''Kartal''da çöken binanın taşıyıcı kolonları kesilmiş'' iddiası

''Kartal''da çöken binanın taşıyıcı kolonları kesilmiş'' iddiası

''Kartal''da çöken binanın taşıyıcı kolonlar... İstanbul Kartal’da çöken 3 katı kaçak binanın taşıyıcı kolonlarının kesildiği ileri sürüldü.

İstanbul Kartal'da çöken binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta önceki gün çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın enkazındaki çalışmalar gece boyu aralıksız devam etti.

Şu ana kadar 11 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 13 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Enkazdan sağ çıkarılan vatandaşlar hastanede tedavi altına alınırken, kurtarma çalışmaları ise 5-6 noktada sürüyor.

ÖLENLERİN İSİMLERİ NETLEŞTİ

Çöken binada hayatını kaybeden 11 kişiden 7'sinin isimleri belirlendi. Bu kişilerin, aynı aileden Erdoğan ve kızları Eslem (18) ile Ecrin Alemdar (11), Mustafa ile eşi Safiye, halası Saime ve annesi Safiye Alemdar olduğu öğrenildi. Enkazdan yaralı olarak kurtarılanlar ise şöyle: Azra Havva Tekgöz (5), Hilal Tuana Alemdar (13), Halil İbrahim Alemdar (23), Adem Alemdar (47), Hatice Ali Efendioğlu (81), Adile Oral (77), Nazan Tekgöz (37), Güler Yılmaz (56), Bahriye Aktar (75), Tayyip Mahmut Alemdar (9), Ali Alemdar (75), Hüsniye Yaman (59), Leyla Yaman (63).

ENKAZDA MİSAFİRLER DE VAR

Kartal - Çöken bina

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da sabaha kadar Çakabey İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan Kriz Merkezi'nde çalışmaları yakından takip etti. Zaman zaman enkaz alanına da geçen bakanlara Vali Ali Yerlikaya da eşlik etti. Soylu, "Hanede toplam 40 kişi oturuyor. Misafirler de var. Onun için vereceğimiz rakam farklı sonuca yol açar. Müsaade ederseniz rakamları tam net bir tabloya ulaştıktan sonra verelim" dedi.

GÖÇÜKTEN SESLER GELİYOR

Bakan Kurum enkazda kaç kişinin olduğu sorusuna "Şu an gereksiz sayı vermenin kimseye faydası yok. Biz enkaz altında kalan vatandaşımızın sayısını biliyoruz. Binada mevcut oturanların dışında misafir olarak gelenler de var. Arkadaşlarımız cihazlarla dinleme yapıyor. Göçük altından sesler alıyoruz, hepsine ulaşacağız inşallah" cevabını verdi.

'SALI GÜNÜ OLSA FATURA BÜYÜRDÜ'

Enkaz altından 5 yaşındaki Havva Tekgöz kurtarıldı.

Yaşanan olayın Salı günü gerçekleşmemesi facianın daha büyük boyutlara ulaşmasını engelledi. Yıkılan binanın yan sokağında salı günleri pazar kurulduğunu söyleyen vatandaşlar, olay salı günü gerçekleşse ölü ve yaralı sayısının çok daha fazla olabileceğini belirtti. Mahalleliler ayrıca pazardan dolayı ambulans ve itfaiye ekiplerinin de olay yerine ulaşamayacağını, müdahalenin çok daha geç olacağını, kurtarma çalışmalarından sonra pazarın kaldırılmasını talep ettiler.

EKİPLER ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

AFAD öncülüğündeki arama kurtarma çalışmalarına, UMKE ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) personeli de destek veriyor. Çalışmalara İBB ile Türk Kızılayı ekipleri de lojistik destek sağlıyor. Acı hadise sebebiyle konaklama ve farklı ihtiyaçları bulunan vatandaşlar, kriz merkezine müracaat ediyor. Vatandaşlara, Valilik DSİ Dragos Misafirhanesi'nde konaklama hizmeti sunuluyor.

19 SAAT SONRA SAĞ ÇIKTI

Enkaz altında iletişim kurulan 5 yaşındaki Azra Havva Tekgöz kurtarıldı. Ekiplerin yaklaşık 19 saatlik çalışması sonrası sağ çıkarılan Azra Havva ambulansla hastaneye kaldırıldı. Küçük kızın babası Fethi Ahmet Tekgöz, "Sağlık durumu iyiye gidiyor. Daha da iyi olacak" dedi.

4 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve il müdürleriyle birlikte Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Başhekim Prof. Dr. Recep Demirhan ve doktorlardan bilgi aldı. Başhekim Demirhan, "Genel durumu ciddi olan 4 hastamız dışında diğerlerin durumları oldukça iyi. En kısa sürede onları buradan sağlıkla taburcu etmeyi planlıyoruz" bilgisini verdi. Vali Yerlikaya da akşam üzeri yaptığı açıklamada, yoğun bakımdaki 4 kişiden 2'sinin durumunun iyiye gittiğini söyledi.

'KOLONLAR KESİLDİ' 

Kartal''da bir bina çöktü

Yeni Şafak'tan Şahin Şen'in haberine göre, Kartal'da çöken bina ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Bina altındaki iki dükkanın birleştirildiğini söyleyen vatandaşlar, bu esnada aradaki duvarın kırıldığını, ortada kalan kolonun ise kesildiğini kaydetti.

Bölge sakinleri, çöken bina ile ilgili önemli iddialarda bulundu. 3 katı kaçan olan binanın altındaki tekstil atölyesinin genişletildiği kaydedildi. Atölye ve dükkan sahibinin boş olan dükkan ile atölye arasındaki duvarı kırdığı, ortada kalan kolonu ise kestiği iddia edildi.

Bu işlemlerin yapıldığı 5 gün boyunca binanın sallandığı, çalışanlara ise 2 gün izin verildiği kaydedildi. Ayrıca enkazda yapılan inceleme, bina yapılırken deniz kumu kullanıldığını da ortaya koydu. Enkazdaki yoğun deniz kabuğu dikkat çekti.

Molozdaki yoğun deniz kabuğu dikkat çekti.

YAN BİNANIN TEMELİ PATLAMIŞ

Çökmenin ardından çevredeki 7 bina güvenlik gerekçesiyle tahliye edilirken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yıkılan binanın sağındaki 10 katlı Yunus Apartmanı'nın da risk taşıdığını söyledi. Yerlikaya, "Bakanlarla o binanın bodrumuna girdik. Kolonlar ve temelde patlamalar var. Lazer yöntemiyle binanın anlık hareketini izlemeye başladık. Çalışmanın güven ortamında yapılması için devamlı takip ediyoruz" dedi.

"''Kartal''da çöken binanın taşıyıcı kolonları kesilmiş'' iddiası" haberi, 08 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 08 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Kartal''da çöken binanın taşıyıcı kolonları kesilmiş'' iddiası haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Kartal''da çöken binanın taşıyıcı kolonları kesilmiş'' iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:54 Salvador'da Dehşet Verici Cinayet: Kadının Parçalanmış Cesedi Bulundu
  2. 17:53 Birçok sürücü trafik kurallarını ihlal ediyor ancak bu kuralın yüksek miktarda para cezası var!
  3. 17:51 Koç Holding, 20,4 milyar TL'lik temettü dağıtımına başladı! Hesaplarınızı gözden geçirin
  4. 17:46 Fırın Camını Doğal Yöntemle Parlatın: Kabartma Tozu ve Su İle Kolay Temizlik!
  5. 17:45 THY Euroleague Çeyrek Finali Heyecanı: Real Madrid ve Maccabi Tel-Aviv Seride Öne Geçti
  6. 17:41 İstanbul'da Et Fiyatları Yükselirken Tüketiciler Zorlanıyor
  7. 17:32 Tatlı Tutkunlarına Müjde: Prenses Lokumu Tarifiyle Lezzet Dolu Anlar!
  8. 17:31 Uraz Kaygılaroğlu'na Veda Şoku! Son Defa Ekranlarda Görünecek, Tarih Belli Oldu!
  9. 17:31 Uçan Araba Hayali Gerçek Oluyor! Boeing'den Dev Uçan Otomobil Projesi
  10. 17:31 Chery'den Muhteşem Kampanya! 3 Modele Özel Fiyat, Düşük Kredi ve Yakıt Çeki Hediyesi!
  11. 17:29 ABD Adalet Bakanlığı, Larry Nassar Taciz Davası İçin 138 Milyon Dolarlık Tazminat Anlaşması Yaptı
  12. 17:19 Beşiktaş'ta Oxlade-Chamberlain Şoku: Southampton'un 10 Milyon Euro'luk Teklifi!
  13. 17:08 ABD dolarında 34 yıl sonra bir ilk yaşadı!
  14. 16:59 Ünlü Yapımcı: Bruce Willis set çalışanlarına ekstra cebinden para verirdi!
  15. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
  16. 16:52 Türkiye Çöl Tozları ve Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadele Ediyor
  17. 16:48 EURO 2024: Portekiz ve Türkiye, F Grubu Liderliği İçin Kıyasıya Mücadele Ediyor
  18. 16:47 Kısa vadeli dış borçta yeni rekor belirlendi! Merkez Bankası verileri paylaştı
  19. 16:45 Dolandırıcılar kara para aklamak için her şeyi denedi: Kiralık hesap oyunu
  20. 16:39 Mustafa Keser'e İbrahim Tatlıses'ten Ağır Sözler: "Kör Ol Fakat Nankör Olma!"
Gündem Haberleri