Karamollaoğlu: Yenikapı Ruhu'nun üstüne tuz ruhu döküp öldürdünüz!

Karamollaoğlu: Yenikapı Ruhu'nun üstüne tuz ruhu döküp öldürdünüz!

Karamollaoğlu: Yenikapı Ruhu'nun üstüne tuz ... Karamollaoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde iktidara tepki gösterdi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “15 Temmuz’u siyasi ikbali için kullananlara seslenmek istiyorum; ‘Yenikapı Ruhu’nun üstüne tuz ruhu döküp öldürdünüz. Fakat biz, yeni bir ruhla milli değerlerimizi, demokrasimizi ve ülkemizi yeniden ayağa kaldıracağız inşallah. Biz Saadet Partisi olarak, kim olursa olsun tüm darbecilerle hesaplaşacak ve ülkemizi çıkmaza sürükleyen bu düzeni mutlaka değiştireceğiz” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin altıncı yıl dönümü dolayısıyla bugün sosyal medya hesabında bir mesaj paylaşan Karamollaoğlu’nun mesajları şöyle:

“İşte 15 Temmuz, yalnızca birkaç yılın değil, AK Parti iktidarının izlediği uzun bir sürecin sonucudur. Bununla birlikte 15 Temmuz, aynı zamanda ülkemizi derin bir krize sürükleyen otoriter yönetim anlayışının da doğduğu gündür. Cumhur İttifakı, bu girişimden ders çıkarıp devleti onarmak yerine devlet geleneğini ve kurumlarını yok sayan bir rejimin inşası için bahane olarak kullanmıştır. Ne yazık ki darbe başarılı olsaydı meydana gelecek olan atmosferi, bugün farklı boyutuyla yaşıyoruz.

"Demokrasiyi yok sayan bir keyfiyet ülkeyi esir almış bulunuyor"

15 Temmuz’dan sonra herkesi kriminalize eden ötekileştirici bir siyaset, suçluyu ve masumu aynı kefeye koyan çarpık bir adalet, demokrasiyi yok sayan bir keyfiyet ülkeyi esir almış bulunuyor. Daha açık bir ifadeyle; Cumhur İttifakı, milletin kahramanlığını, Erdoğan’a göre biçtiği otoriter yönetim sistemine feda etmekten çekinmedi. 15 Temmuz ruhu, Türkiye’yi kendi içine kapanan bir ülke yapmak isteyenlerin hamasetine dönüştürüldü.

"Liyakat yerine siyasal sadakati gözetmenin hangi sonuçlara sebep olabileceğini 15 Temmuz'da hep birlikte tecrübe ettik"

Adaletten uzaklaşmanın, günübirlik çıkarlar için devletin tüm ayarlarıyla oynamanın bedelinin ne kadar ağır olduğunu 15 Temmuz'da yaşadık. İktidarda kalabilmek için kurulan yanlış ittifakların ve yanlış ilişkilerin ülkemize ne kadar pahalıya mâl olduğunu 15 Temmuz'da gördük. Suçlu-masum ayırt etmeden, kendisine en ufak itirazda bulunan herkesi peşinen ‘hain/suçlu’ ilan etmenin; atamalarda, işe alımlarda ehliyet ve liyakat yerine ‘siyasal sadakati’ gözetmenin hangi sonuçlara sebep olabileceğini 15 Temmuz'da hep birlikte tecrübe ettik. Bunca tecrübe ortadayken 15 Temmuz öncesinin yanlışlıklarının 15 Temmuz'dan sonraki süreçte de devam ettiriliyor olmasının, gelecekte milletimize ve ülkemize çok daha ağır bedeller ödeteceği akıldan çıkarılmamalıdır.

"İmkanı olanlar yurt dışına kaçarken mağdur ve gariban vatandaşlar cezaevine atıldı"

Bugün 15 Temmuz, olağanüstü halin yönetim tarzına dönüşmesine yol açtı maalesef. Doğası gereği kısa süreli olması gereken olağanüstü halin kalıcı bir düzene dönüştürülmesiyle birlikte, demokrasiyi tahrip edecek, adalete olan güveni sarsacak bir düzenin güçlenmesine yol açtı. İktidar tarafından dayatılan beka ve güvenlik endişesinin beslediği psikolojiyle toplumun geçici bir süre için kabullendiği bu siyasi iklim, artık insanımızı nefes alamaz hale getirmiştir ve toplumumuz bunu hakketmemektedir. 15 Temmuz'dan bugüne yapılan on binlerce işlem, gözaltılar, kapatılan kurumlar, işine son verilen yüzbinlerce insan, masumiyeti ispat edilmesine rağmen işine iade edilmeyen mağdurları artık hepimiz biliyoruz. Bu sürecin sonunda bildiğimiz acı bir şey daha var ki o da adaletsizliğin borsaya dönüşmüş olmasıdır. Parası olan, bir yerlerden torpil bulanlar, yani imkanı olanlar yurt dışına kaçarken mağdur ve gariban vatandaşlar haksız yere cezaevine atıldı ve ekmeğinden edildi.

"Yenikapı Ruhu'nun üstüne tuz ruhu döküp öldürdünüz"

15 Temmuz sonrası yaşanan süreçte mağdur olanların sesi artık arş-ı âlâya yükseldi. Biz, bilgi, birikim ve tecrübemizle inşa ettiğimiz temel prensipler doğrultusunda Türkiye’yi otoriter ve antidemokratik bir ülke haline getirmek isteyen anlayışın tersine, geçmişten ders alarak ve hataları telafi ederek ülkemizi daha güçlü yarınlara doğru götürmekte kararlıyız. 15 Temmuz’u siyasi ikbali için kullananlara seslenmek istiyorum; ‘Yenikapı Ruhu’nun üstüne tuz ruhu döküp öldürdünüz. Fakat biz, yeni bir ruhla milli değerlerimizi, demokrasimizi ve ülkemizi yeniden ayağa kaldıracağız inşallah. Biz Saadet Partisi olarak, kim olursa olsun tüm darbecilerle hesaplaşacak ve ülkemizi çıkmaza sürükleyen bu düzeni mutlaka değiştireceğiz.”

"Karamollaoğlu: Yenikapı Ruhu'nun üstüne tuz ruhu döküp öldürdünüz!" haberi, 15 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Karamollaoğlu: Yenikapı Ruhu'nun üstüne tuz ruhu döküp öldürdünüz! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karamollaoğlu: Yenikapı Ruhu'nun üstüne tuz ruhu döküp öldürdünüz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  2. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  3. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  4. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  5. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  6. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  7. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  8. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  9. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  10. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  11. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  12. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  13. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  14. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  15. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  16. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  17. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  18. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  19. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  20. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
Politika Haberleri