Karamollaoğlu Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştirdi: Tükürdüklerini yalamak zorunda kalıyorlar

Karamollaoğlu Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştirdi: Tükürdüklerini yalamak zorunda kalıyorlar

Karamollaoğlu Erdoğan'ın Suriye politikasını... Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birebir görüşmesi için yeşil ışık yakan iktidara, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’ndan tepki geldi.

Partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalar yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’nin Suriye politikasında tavır değişikliğine tepki gösterdi. Karamollaoğlu, gelişmeleri olumlu olduğunu belirterek, “Ama çok geç. Ayrıca, nereye evirileceği henüz belli değil.” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye’de muhalefet ile Beşar Esad yönetimini uzlaştırmasına ilişkin açıklamasına da tepki göstererek, “Bahçeli bile, şimdi bu çağrıyı çözüm arayışlarına güçlü bir nefes olarak nitelendiriyor. Tarih çok enteresan. İnsanlar öyle laflar ediyor ki, bir gün geliyor bunu yalamak mecburiyetinde kalıyorlar” dedi. Karamollaoğlu şunları dile getirdi:

“YALAMAK MECBURİYETİNDE KALIYORLAR”

Dışişleri Bakanı’nın kalıcı barış için muhalefetle rejimi anlaştırmamız lazım sözlerini Suriye politikası adına olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Fakat keşke yıllardır dile getirdiğimiz bu yaklaşıma iktidar daha erkenden karşılık vermiş olsaydı. Bunca dram yaşanmadan, bunca insan hayatını kaybetmeden, bunca aile parçalanmadan, bunca aile memleketlerini terk etmek zorunda kalmadan bu aklı selimi kullanabilselerdi. Keşke bad’el harâb’ül-Şam dedirtmeden önce bizlere kulak verselerdi. Bir süre önce katil Esad’la görüşme teklifinde bulunanlar akıllarını başlarına alsın diyen iktidar ortağı Bahçeli bile, şimdi bu çağrıyı çözüm arayışlarına güçlü bir nefes olarak nitelendiriyor. Tarih çok enteresan. İnsanlar öyle laflar ediyor ki, bir gün geliyor bunu yalamak mecburiyetinde kalıyorlar.

“SURİYE POLİTİKASINDA GELİŞMELER OLUMLU AMA ÇOK GEÇ”

Bildiğiniz üzere, Suriye iç savaşının henüz başlarında biz Saadet Partisi olarak Suriye’ye gitmiştik. Esad’la da görüştük. Düşüncelerimizi, fikirlerimizi, Suriye’nin ne yapması gerektiğiyle ilgili tavsiyelerimizi onlara ilettik. Onlardan da bir tepki almadık. Eğer siz Suriye’yi demokratik bir ülke haline getirmek istiyorsanız; mutlaka muhalefete imkan tanıyacaksınız, parti kuracaklar, yayın organları olacak ve Meclis’te temsil edilecekler, hiçbirisine itiraz etmediler. Biz zaten Türkiye’yi kendimize örnek almıştık dediler. Biz, bunları kendilerine anlattığımızda da siz bilmezsiniz, bunları biz iyi biliriz, dediler. Ama bu söyledikleri söz 500-600 bin insanın hayatını kaybetmesine, 15 milyon ailenin oturdukları yeri tek etmelerine ve bunların yarısının Suriye’yi terk etmesine sebep oldu. O yarısının da en az 4,5-5 milyonu ülkemize geldi. Bunlar yaşanmazdı, eğer mantık doğru işletilmiş olsaydı. Ama şimdi, en azından bu ifadelerin kullanılmış olmasını, geri planda da Suriye ile siyasi bir irtibat tesis edilmiş olmasını çok önemsiyorum. Biz bunu hep yapıyorduk diyorlar. Neymiş? İstihbarat kurumları, birbiriyle irtibat halindeymiş. Hadi oradan! Son birkaç senelik gelişmeyi getirip de 10 yıllık gelişmeymiş gibi takdim etmeye kalkmayın. Türkiye, oraya fiilen müdahale edenlere destek verirken; kiminle irtibat kuruluyordu? Ha lakin son zamanlarda başaramayacaklarını anladıkları için ilk önce elbette istihbarat örgütlerinin temas kurmalarına imkan tanıdılar. Bir adım. Arkasından da Dışişleri Bakanı, bizzat kendi seviyelerinde bir adım atılması gerektiğini vurguladı. Bunlar, olumlu gelişmeler lakin çok geç. Ayrıca, nereye evrileceği henüz belli değil.”

 

"Karamollaoğlu Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştirdi: Tükürdüklerini yalamak zorunda kalıyorlar" haberi, 17 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Karamollaoğlu Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştirdi: Tükürdüklerini yalamak zorunda kalıyorlar haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karamollaoğlu Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştirdi: Tükürdüklerini yalamak zorunda kalıyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  2. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  3. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  4. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  5. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  6. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  7. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  8. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  9. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  10. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  11. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  12. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  13. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  14. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  15. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  16. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  17. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  18. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  19. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  20. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
Politika Haberleri