Karamollaoğlu: Gelin canlar bir olalım

Karamollaoğlu: Gelin canlar bir olalım

Karamollaoğlu: Gelin canlar bir olalım Saadet Partisi 7'inci Olağan Büyük Kongresine tek aday olarak giren Temel Karamollaoğlu yeniden genel başkanlığa seçildi. Kongrenin açılış konuşmasını...

Saadet Partisi 7'inci Olağan Büyük Kongresine tek aday olarak giren Temel Karamollaoğlu yeniden genel başkanlığa seçildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Karamollaoğlu,“Munzur, Fırat, Kaz Dağları; Madımak, Roboski, Başbağlar; Yasin Börü, Eren Bülbül, Berkin Elvan bizimdir. Bu çağrımız; dindara, muhafazakâra, libarele, sosyal demokratadır. Gelin canlar bir olalım” dedi.

Saadet Partisi 7’nci Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Yeniden Genel Başkan seçilen Temel Karamollaoğlu, kongre konuşmasına Necip Fazıl’ın “Zindandan Mehemd’e Mektup” şiiri ile başladı, Nazım Hikmet’in “Davet” şiiri ile devam etti.

Kongreye delegeler ve partililerin yanısıra AKP, CHP, İYİP, BBP, HÜDA PAR, Demokrat Parti, DSP ve Vatan Partisi’nden temsilciler katıldı.

SP 7. Olağan Genel Kurulu, dün Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurula, SP’nin kurucu genel başkanı Recai Kutan ve eski Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın yanı sıra, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Salim Ensarioğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile çok sayıda siyasetçi, sendika temsilcisi, çeşitli ülke temsilcileri katıldı. Salonda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yer almaması ve İstiklâl Marşı öncesinde saygı duruşunda bulunulmaması ve salonda asılan “Hocam izindeyiz” ve Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözünün “İstikbal köklerdedir” şeklinde değiştirilerek, pankart olarak asılması ve Necmettin Erbakan’ın fotoğrafı yer alırken, Atatürk’e yer verilmemesi dikkat çekti.

‘AKP miadını doldurdu’

Konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek’in “Zindandan Mehmed’e Mektup” adlı şiiri ile başlayan Karamollaoğlu, ardından dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet’in “Davet” şiirinden bir bölüm okudu. Karamollaoğlu, “Munzur, Fırat, Kaz Dağları; Madımak, Roboski, Başbağlar; Yasin Börü, Eren Bülbül, Berkin Elvan bizimdir. Bu çağrımız; dindara, muhafazakâra, liberale, sosyal demokratadır. Gelin canlar bir olalım” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Aldatıldım” söylemine atıfta bulunan Karamollaoğlu, “Bu salonda, ilk virajda veda edenler değil, ahde vefa gösterenler, aldatmayanlar, aldatılamayanlar var” ifadelerini kullandı. “AKP’nin miadını doldurduğunu, Türkiye’yi yorduğunu ve bitirdiğini” dile getiren Karamollaoğlu, “Adı Adalet ve Kalkınma Partisi olmasına rağmen ne adaleti kalmıştır, ne de kalkınması” diye konuştu.

‘Sorun ırkçı yaklaşım’

“Kürt sorunu da huzur ve barış içinde, kan dökerek değil, ter ve dil dökerek, çözeceklerini” ileri süren Karamollaoğlu, “çözümün sadece güvenlik eksenli politikalarda aramanın meseleyi anlamamak olduğunu” iddia etti. “Sorunun millette değil, bu milleti bölmeye çalışan her türlü ırkçı yaklaşım ve politikalar olduğunu” savunan Karamollaoğlu, “bugüne kadar bu meselenin çözülememiş olmasının hak, adalet, ahlâk, ekonomi, eğitim, güvenlik gibi birçok alanda ortaya konan yanlış anlayış ve yapılan ihmallerin ortak sonucu” olduğunu belirtti.

‘Taklacı bakan’ GİK’te

İçişleri Bakanı olduğu dönemde, Erzurum’a gelmesine sevindiğini söyleyen yurtttaşa “Hele bir takla at da göreyim bakalım” diyerek “sevindiğini kanıtlamasını” istemesinin ardından kamuoyunda “taklacı bakan” olarak anılmaya başlayan eski AKP’li İdris Naim Şahin, partinin Genel İdare Kurulu (GİK) asil üyeleri arasında yer aldı.

"Karamollaoğlu: Gelin canlar bir olalım" haberi, 04 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Karamollaoğlu: Gelin canlar bir olalım haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karamollaoğlu: Gelin canlar bir olalım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri