Kartal'ın Avrupa'daki pençe sesleri

Kartal'ın Avrupa'daki pençe sesleri

Kartal'ın Avrupa'daki pençe sesleri Ali Kaya SoysalBeşiktaş geçen hafta İsrail'de aldığı sonuçla turu garantiye almıştı. Bu yüzden Şenol Hoca dün geceki maça ideal onbirinden oyuncu ve pozisyon olarak 6 değişiklikle maça başladı. Atınç'ın stopper , Tosiç'in...

Ali Kaya Soysal

Beşiktaş geçen hafta İsrail'de aldığı sonuçla turu garantiye almıştı. Bu yüzden Şenol Hoca dün geceki maça ideal onbirinden oyuncu ve pozisyon olarak 6 değişiklikle maça başladı. Atınç'ın stopper , Tosiç'in solbek, Beck'in sağ bek, Necip ve Gökhan İnler'in Atiba ile Oğuzhan'a, Aboubakar'ın ise Cenk'e tercih edilerek sahaya sürülmesi 4 gün sonra oynanacak Galatasaray derbisi de düşünüldüğünde çok doğruydu.

17. dakikada Aboubakar'ın sert vuruşuyla gelen gol turu tam garantiye aldı. İlk yarının sonuna kadar Beşiktaş açık oynayan Hapoel Beer Sheva'ya topa sahip olmada yüzde 60'a yüzde 40 üstünlük kurdu. Benim hocadan beklentim, G.saray maçı öncesi sakatlık ve yıpranma riskini düşünerek ikinci yarıya Quaresma'nın yerine Ömer, Talisca'nın yerine Tolgay'la başlamasıydı, ama öyle olmadı.

Şenol Hoca ikinci yarıya aynı onbirle başladı nedense. Acaba 2. golü bulup kalan bölümde "3 gol de yesem tur atlarım" diye mi düşündü, bilemiyorum. 60. dakikada Quaresma'yı nihayet çıkardı ve Tolgay'ı oyuna aldı. 64'de gelen Sheva beraberlik golünden sonra Necip'i çıkartıp Oğuzhan'ı sokmasını hiç anlayamadım. Talisca'nın maçın ilerleyen dakikalarında derbi maçı öncesi sakatlanmayayım  endişesiyle ikili mücadelelere girmeyip takımın 10 kişi oynamasına neden olduğunuda görmeyip 90 dakika oyunda tuttuğunu şaşkınlıkla izledim.

Bu arada maçın üstünlüğü kaybedecek hiç bir şeyi olmayan Sheva'ya geçti. Pozisyonlara girdiler, Fabricio kalesinde devleşti, ilk maçta oynamayan Sahar'ın iki gollük vuruşunu kurtardı. Galatasaray maçı düşünülerek oyundan bir türlü alınmayan Aboubakar 78. dakikada aldığı bir darbeyle çıkmak zorunda kaldı ve yerine kim girdi? Cenk. Şimdi soruyorum hocaya, maçın sonları gelmiş, turu bir mucize olmaz ise geçtin, 4 gün sonra önemli bir derbiye çıkacaksın, forvetlerinden biri sakatlanmış, yerine esas alternatif Cenk girer mi, ya Cenk oynayacağı süre içinde , olur ya, ayağına bir darbe alsa Pazartesi G.Saray maçına oynatacağın başka bir santraforun var mı?

Bir de, hocaya Cenk'in golü gelinceye kadarki süreçte kenarda yaşadığı, yaşattığı panik görüntülerini hiç yakıştıramadım, umarım Pazartesi gecesine kadar kendini yeniler, "regenaration" antrenmanlarına kendisini dahil eder. Özetle , Beşiktaş UEFA Avrupa Liginde 16'lara kaldı, bugün 15.00'de çekilecek kurada yeni rakibini bekleyecek.

Bana göre, en son 2000'de G.Saray'ın kazandığı kupaya ulaşmak çok da zor değil, finale kadar 6 maçlık bir yol var. Beşiktaş'ın bu kadrosu, kura şansı da yanında olursa bu hedefi gerçekleştirir, kaldı ki başkan Fikret Orman'ın en büyük arzusu bu. Ama, içinde korku yaşamayan bir teknik patronla, Akhisar maçından sonra kendisine yöneltilen bir soru üstüne "benim önceliğim ligdir" lafını bir daha gözden geçirmesi gereken Şenol Güneş'le.

Haydi Hoca, sen bunu da başarırsın. 2002'de "saçınla başınla uğraşan" futbol medyasına ders verir gibi, ayda 250 bin Euro maaş alan imparatorun "play off"lardan çıkartamadığı Ulusal Takımı Dünya Üçüncüsü yaptığın gibi, federasyondan alamadığın son maaşın olan 750.000 türkiş lira için dava açacak kadar yürekli olduğun gibi. En önemlisi, sana 3 yıl daha kontrat uzatan Beşiktaş kulübünün vefasına borcun olduğu gibi.

"Kartal'ın Avrupa'daki pençe sesleri" haberi, 24 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Kartal'ın Avrupa'daki pençe sesleri haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kartal'ın Avrupa'daki pençe sesleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  2. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  3. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  4. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  5. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  6. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  7. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  8. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  9. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  10. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  11. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  12. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  13. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  14. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  15. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  16. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  17. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  18. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  19. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  20. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
Spor Haberleri