Karamollaoğlu'ndan istifa değerlendirmesi: Yeni hazırlıklar yapılıyor

Karamollaoğlu'ndan istifa değerlendirmesi: Yeni hazırlıklar yapılıyor

Karamollaoğlu'ndan istifa değerlendirmesi: Y... Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Berat Albayrak'ın istifasını, ''Türkiye'de damat gitti, yeni hazırlıklar yapılıyor'' sözleri ile değerlendirdi.

 

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFASI

Karamollaoğlu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasını değerlendirirken, ''Halk Bankası ile ilgili olan gelişmelerde de, ekonomide de Sayın Albayrak yetkili gözüküyordu. Bu konuyu yürütürken de diğer tarafta Trump'ın damadı Kushner ile birlikte çalışıyordu. Şimdi o da yok. Türkiye'de damat gitti, yeni hazırlıklar yapılıyor. Bu ne gösterecek, zamanla göreceğiz. Instagram mesajında 'at izi, it izine karıştı' diyor. Bu, içerideki kargaşanın ne kadar büyük olduğunun kanıtıdır. Şu, artık kesinleşti ki Türkiye, başkanlık sistemi ile yönetilemiyor. Bu sistemde bir kural, müzakere, muhalefetle diyalog ortamı yok. Sadece Sayın Cumhurbaşkanı’nın kararları var. Tek başına karar veriyorlar, Sayın Cumhurbaşkanı da tek başına kararlarını değiştirebiliyor'' ifadelerini kullandı.

"İÇERİDE BİR KARIŞIKLIK VAR''

"Ekonomide, adalette, sağlıkta, eğitimde, dış politikada nereye el uzattıklarına bakarsak, doğru bir adım atamadıklarını görüyoruz'' diyen Saadet Partisi Genel Başkanı, ''Hâlâ yanlıştan vazgeçmiyorlar. Üretim ekonomisine yönelik bir politika, gündemlerinde bile yok. Şu anda üretim yerine, hizmet yatırımı diye yollar, inşaatlar yaparsanız bunların hepsi israf kapsamına girer. Türkiye'de rüşvet, adeta bir kural haline geldi. Adalet rafa kalktı, düşünce ve fikir özgürlüğü yok. Şu, çok ne görünüyor ki içerde bir karışıklık var. Albayrak, Cumhurbaşkanı’nın bilgisi olmadan istifa etti. Allah, iktidarda olanlara akl-ı selim nasip etsin; yanlışlarının farkına varmalarını nasip etsin'' diye konuştu.

''HERŞEY BİTTİ, İŞÇİNİN KIDEM TAZMİNATINA ENGEL OLUYORLAR''

Meclisteki torba yasa görüşmelerine de değinen Karamollaoğlu, "Her şey bitti, şimdi işçinin kıdem tazminatına da engel olacaksınız yapmayın ya. Bu problemlerin bir an önce çözülmesini arzu ediyoruz. Muhalefet, iktidarın düşmanı değil sadece rakipleridir. Torba yasa modeli, bu ülkenin belini felç etmiştir. İktidar vekilleri, Meclis’ten geçen torba yasaların ne olduğunu bilmeden onaylıyorlar kanunların alt yapısı hiç bilinmiyor. Merkez Bankaları, bağımsız olarak faaliyet gösterirler. Ama bugün görüyoruz ki Merkez Bankası Başkanları, Cumhurbaşkanı’nın iki dudağının arasına bakıyor'' diye konuştu. 

Karamollaoğlu ayrıca, "Bu hafta Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik ve bunun devamında diğer partileri de ziyaret edeceğiz. Türkiye’nin bu tür ziyaretlere ihtiyacı var. Azerbaycan, gücünü toparlayarak, Ermenistan karşısında büyük bir başarı gösterdi. Bu zafer, bizim için mutluluk vesilesidir'' diyerek gündemdeki diğer başlıklara değindi

"Karamollaoğlu'ndan istifa değerlendirmesi: Yeni hazırlıklar yapılıyor" haberi, 11 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 11 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Karamollaoğlu'ndan istifa değerlendirmesi: Yeni hazırlıklar yapılıyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karamollaoğlu'ndan istifa değerlendirmesi: Yeni hazırlıklar yapılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:41 Gürcistan'da Medya Özgürlüğüne Karşı Çıkanlarla Polis Arasında Çatışma Çıktı
  2. 13:35 Tampa'da Çöp Kutusunda Bulunan Yenidoğan Bebek: Toplumda Derin Endişe Yarattı!
  3. 13:34 Nisan ayı için İstanbul'un enflasyonu açıklandı
  4. 13:30 Davutoğlu'ndan açıklama: Gazze halkının mücadelesine desteğimiz sürecek
  5. 13:28 Diyanet'ten 'Audi A8 makam aracı' açıklaması geldi: Şehir dışı programı için kiralanıyor
  6. 13:28 Kolombiya Ordusundan Şok Haber: Milyonlarca Mermi ve Binlerce Füze Kayıp!
  7. 13:22 1 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
  8. 13:12 Cang Yongcın'ın Laboratuvar Girişi Engellendi: Bilimsel Özgürlükler Tartışmalara Yol Açtı
  9. 13:07 DSÖ Başkanı, İsrail'in Refah'a Olası Saldırısını İnsani Felaket Olarak Nitelendirdi
  10. 13:00 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 12 İlde 41 Şüpheli Yakalandı
  11. 12:56 2024'te Küresel İşsizlik Artacak: Uluslararası Çalışma Örgütü Raporu
  12. 12:48 İliç'teki faciayla ilgili şok eden gerçek TBMM'de açıklandı: Felaket 3 ay önceden başladı
  13. 12:45 Türkiye artık ucuz değil: Türk tatil beldeleri ilk 10'a giremedi
  14. 12:45 Starbucks'ın Bilanço Açıklaması: Gelir Düşüşü ve Beklenenden Zayıf Performans
  15. 12:43 Berzeg'in bulunduğu alanın 9 kez tarandığı açıklandı: 12 kemik ve kafatası toprağa verilecek
  16. 12:40 İkiye bölünen Menzil tarikatında ağır ithamlar: Yolsuzluk suçlamasına cevap FETÖ iddiası
  17. 12:38 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice girmeye başladı
  18. 12:38 Trump, İsrail'in Gazze Politikasını Eleştirdi: 'Halkla İlişkiler Savaşını Kaybediyorlar'
  19. 12:37 İstanbul barajlarında son durum açıklandı: Doluluk oranı yüzde 82,81'e çıktı
  20. 12:34 Nihal Candan babasına söz verdi: Avukatlık yapacağını açıkladı
Politika Haberleri