Karar yazarı Elif Çakır: Her yeri kutuplaştırdınız, bari şehit cenazelerine el uzatmayın

Karar yazarı Elif Çakır: Her yeri kutuplaştırdınız, bari şehit cenazelerine el uzatmayın

Karar yazarı Elif Çakır: Her yeri kutuplaştı... "Özgür Özel bu sorularında haksız mı? Gayet yerinde ve haklı sorular. Ana muhalefet lideri olarak elbet ki bu soruları soracak, muhalefet olarak görevi bu. İktidarın da açık ve net bir şekilde bu soruları yanıtlaması gerekiyor. Bu soruların yanıtını öğrenmek ayrıca hepimizin hakkıdır.

Karar yazarı Elif Çakır, Pençe -Kilit Harekâtı bölgesinde gerçekleşen terör saldırısında 12 şehit verilmesinin peşinden siyasette yaşanan polemiklere değinerek, "Bırakın şehit yakınları acılarını yaşasınlar, yaslarına saygı duyun. Her yeri kutuplaştırdınız bari şehit cenazelerine el uzatmayın. Camilerde Cuma hutbelerine kadar siyaseti soktunuz bari şehit cenazelerinden uzak durun." dedi.

Meclis'te AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Grup Başkanvekilleri tarafından okunan ve imzalanan bildiriye CHP'nin imza atmamasını yaptığı açıklamada; "Milli Savunma Bakanı gelsin, Meclis’i bilgilendirsin. 20 aydır süren Pençe Kilit operasyonunda hedef neydi, hedefe ulaşıldı mı, ulaşıldıysa neden oradayız. Ulaşılmadıysa nedenleri neler? Pençe Kilit operasyon bölgesinde kaç Mehmetçiğimiz var? İlan edilen şehitlerimiz dışında şehitlerimiz var mı? Canlı olup olmadığını bilmediğimiz bir grup askerimiz acaba terör örgütünün elinde mi?" sorularıyla açıklayan Özel'in terörü lanetlemesine rağmen iktidar ve ortakları tarafından gördüğü tepkilere değinen Çakır, "Şehitlerimizin bedeni soğumadan" başlıklı köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Özgür Özel bu sorularında haksız mı? Gayet yerinde ve haklı sorular. Ana muhalefet lideri olarak elbet ki bu soruları soracak, muhalefet olarak görevi bu. İktidarın da açık ve net bir şekilde bu soruları yanıtlaması gerekiyor. Bu soruların yanıtını öğrenmek ayrıca hepimizin hakkıdır.

İktidar bu sorulara yanıt vermek yerine CHP liderinin hamaset dolu bildiriyi imzalamamasını “utanç verici” olarak nitelendiriyor. Hangisi daha utanç verici?

Bu soruların sorulması mı? Yoksa şehitlerimizin bedenleri daha soğumadan şehitlerimiz üstünden muhalefet partileriyle siyasi polemiğe girişmek mi?

Yoksa CHP liderinin şehit cenazesine katılmasını “gövde gösterisi” olarak nitelendirmek ve şehit cenazelerinin bedeni daha soğumadan şehit cenazelerinde yerel seçimler için oy istenmesi mi? Yoksa, “31 Mart’ta öyle hazırlanacağız ki bunların bir daha kapımıza uğrayacak yüzleri olmasın” diyerek CHP liderini hedef gösterip yuhalatmaya çalışmak mı?

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik söylesin, hangisi daha utanç verici?

Bırakın şehit yakınları acılarını yaşasınlar, yaslarına saygı duyun. Her yeri kutuplaştırdınız bari şehit cenazelerine el uzatmayın. Camilerde Cuma hutbelerine kadar siyaseti soktunuz bari şehit cenazelerinden uzak durun."

"Karar yazarı Elif Çakır: Her yeri kutuplaştırdınız, bari şehit cenazelerine el uzatmayın" haberi, 27 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 27 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Karar yazarı Elif Çakır: Her yeri kutuplaştırdınız, bari şehit cenazelerine el uzatmayın haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karar yazarı Elif Çakır: Her yeri kutuplaştırdınız, bari şehit cenazelerine el uzatmayın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Karar

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  2. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  3. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  4. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  5. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  6. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  7. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  8. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  9. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  10. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  11. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  12. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  13. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
  14. 15:22 Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı
  15. 15:18 ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
  16. 15:16 TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
  17. 15:14 ABD Kongresi'nden TikTok kararı geldi: Satışı için 12 ay süresi var
  18. 15:12 Apple yeni iPad cihazları duyuracak: tarihler belirlendi
  19. 15:10 ABD istihbaratı açıkladı: Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi
  20. 15:09 Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkanlık seçimi günü geldi
Gündem Haberleri