Karadeniz Holding, 2 bin kişilik Rauf Bey Gemisi'ni de Hatay'a gönderiyor

Karadeniz Holding, 2 bin kişilik Rauf Bey Gemisi'ni de Hatay'a gönderiyor

Karadeniz Holding, 2 bin kişilik Rauf Bey Ge... Karadeniz Holding, 2 bin depremzedenin kalabileceği Karadeniz Lifeship Rauf Bey yüzer yaşam kentini İskenderun'a göndermek için son hazırlıklarını tamamladı.

Karadeniz Holding, 2 bin depremzedenin kalabileceği Karadeniz Lifeship Rauf Bey yüzer yaşam kentini İskenderun'a göndermek için son hazırlıklarını tamamladı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye insani yardım sağlamak amacıyla iki acil yardım gemisinden Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan'ı İskenderun limanına gönderen Karadeniz Holding, ikinci gemisi Karadeniz Lifeship Rauf Bey yüzer yaşam kentini de hazır hale getirdi.

Acil durumlarda insani yardım amacıyla kullanılabilen yüzer yaşam kentleri konseptinin ikinci gemisi olan Rauf Bey, depremzede ailelerin barınabilecekleri tüm imkanlara haiz.

Toplam 2 bin kişinin yaşayabileceği yaşam kentinde yaşam alanlarının yanı sıra çocuk kreşi, eğitim, sıhhat, AŞ evi ve sosyal alanlarıyla çağıl bir kentin tüm imkanlarını barındıran yaşam kentinin yarın gönderilmesi planlanıyor.

Yaşam kenti, modüler sisteme haiz olduğu için 500'ün üstünde talebe için 20 sınıf, bilgisayar laboratuvarı, poliklinik, revir ve 20 kişilik yataklı tedavi alanına haiz.

Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Harezi Yılmaz, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, 1948 senesinde büyükbabası Rauf Osman Karadeniz tarafınca kurulan şirketlerinin 2007 yılından itibaren yüzer santrallerle dünyanın ilk yüzer santral filosunu geliştirdiğini söylemiş oldu.

Yılmaz, 4 tersanede inşa ettikleri 36 yüzer santral gemisiyle normalde karada olan santralleri denize kurma deneyimini, insanlık için yararlı hale getirmek suretiyle afet zamanlarında binlerce kişiyi barındırabilecek yüzer yaşam kentlerinde de kullanmak istediklerini aktardı.

Bu nedenle 5 yıl ilkin yüzer yaşam kenti projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Yılmaz, "Bunun arkasındaki sebep Türkiye'nin zelzele bölgesinde olmasıydı ve biz tersanemizde 2 bin kişinin barınabileceği yaşam gemisi yüzer şehir Lifeship Süheyla Sultan adlı gemimizi inşa ettik. Şu anda bu vapur İskenderun'da ve 2 bin kişiyi barındırabilecek şekilde, elektriği, kanalizasyonu, suyu, yaşam mahalleri, derslikleri, yemekhanesi, çocuk parkları olacak şekilde misafirlerini iki haftadır kabul etti ve gündelik yaşam devam ediyor." diye konuştu.

"Biz bu gemiyi insani yardım amacıyla satın aldık"

Bugün ise 2 bin kişi kapasitesine sahip Lifeship Rauf Bey Gemisi'nin İskenderun'a gönderilmek üzere hazırlandığına vurgu yapan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Derslikleri, çocuk kreşleri, oyun alanları, reviri, çamaşırhanesi, sosyal tesisleriyle tam anlamıyla gündelik yaşamın devamını sağlayabilecek özelliklerde. İnşallah yarın İskenderun'a gönderiliyor. İçerisinde bulunduğumuz bu gemi dünyanın en büyük ve en hızlı feribotuydu. Eski ismi Stella Explorer olan bu geminin asıl amacı İrlanda ve İngiltere arasındaki feribot seferlerini yapmaktı. Biz bu gemiyi insani yardım amacıyla satın aldık. Maalesef bugüne kısmetmiş ki bu gemi depremzedelerin kullanımına sunulacak. İçini tamamen yeniledik. Binlerce kişinin barınabileceği yatakhaneleriyle tam anlamıyla yaşam mahali haline getirildi. Yarın da kısmetse yola çıkıyor. Bu deprem felaketinden sonra başkasının yapamayacağı ama bizim yapabileceğimiz en doğru hareketin barınma imkanı sunma olduğunu fark ettik. Çünkü bu kadar tersane bilgisi, deniz üzerindeki mühendislik bilgisiyle biz bu yaşam kentlerini anında İskenderun'a gönderebilecek naçizane tek şirket olduğumuzu gördük. Şu anda 2 bin kişilik Süheyla Sultan İskenderun'da, 2 bin kişilik Rauf Bey yarın yola çıkıyor. Toplam 4 bin kişi ve bir de üzerine koyduğumuz, orada karaya konumlanmak üzere eklediğimiz ek konteynerlerle Allah kısmet ederse 5 bin kişinin barınmasına imkan verebileceğiz."

"Karadeniz Holding, 2 bin kişilik Rauf Bey Gemisi'ni de Hatay'a gönderiyor" haberi, 19 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Karadeniz Holding, 2 bin kişilik Rauf Bey Gemisi'ni de Hatay'a gönderiyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karadeniz Holding, 2 bin kişilik Rauf Bey Gemisi'ni de Hatay'a gönderiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  2. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  3. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  4. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  5. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  6. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  7. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  8. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  9. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  10. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  11. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  12. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  13. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  14. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  15. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  16. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  17. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  18. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  19. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  20. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
Gündem Haberleri