Karslı: Soruların sızdırılma ihtimali olabilir, Türkiye’nin bu konuda sicili bozuk

Karslı: Soruların sızdırılma ihtimali olabilir, Türkiye’nin bu konuda sicili bozuk

Karslı: Soruların sızdırılma ihtimali olabil... ...

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Türkiye’nin sınavlarda yaşanan usulsüzlüklerle ilgili sicilinin bozuk olduğunu belirterek, meseleye tereddütle yaklaşılması gerektiğini söyledi. Kapsamlı bir soruşturmanın şart olduğunu kaydeden Karslı, siyasetin bu işin peşini bırakmamasını istedi. 
Karslı şu ifadelere yer verdi:
“Yıllardan beri insanların geleceğini belirleyen sınavlarda soruların çalındığı çok kez ortaya çıktı. Türkiye’nin sicili bu konuda bozuktur. Ancak ben şuna üzülüyorum. Soruları kim verdi, çalınmasına kim göz yumdu diye araştırılmıyor. Soruları alanlar üzerinden cezalandırmalar yapılıyor. Halbuki bu işin hesabı önce soruları verenlere, buna göz yumanlara sorulmalıdır. Suyun başından başlamazsanız adalet tecelli etmez. Bu konuda ülkenin sicili bozuk ve maalesef sorular yıllardır çalınmış. Bununla birlikte yargılamalar usulüne uygun olmadığı için asıl sorumlulardan hesap sorulmamaktadır. Soruları verenler değil sürekli soruları alıp kullananlar dava konusu yapılmaktadır. Son KPSS’de yaşanan soruların çalındığı iddiasına yönelik de kapsamlı bir soruşturma yapılmalıdır. Bu işin üzerine gidilmelidir. Daha önce benzer hadiseler yaşandığı için meseleye tereddütle bakmak gerekir.”
SEÇİME DOĞRU ORTALIĞI KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulun Merkez Parti Lideri Karslı, Ankara’da üç cemevine yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi. Karslı, “Seçime doğru ortalığı karıştırmak isteyenler var. Cemevlerimize yapılan saldırı planlı bir saldırıdır. Aynı gün arka arkaya birden fazla saldırı olması plan dahilinde yapıldığına işaret ediyor. Zaten saldırıyı gerçekleştirenler yakalandı. Arkasından kirli bir örgüt parmağı çıkacak diye düşünüyorum. Alevi yurttaşların yanındayız” diye konuştu. 
CEMEVLERİ STATÜSÜ KANUNLA DÜZENLENMELİDİR, ADALETSİZLİĞE YOL AÇMAKTADIR 
Karslı, cemevlerinin statüsüyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Alevi yurttaşların vergileriyle Diyanet’in masraflarının karşılandığına dikkat çeken Karslı, “Ancak sünni vatandaşlar Alevilerin ibadethane giderlerine katılmamaktadırlar. Burada bir adaletsizlik var. Bunun kanun çerçevesinde düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.
Karslı, şunları söyledi:
“Alevi kültür dernekleri ve vakıflar toplumun kanayan bir yarasıdır. Ne statüsü bellidir ne de doğru düzgün bir düzenleme vardır. Kanunen bir düzenleme yapılıp statüye kavuşturulması gerekmektedir. Gelir giderleri nasıl karşılanmalı, statüsü ne olmalı, bütün bunlar kanuni düzenlemeye tabi tutulmalıdır. Çünkü şöyle bir eşitsizlik söz konusu. Diyanetin masrafları devlet tarafından karşılanmakta, Alevi yurttaşlar da ödedikleri vergilerle bu masrafa dahil edilmektedir. Ancak Sünni vatandaşlar Alevilerin ibadethane giderlerine katılmamaktadırlar. Burada bir adaletsizlik var. Bunun kanun çerçevesinde düzenlenmesi gerekmektedir. AK Parti Alevi açılımı, çalıştayı adıyla çeşitli faaliyetler yaptı. Ancak kanunen hiçbir somut adım atılmadı. Dolayısıyla bu adaletsizlik durumu bir an önce mevzuatla çözülmeli, kanayan bir yara olmaktan çıkarılmalıdır. Eşit yurttaşlık temelli olarak Sünnilere ne haklar veriliyorsa Alevilere de o haklar verilmelidir. Ancak burada ince bir nokta var. Cemevleri ibadethane midir değil midir tartışması meseleyi tıkamaktadır. Problem din ve inanç temelli olduğundan ibadethane nedir sorusuna odaklanmak gerekir. Her din gibi İslam dininin de bir sahibi var. Hz. Peygamber bunu hem tebliğ etmiş hem tatbik etmiş hem de tefsir etmiştir. Dolayısıyla ibadetin usullerini doğal olarak o belirlemiş. Tabiri caizse bunu kendi kafasına göre değil hükümlere göre yapmıştır. Cemevlerinin ibadethane olup olmadığı konusu din alimlerinin, akademisyenlerinin çözmesi gerektiği bir konudur. Buradan çıkan sonuçla mevzuat düzenlenmelidir. Siyasilerin eline bırakılırsa hem çözüm olmaz hem de politik istismar ve sömürüye yol açar. Bugüne kadar böyle yapılmış, bundan sonrasında böyle yapılmamalıdır.”
 

"Karslı: Soruların sızdırılma ihtimali olabilir, Türkiye’nin bu konuda sicili bozuk" haberi, 02 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 02 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Karslı: Soruların sızdırılma ihtimali olabilir, Türkiye’nin bu konuda sicili bozuk haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karslı: Soruların sızdırılma ihtimali olabilir, Türkiye’nin bu konuda sicili bozuk 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  2. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  3. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  4. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  5. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  6. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  7. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  8. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  9. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  10. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  11. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  12. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  13. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  14. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  15. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  16. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  17. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  18. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  19. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  20. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
Politika Haberleri