Karamollaoğlu'dan ikinci tur açıklaması

Karamollaoğlu'dan ikinci tur açıklaması

Karamollaoğlu'dan ikinci tur açıklaması Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu, İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu 15 yıllık AKP iktidarını 'hem şikayet eden hem de şikayet edilen' konumda olmakla suçladı:"Önümüzdeki...

Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu, İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu 15 yıllık AKP iktidarını 'hem şikayet eden hem de şikayet edilen' konumda olmakla suçladı:

"Önümüzdeki seçimler, en kritik seçim olacak. Türkiye 15 yıldır bir parti tarafından yönetiliyor. Geldiğimiz nokta iç açıcı değil. İktidar da öyle düşünüyor olmalı ki manifesto yayınladı. Normal şartlarda manifestolar iktidar tarafından değil iktidara karşı yayınlanır. Sayın Cumhurbaşkanı, hem şikayet eder hem de şikayet edilen konumunda. Sorunlar derinleşti. Dün söyledikleri bugün önlerine geldiğinde muhakkak kendileri bile şaşırıyorlar. Avrupa'yla bütünleşecektik. Adalet ve barış gelecekti. Ekonomide önemli adımlar atacaklardı. Devletin elinde ne var ne yok satıldı. Rant üretimin önüne geçti."
''BORÇ 500 MİLYAR DOLARA DAYANDI'
Karamollaoğlu "Borç batağındayız. 3,5 milyon görünürde işsiz var. IMF'ye borcumuz kalmadı ama bizim ekonomimiz IMF modeli, çünkü bu Derviş'in getirdiği bir model. Derviş Türkiye'den ayrılırken iktidardaki politikaları öve öve bitiremedi. O günkü politikalar sebebiyle bugün borç batağındayız. 500 milyon dolara yakın borcumuz var. O borç ödenemez vaziyette çünkü parayı betona ve asfalta gömdüler. Borçların faizlerimi bile ödemeyip yeni borçlar alıyoruz. Siyasi yaptırımlarla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Cari açığın hızla arttığına işaret eden SP Lideri "Cari açık 47 milyar dolar seviyesinde. Sadece ihracat rakamları ve kalkınma hızı rakamları gündeme geliyor. Bunlar Türkiye'nin kalkındığı, güçlendiği anlamına gelmez" dedi.
Türkiye'nin "yönetilemeyecek durumda" olduğuna işaret eden Karamollaoğlu "Bu iktidar Türkiye'nin başörtü sorununu çözdü ama eğitim sorununu çözemedi. Eğitimde yeniliği akıllı tahta, tabletle ilgili gördü. Ancak eğitim sistemi değiştirileceğine maalesef bunlarla uğraşıldı" ifadelerini kullandı.

''İKİNCİ TURA KALAMAZSAK PARTİ OLARAK DESTEKLEYECEĞİMİZ BİR ADAY YOK'
Erken seçimle ilgili soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, "HÜDA-PAR'la anlaşılmış bir ittifak yok. Abdüllatif Şener CHP'den vekil adayı olduğu yönünde bilgi geldi. İkinci tura kim kalırsa kalsın, diğer parti tabanları destekledikleri partinin liderlerinin işaret ettiği adaya destek vermeyecek. Bizim ''şu partiye veya diğerine' destek veririz gibi önceden belirlenmiş bir politikamız yok" diye konuştu.

"Karamollaoğlu'dan ikinci tur açıklaması" haberi, 11 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 11 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Karamollaoğlu'dan ikinci tur açıklaması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karamollaoğlu'dan ikinci tur açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Politika Haberleri