Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş: Azmettirici olduğu iddia edilen Naki D. ile husumetli değilim, bu bir al

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş: Azmettirici olduğu iddia edilen Naki D. ile husumetli değilim, bu bir al

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş: Azmett... Saldırıyla ilgili şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 5 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, saldırıya uğraması ile ilgili azmettirici olarak aralarında husumet olduğu iddia edilen Naki D.'nin isminin ortaya atılması üzerine; "Naki D. ile aramızda husumet yok. Bu bir algı operasyonu" dedi.

Halk TV'den Ozan Demiriz'in haberine göre; Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, 6 Ağustos'ta aracıyla evine giderken, bir motor üzerindeki adres sorma bahanesiyle aracına yanaşan kişiler tarafından saldırıya uğramıştı. Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Saldırganların yakalanması için özel ekip kuruldu. Adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan A.Y., saldırının azmettiricisinin cemevi üyesi Naki D. olduğunu iddia etti. Naki D. ise sorgulamasında azmettirici olduğunu kabul etmedi. Naki D.'nin, "Selami Sarıtaş’ı cemevi yönetiminden tanırım. Olayla hiçbir alakam yok. Ben kimseyi azmettirmedim. Suçsuzum" ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştı.

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, Naki D. ile aralarında husumet olduğu iddiaları hakkında halktv.com.tr'ye konuştu. Sarıtaş, Naki D'nin azmettirici olmadığını, aralarında husumet yaşanmadığını ve iddiaların algı operasyonu olduğunu vurguladı.

Sarıtaş sözlerine şöyle devam etti:

"Naki D., cemevinden arkadaşımız, husumetli değiliz. Husumeti bırakın tartışmamız dahi olmadı. Kavgamız, gürültümüz olmadı. Bu bir algı operasyonu. Basın yoluyla algı yaratmaya çalışıyorlar. Naki'nin maddi durumu iyi değil, çalışmıyor. 12, 13 kişiyi organize edecek bir durumda değil. Tamamen algı!"

Sarıtaş, "Algıyı kim yarattı?" sorusuna ise, "Kimin algı yarattığını bilmiyorum" cevabını verdi.

A.Y.'nin iddiası: Azmettirici Naki D.  

Başlatılan incelemede olayı gerçekleştiren kişilerin 36 yaşındaki S.G. ile 30 yaşındaki A.Y. olduğu tespit edildi. Şüphelilerden A.Y.'yi yakalayarak gözaltına alan polis, şüphelinin ifadesine başvurdu.

A.Y., saldırıyı Sarıtaş'la aynı derneğe üye olan ve Sarıtaş ile husumeti bulunduğu N.D.'nin azmettirdiğini iddia etti.

A.Y. sözlerine şöyle devam etti:

"N.D., Sarıtaş'a saldırı düzenlenmesi için M.D. (41) isimli kişiden yardım istedi. Bunun üzerine M.D. ise M.F. isimli kişiye giderek konuyu anlattı. M.F., M.D.'nin isteği üzerine S.G. ve A.Y.'ye saldırı talimatı verdi."

Naki D., azmettirici olduğunu kabul etmedi 

Şüpheli Naki D.’nin ise sorgusunda şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:

"Ben Selami Sarıtaş’ı cemevi yönetiminden tanırım. Olayla hiçbir alakam yoktur. Diğer şüphelilerin ise bu suça karışıp karışmadığını bilmiyorum. Olaydan 4 gün önce beni Kartal’daki cemevinden aldılar. Maltepe Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne gittik. Sonra bir kafeye gittik, ardından da ayrıldık. O gün darp olayı hiç konuşulmadı. Ben Selami Sarıtaş’la ilgili kendisine gözdağı vereceğimi söylemedim. O gün sadece müştekinin davranışlarını basın yoluyla deşifre edeceğimi söylemiştim. Ben kimseyi azmettirmedim. Suçsuzum." 

Ne olmuştu? 

Olay, cuma günü Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Seheryeli Sokak üzerinde meydana geldi. Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, bu sokaktaki evinin önünde motosikletli 2 kişi tarafından uğradığı saldırıda darbedildi. Saldırının ardından polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatırken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise Sarıtaş’ı evinde ziyaret etti.

Edinilen bilgiye göre konuyla ilgili başlatılan incelemede olayı gerçekleştiren kişilerin S.G. ile A.Y. olduğu tespit edildi. Şüphelilerden A.Y’yi yakalayarak gözaltına alan polis, şüphelinin ifadesine başvurdu. A.Y.’nin verdiği ifadenin ardından soruşturmayı derinleştiren polis, saldırıyı Sarıtaş’la aynı derneğe üye olan ve Sarıtaş ile husumeti bulunduğu belirlenen N.D.’nin azmettirdiğini ortaya çıkardı. N.D., Sarıtaş’a saldırı düzenlenmesi için M.D. isimli kişiden yardım istedi.

Bunun üzerine M.D. ise M.F. isimli kişiye giderek konuyu anlattı. M.F., M.D.’nin isteği üzerine S.G. ve A.Y.’ye saldırı talimatı verdi. Polis ekipleri, incelemenin ardından azmettirici N.D. ile birlikte yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen M.D., M. F., B.S. (35), B.E. (32), E.Y. (36), S.A. (36) ve R.O.İ.’yi (39) gözaltına aldı. Saldırıyı gerçekleştiren diğer şüpheli S.G.’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olduğu kaydedildi.

Kartal Cemevi personeli Yunus Altun, bir motor üzerindeki iki kişinin adres sorma bahanesiyle Sarıtaş’ın aracına yanaştıklarını ve sonrasında saldırdıklarını söylemişti.

Sarıtaş da saldırıya uğradığı anı anlatmış; "Motosikletli karşı yönden geldi. Süratim yavaştı. Motosikletli önüme kırdı. Bende durmak zorunda kaldım. Bana bir şey soracaklar zannettim. 2 kişilerdi. Öndeki kasklı, arkadaki kapüşonlu ve maskeliydi. Arkadaki indi yanıma geldi. '15 numara neresi?' diye sordular. Ben de geride kaldığını söyledim. Camım yarıya kadar açıktı. Sonra bana hakaret, küfür ederek yumruk atmaya başladı. Kapıyı açmaya çalıştı. Açamadı kapıyı. Sonra bir arbede yaşandı. 3-4 dakika sürdü. Ben kendimi yan koltuğa atarak ayaklarımla kendimi savunmaya çalıştım. Bana sürekli yumruk atarak darbediyordu. Bende yaralandım. Araç durunca bir süre daha kargaşa devam etti. Aracın kornasına sürekli basılı tuttum. O sırada motosikletten inmeyen kişinin yanına giderek motora binip gittiler. Matem günlerimizde bu tür olaylar hoş olmuyor. Bizim birliğimizi dirliğimizi zedelemeye çalışan sağduyuyla bu tür insanlara fırsat vermeyeceğiz” sözlerini kaydetmişti. 

 

"Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş: Azmettirici olduğu iddia edilen Naki D. ile husumetli değili." haberi, 10 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş: Azmettirici olduğu iddia edilen Naki D. ile husumetli değili.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş: Azmettirici olduğu iddia edilen Naki D. ile husumetli değili.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
Gündem Haberleri