Kardeşinin cenazesinde AKP'yi eleştiren yarbaya baskı: 'Reis özür bekliyor’ notu

Kardeşinin cenazesinde AKP'yi eleştiren yarbaya baskı: 'Reis özür bekliyor’ notu

Kardeşinin cenazesinde AKP'yi eleştiren yarb... 2015'te Şırnak’ta şehit olan Ali Alkan’ın cenazesinde söyledikleri nedeniyle görevinden ihraç edilen eski Yarbay Mehmet Alkan, yeni çıkan kitabında,

2015'te Şırnak’ta şehit olan Ali Alkan’ın cenazesinde söyledikleri nedeniyle görevinden ihraç edilen eski Yarbay Mehmet Alkan, yeni çıkan kitabında, kardeşinin cenazesinde vekil korumalarının insanları ittiğini, konuşmalarından dolayı özür dilemesi konusunda askeriyeden baskı yapıldığını, Erdoğan’ın korumalarından ‘Reis özür bekliyor’ notu aldığını yazdı.

Kardeşinin cenazesinde söyledikleri nedeniyle görevinden ihraç edilerek, medya ve iktidar tarafından hedef gösterilen Alkan, yaşadıklarını ‘Ali’m ve Sonrası’ adlı kitapta topladı. Alkan kitabında, askerlik yıllarında yaşadıklarını, kardeşinin cenazesinde sarf ettiği sözlerinden sonra iktidar tarafından hedef alınmasını ve KHK ile ihraç edilme sürecini anlatıyor.

BİZİM GÖREVİMİZ DEĞİL

Kitabının ikinci bölümünde askeriyede yaşadığı sorunlara değinen Alkan, Antalya Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yaptığı sıralarda jandarmanın komutanlardan birinin eşinin jandarma personeline kendi şahsi eşyalarını sattırmak gibi işler yaptırıldığını ifade ediyor. Alkan kitabında yine aynı kadınla ilgili şu ifadelere yer veriyor: "...ürünleri jandarma aracılığıyla ücretsiz temin ederken bunları rantın ve gelirin yüksek olduğu yerlere göndererek paraya çevirmektedir."

Alkan yaşadığı olayı kitabında şöyle aktarıyor: “Karakol komutanı, o zaman jandarmanın önemli komutanlarından birinin eşi olan hanımefendinin satılmak üzere bazı malzemeler gönderdiğini söyledi. Malzemelerin satılarak paranın verilen hesaba yatırılması isteniyordu ayrıca dolar ve mark cinsinden olan fiyatlar gönderici hanımefendi tarafından belirlenmişti. İdealist bir subay olarak ‘vazife tanımımız içinde böyle bir görev olmamasını’ gerekçe göstererek gelen koliyi posta yoluyla göndericiye iade ettim. Daha sonra bu kadın tarafından 1998 yılında Denizli’ye geçici görevle tayin ettirildim.”

‘Büyükada Davası’ yine ertelendi

JANDARMADAN PIRLANTA

Birinci ağızdan dinlediği bir olayı kitabında anlatan Alkan, aynı paşanın eşinin turistik bir yerde dairesi olduğunu ve ilçe jandarma komutanlığı tarafından kiraya verildiğini ifade ediyor. Evin ücretinden dolayı kiraya verilemediğini ifade eden Alkan, satılması yönünde kadının ikna edildiğini ancak, değerinden iki kat yüksek para istediği, jandarmanın kendi aralarında para toplayarak evi almaya niyetlendiğini belirtiyor. Aynı kadının olmayan pırlantayı, denize düştüğü bahanesiyle jandarmaya aldırdığı da kitapta yer alıyor.

CENAZEDE NE OLDU?

Alkan, kardeşinin cenazesinde yaşadıklarını şu sözlerle aktarıyor: “Ön saftayken bir baktım epey gerilere gitmiştim. Cenaze namazı başlayacakken bir milletvekili korumalarının kalabalığı ite kaka ön safa geçmeye çalıştığını, buna karşın kalabalıktan tepki verildiğini, itişme sırasında elimin üst tarafında çizilmeler olduğunu farkettim. Fiziki ortamın hareketlenmesiyle o tarihe geçen sözleri sarf ettim.”

ÖNCEKİ İKTİDARMIŞ

Cenazede yaşanan olayların sebebini Alkan şu şekilde anlatıyor: "O gün orada gelen olayların başta gelen sebebi ‘askerlik yan gelip yatma yeri değil’ derken siyaseti şehit cenazelerinde ön safta yer tutma yeri olarak gören siyasilerdir."

Çözüm sürecine ilişkin Erdoğan’ın tutumunu eleştiren Alkan, 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin tek başına iktidar olamamasıyla çözüm süreci öncesi söylediklerinin yalan olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Alkan “Niyet önce vatan değil önce iktidarmış, maksat analar ağlamasın değilmiş” ifadelerine yer verdi.

PAŞA: ÖZÜR DİLE

Cenaze töreninden bir süre sonra jandarmanın bir generalin kendisini ziyaret ettiğini belirten Alkan “İki sayfalık bir metin hazırlamış, özür metni, yok efendim ben dediğimi bilmiyorum da çok özür dilerim de ve benzeri bir metin. Dedim özür dileyecek bir şey yapmadım. İlla bir açıklama yapılacaksa siz bir açıklama yapın ve deyin ki ‘evet personelimiz haklıdır ve biz de arkasındayız” diye kitabında belirtti.

KORUMALARDAN NOT

Erdoğan’ın korumaları tarafından arkadaşının iş yerine not bırakıldığını ifade eden Alkan kitabında şu ifadelere yer veriyor: “Cenaze töreninden 2 ay kadar sonra bir arkadaşım aradı, çalıştığı büroya gelen Erdoğan’ın korumalarından birisinin ‘Reisin özür beklentisi içerisinde olduğunu’ yazan bir not bıraktığını söyledi.”

SAHTE KAHRAMANLAR

15 Temmuz darbe girişimine de kitabında yer veren Alkan “15 Temmuz üzerinden bir kahramanlık yaratılmaya çalışıldı, güney doğuda mermi yemesine rağmen yüzde kırk malul olmadığı için gazi olamayanlar varken o gece kaldırımdan düşenler, amcaoğlundan dayak yiyenler, Nene Hatun’la bir tutulan sahtekarlar kahraman ilan edildi” ifadelerini kullanıyor.

"Kardeşinin cenazesinde AKP'yi eleştiren yarbaya baskı: 'Reis özür bekliyor’ notu" haberi, 09 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kardeşinin cenazesinde AKP'yi eleştiren yarbaya baskı: 'Reis özür bekliyor’ notu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kardeşinin cenazesinde AKP'yi eleştiren yarbaya baskı: 'Reis özür bekliyor’ notu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri