Karamollaoğlu’ndan TÜGVA çıkışı! FETÖ yöntemi gibi başımıza bela

Karamollaoğlu’ndan TÜGVA çıkışı! FETÖ yöntem... Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TÜGVA‘nın, kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, TÜGVA iddialarına ilişkin, "Maalesef FETÖ zamanında bu mantıkla çalışmalar zirveye çıkmıştı, sonunda başımıza ne kadar büyük bela açtığını görüyoruz. Varsa ki ihtimaldir, o zaman ciddi problemle karşı karşıyayız demektir." açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, "TÜGVA üzerinden orduya, emniyete, kamu kurumlarına yüzlerce kişi yerleştirdiğine dair iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, "Bu iddialar eskiden beri var. Maalesef FETÖ zamanında bu mantıkla çalışmalar zirveye çıkmıştı, sonunda başımıza ne kadar büyük bela açtığını görüyoruz. Varsa ki ihtimaldir, o zaman ciddi problemle karşı karşıyayız demektir. Bunun kabul edilmesi mümkün olmaz." sözleriyle cevap verdi.

Karamollaoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

'İKLİM'İ KALKINMA KADAR ÖNEMSİYORUZ'

TBMM'de Paris İklim Anlaşması'nın onaylandığını hatırlatan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu hadiseyi önemsiyoruz. Bu anlaşma, 22 Nisan 2016'da New York'ta atfedilmişti, Meclis'ten geçti. Çevre, bizim için kalkınma kadar önemli bir hadisedir. Türkiye'mizde adaletin, hukukun tesis edilmesi kadar önemli bir hadisedir. İçinde rahat yaşayacağımız bir dünya, sağlıklı çevre koşullarıyla hayata geçer. Geçmişte bize emanet edilen bu değerleri, Cenabıhakk'ın lütfu olan havayı, suyu, toprağı, bitki örtülerini, ormanlarımızı mutlaka bizden sonraki nesillere yine onların yaşayacağı rahat bir dünya teslim eder gibi teslim etmek mecburiyetindeyiz."

'KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİN İLK DEFA 7 YIL ARKA ARKAYA DÜŞTÜĞÜNE ŞAHİT OLDUK'

Ekonomi gündemini de değerlendiren Karamollaoğlu, bir ülkede kalkınma sağlanırsa ekonomik meselelerin daha kolay çözüleceğini söyledi. Türkiye'de hemen hemen her gün yeni zamlarla uğraşıldığını dile getiren Karamollaoğlu, doğal gaz ve elektrik zamları da göz önüne alındığında Cumhuriyet tarihinde bir ilkin yaşandığını, kişi başına gelirin ilk defa 7 yıl arka arkaya düştüğüne şahit olunduğunu savundu.

'PARTİLERİN BİR ARAYA GELİP KONUŞMASINDAN NEDEN RAHATSIZLAR?'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "6 parti sürekli birbirlerine gidiyor, hava kokluyor, bir yapmadıkları kısır günü kaldı." sözlerine ilişkin soru üzerine de Temel Karamollaoğlu, "Onlar da kebap partisi yapsınlar, biter gider. Başka ne diyeyim ben buna, laf mı bu? Bir araya gelip, oturursun, konuşursun. Biz hiçbir partiyle konuşmayalım diye bir şey söylemiyoruz, partilerin bir araya gelip konuşmasından bu kadar rahatsız olmanın manası ne?" dedi.

'CİDDİ BİR PROBLEMLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Temel Karamollaoğlu, bir gazetecinin, "TÜGVA üzerinden orduya, emniyete, kamu kurumlarına yüzlerce kişi yerleştirdiğine dair iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Bu iddialar eskiden beri var. Maalesef FETÖ zamanında bu mantıkla çalışmalar zirveye çıkmıştı, sonunda başımıza ne kadar büyük bela açtığını görüyoruz. Varsa ki ihtimaldir, o zaman ciddi problemle karşı karşıyayız demektir. Bunun kabul edilmesi mümkün olmaz." yanıtını verdi.

TÜGVA İDDİALARI HAKKINDA

İstanbul merkezli bir gençlik ve öğrenci vakfı olarak kurulan Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) devlet içinde kadrolaşmaya gittiği iddia edildi.

Kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu vakfın 'ERP' adlı bir sistem kullanarak kadro verilecek kişiler hakkında sicil listeleri oluşturduğu ve bu kişilerin ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yerleştirildiği ileri sürüldü.

"Karamollaoğlu’ndan TÜGVA çıkışı! FETÖ yöntemi gibi başımıza bela" haberi, 13 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 13 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Karamollaoğlu’ndan TÜGVA çıkışı! FETÖ yöntemi gibi başımıza bela haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karamollaoğlu’ndan TÜGVA çıkışı! FETÖ yöntemi gibi başımıza bela 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
  2. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  3. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
  4. 08:38 Kızılcık Şerbeti’nin Görkem’i Özge Özacar’dan Sıla Türkoğlu açıklaması
  5. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  6. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  7. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  8. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  9. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
  10. 08:06 Fehmi Koru: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var
  11. 08:04 Gök gürültülü sağanak geliyor: Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente uyarı
  12. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  13. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  14. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  15. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  16. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  17. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  18. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  19. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  20. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
Politika Haberleri