni özellik getirildi: Artık o özellik internetsiz kullanılabilecek
  15. 00:22 New York Borsası günü yükselişle kapattı
  16. 00:22 Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma açıkladı: FIFA ve UEFA Türk futbolunu takibe aldı
  17. 00:19 Aliyev, 3 ülkeyi işaret gösterdi: Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyorlar
  18. 00:19 Kağıthane’de drift atan sürücüye 32 bin lira ceza!
  19. 00:19 Fatih Erbakan: "AKparti'ye seçimi biz kaybettirmedik, bazı yerlerde MHP kaybettirmiş oldu"
  20. 00:17 Herkesin alışveriş yaptığı o dev market zinciri iflas etti!
Yerel Gündem Haberleri