Karşıyaka Belediyesi, İklim Değişikliği ve Gıda Krizine Karşı Şehir İçi Tarımı Destekliyor

Karşıyaka Belediyesi, İklim Değişikliği ve Gıda Krizine Karşı Şehir İçi Tarımı Destekliyor

Karşıyaka Belediyesi, İklim Değişikliği ve G... Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliği ve gıda krizine karşı etkin mücadele kapsamında Örnekköy Şantiye Tesisleri ve Zübeyde Hanım Mahallesi'nde şehir bostanları oluşturarak sürdürülebilir tarım ve yerel üretimi destekliyor.

Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliği ve gıda krizine karşı etkin bir mücadele yürüterek şehir içi tarımı yaygınlaştırmaya devam ediyor. Örnekköy Şantiye Tesisleri ve Zübeyde Hanım Mahallesi'nde oluşturulan şehir bostanları, sürdürülebilir tarım ve yerel üretimi desteklemek amacıyla hayata geçirildi.

ÖRNEKKÖY ŞANTİYE TESİSLERİ'NDE BOSTAN

Karşıyaka Belediyesi, şehir içindeki bostanlar aracılığıyla hem yerel tohumları çoğaltmayı hem de kent sakinlerine doğal ve sağlıklı ürünler sunmayı hedefliyor. Örnekköy Şantiye Tesisleri'nde oluşturulan bostan alanı, 37 parselden oluşuyor ve yazlık ve kışlık olmak üzere 2 periyot şeklinde bitkisel üretim gerçekleştiriyor. Kış periyodunda kereviz, pırasa, beyaz lahana, kırmızı lahana, brokoli, karnabahar, ıspanak ve marul çeşitleri yetiştiriliyor. Yerel tohum ekimi ve fide dikimi uygulamalarıyla sürdürülen üretim, kentsel tarımın güçlenmesine katkı sağlıyor.

ZÜBEYDE HANIM MAHALLESİ'NDE ŞEHİR BOSTANI

Zübeyde Hanım Mahallesi'nde kurulan şehir bostanı, 942 metrekare meyve bahçesi, 400 metrekare bostan alanı ve yürüyüş yollarıyla toplamda 1635 metrekarelik bir alana sahip. Bu bostan içinde ayva, ceviz, cennet elması, mandalin, nar, hünnap, armut, badem ve elma gibi toplam 65 adet meyve ağacı bulunurken, kuşburnu, kara mürver ve aronya çeşitleri olmak üzere 160 adet meyvesi yenilebilen çalı bitkisi yetişiyor. Kışlık brokoli, karnabahar, lahana ve marul çeşitleri de bostan alanında üretiliyor.

TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Karşıyaka Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Yusuf Can Gökmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dünyanın yakın gelecekte karşı karşıya kalabileceği gıda krizine karşı kenti dirençli hale getirmeyi ve kent içi tarımı yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Gıda meselesini üst ölçekten, kesişimsel ve çok boyutlu biçimde ele alıp Türkiye’de ilçe ölçeğinde ilk örnek olarak oluşturduğumuz Karşıyaka Gıda Strateji Belgemiz çerçevesinde planlıyoruz. Yerel tohumlarımızı tohum merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızla paylaşırken diğer yandan kentsel tarım imkanları dahilinde bostanlarımızda hiçbir ilaç ve kimyasal gübre kullanmaksızın yaptığımız üretimimizde hem yerel tohumlarımızı çoğaltıyor hem de ürettiği ürünleri sağlıklı ve adil gıdaya erişim hakkı çerçevesinde Karşıyaka Belediyesi anaokullarında kayıtlı olan çocukların öğünlerinde kullanılmak üzere anaokullarımızla paylaşıyoruz. Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

"Karşıyaka Belediyesi, İklim Değişikliği ve Gıda Krizine Karşı Şehir İçi Tarımı Destekliyor" haberi, 24 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Karşıyaka Belediyesi, İklim Değişikliği ve Gıda Krizine Karşı Şehir İçi Tarımı Destekliyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karşıyaka Belediyesi, İklim Değişikliği ve Gıda Krizine Karşı Şehir İçi Tarımı Destekliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 THY'nin 2033 Vizyonu: 813 Uçakla 171 Milyon Yolcu Hedefi!
  2. 16:27 Derbi günü: Galatasaray-Fenerbahçe maçında şampiyonluk yarışında olacak!
  3. 16:24 Dünya Arı Günü: Arılar ve Tozlayıcılar İçin Koruma Çağrısı
  4. 16:20 Buğday Üretiminde Artış: Türkiye'de Tarım Sektörüne Olumlu Yansımalar
  5. 16:17 Son dakika haberi! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşımakta olan helikopter kaza yaptı!
  6. 16:14 Google'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği: Dolandırıcılık Uyarısı mı, Gizlilik Endişesi mi?
  7. 16:12 Ronaldo, 25 maçlık yenilmezlik serisini sürdüren Kürt boksörü tebrik etti
  8. 16:07 Slovakya Başbakanı Fico'nun Sağlık Durumu Hakkında Yeni Açıklamalar
  9. 16:00 Adana Merkezli Sahte Altın Operasyonunda 13 Şüpheliden 10'u Tutuklandı
  10. 15:57 Endonezya'da İbu Dağı'nda Meydana Gelen Volkanik Patlama: 7 Kasaba Tahliye Edildi
  11. 15:54 Beşiktaş, Süper Lig'de Mourinho Bombasını Patlatıyor!
  12. 15:48 Antalya Finike'de Kreş Sahibinin Çocuklara Şiddet Uyguladığı Görüntüler Ortaya Çıktı
  13. 15:45 Batman'da İki Katlı Evden 20 Ton Çöp Çıkarıldı
  14. 15:24 İsrail, 3 bin yardım tırının Gazze'ye ulaşmasını engelledi
  15. 15:22 Kızılcık Şerbeti'nin bir oyuncusu daha skandalla gündeme geldi!
  16. 15:16 Blue Origins NS-25 uzay görevine hazırlanıyor: Uzaya çıkan en yaşlı isim olacak!
  17. 15:16 Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber: Yeni düzenleme yolda!
  18. 15:16 Altın fiyatlarında düşüş mü yaşanıyor? 19 Mayıs altın tutarları
  19. 15:16 Uzmanlar, Google'ın telefon dinleme özelliğine tepki gösterdi: "Son derece tehlikeli"
  20. 15:05 Altını çöpe atıyoruz! Evlerimizde var ama değerini anlamıyoruz
Yerel Gündem Haberleri