Karamollaoğlu: Cuma günü döviz alanlar ortaya çıkarılmalı

Karamollaoğlu: Cuma günü döviz alanlar ortaya çıkarılmalı

Karamollaoğlu: Cuma günü döviz alanlar ortay... Eğer iddialar gerçekse cuma günü döviz alanlar kimlerdir bunun da açığa çıkarılması gerekmektedir"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Dolar bir gecede fırlıyor normalde 150 milyon dolar olan döviz alımının cuma günü 450 milyon dolara çıktığı iddia ediliyor. Eğer iddialar gerçekse cuma günü döviz alanlar kimlerdir bunun da açığa çıkarılması gerekmektedir" çağrısında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde yaptığı haftalık basın açıklamasında ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Tıklım tıklım kongrelere tam gaz devam! Erdoğan yine yastık altındaki dolarlara seslendi

AKP'nin bugünkü kongresinin salgına rağmen tıka basa olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, "Dolar bir gecede fırlıyor normalde 150 milyon dolar olan döviz alımının cuma günü 450 milyon dolara çıktığı iddia ediliyor. Eğer iddialar gerçekse cuma günü döviz alanlar kimlerdir bunun da açığa çıkarılması gerekmektedir" diye konuştu. Karamollaoğlu, özetle şunları söyledi:

DÖVİZ ALANLAR AÇIĞA ÇIKARILMALI:

Ekonomik reform paketinden bahsedildiği bir süreçte, ekonomimizin bu denli kırılgan olduğu bir atmosferde; parti kapatma, milletvekilliği düşürme ve Merkez Bankası başkanının değiştirilmesi gibi münferit ve toplu etkileri hesaba katılmaksızın atılan bu adımlar ekonomimizde adeta bir depreme sebep olmuştur. Hali ile bu keyfi kararlar, karar değişiklikleri yatırımcının güvenini sarstı ne oldu peki? Döviz bir anda fırladı, fakirliğimiz bir gecede arttı. Dolar bir gecede fırlıyor normalde 150 milyon dolar olan döviz alımının cuma günü 450 milyon dolara çıktığı iddia ediliyor. Eğer iddialar gerçekse cuma günü döviz alanlar kimlerdir bunun da açığa çıkarılması gerekmektedir.

KEPAZELİK DİZ BOYU:

Ülke olarak böyle bir badirenin içerisindeyken bir gece yayınlanan kararname ile Kanal İstanbul’a devlet garantisi verilmesini neyle izah edeceğiz? Maalesef rezalet ortada, ama kimse rezil olduğunu kendisinin kabullenmiyor. Kepazelik diz boyuna çıkmış maalesef, kimse kepaze olarak ilan edilemiyor.

ASIL PROBLEM ZİHNİYET:

Bildiğiniz üzere son günlerde bir kabine değişikliği söylentisi ayyuka çıkmış durumda. Türkiye’de uzun zamandır vurguluyoruz problem şahıslarla alakalı değil. Kabineye Ahmet gitmiş Mehmet gelmiş herhangi bir önemi de yok. Bugün bizim asıl problemimiz zihniyettir. Zihniyetin değişmediği bir noktada görev başına geçen isimler ancak otomat memurluğu yapacaklardır. Bizim meselemiz bu sebeple şahıslar değil bizzat sistemledir, zihniyetlerledir.

"TARİHE UTANÇ VESİLESİ OLARAK GEÇECEK KARARLAR"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Siyasi partilerin kapatılmasını hiçbir zaman savunmadım" sözlerini hatırlatan Karamollaoğlu, HDP'nin kapatılmasına ilişkin şunları söyledi: "Kendisi bizzat ‘parti kapatmanın karşısındayım’ derken bugün Türkiye’miz yine parti kapatmalar gündemi ile karşı karşıya bırakıldı. Bu ülkede demokrasimize zarar veren millet iradesini yok sayan tavrın son bulmasını istiyoruz. Biz bugün adaletin hakim olduğu, demokrasinin işlediği, millet iradesinin hüküm sürdüğü bir memleket istiyoruz. Milli Görüş olarak en çok muzdarip olduğumuz meselelerin başında gelen parti kapatmaların nihayete ermesini istiyoruz. Türkiye’mize kimsenin 2021 yılında 1990’ların karanlık ruhunu yaşatmaya hakkı yoktur. Tarihe utanç vesilesi olarak geçecek kararlar almaya, meşru siyasetin önünü tıkamaya kimsenin hakkı yoktur."

HDP'Lİ GERGERLİOĞLU TEPKİSİ:

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi sürecinde sergilenen tutum ve davranışları ve ardından TBMM'de vicdanları yaralayacak şekilde gözaltına alınmasını doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Suçluysa cezalandırılsın kimsenin itirazı olmaz, ama usul ve yaklaşım da kimseyi rencide etmeyecek tarzda olmalıdır. Bizim örfümüzde, geleneğimizde su içen ve abdest alan birisine dokunulmaz. Gergerlioğlu’nun namaz kılmak için abdest alınmasına dahi müsaade edilmeden derdest edilmesi de vicdanları yaralamıştır. Bakınız adalet mülkün temelidir. Adil olmak için aynı inancı, aynı dünya görüşünü paylaşmanız gerekmez.

"Karamollaoğlu: Cuma günü döviz alanlar ortaya çıkarılmalı" haberi, 24 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Karamollaoğlu: Cuma günü döviz alanlar ortaya çıkarılmalı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karamollaoğlu: Cuma günü döviz alanlar ortaya çıkarılmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  2. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  3. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  4. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  5. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  6. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  7. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  8. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  9. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  10. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  11. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  12. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  13. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  14. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  15. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  16. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  17. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  18. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  19. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  20. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
Politika Haberleri