Kaş'ı bitirecek plan iptal edildi

Kaş'ı bitirecek plan iptal edildi

Kaş'ı bitirecek plan iptal edildi Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kaş için hazırladığı yaklaşık 40 bin nüfusu öngören 1/25 binlik plana ilişkin açılan davada mahkeme, imar planının iptaline karar verdi.31 kişinin açtığı, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kaş için hazırladığı yaklaşık 40 bin nüfusu öngören 1/25 binlik plana ilişkin açılan davada mahkeme, imar planının iptaline karar verdi.

31 kişinin açtığı, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın da müdahil olduğu dava, Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi görüldü. Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Çınar Atay, Prof. Dr. Sibel Ecemiş Kılıç ve Prof. Dr. Emine İpek Özbek'in mahkemenin isteğiyle hazırladığı bilirkişi raporunda, Büyükşehir Belediyesi'nin Kaş ilçesi için hazırladığı 1/25 binlik imar planının mekansal plan kararlarıyla uyum sağlamadığı, pek çok SİT ve orman alanı ile özel çevre kararları ile uyumsuz olduğu ifade edildi. 

PLAN 38 BİN NÜFUSU ÖNGÖRÜYORDU
38 bin 200 bin nüfusu öngörerek düzenlenen planın, doğal çevreyi ve arkeolojik koruma alanlarını tahribata uğratacağı belirtilen raporda, 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planında kaplumbağa yuvalama alanında turizm tesis alanı olarak kullanılmasının bölgedeki doğal yaşama zarar vereceği kaydedildi. Bilirkişi raporunda planın şehircilik ilkelerine, kamu yararına, imar mevzuatına ve planlama tekniklerine uygun olmadığı belirtildi. 

TELAFİSİ GÜÇ ZARARLAR DOĞABİLİR
Mahkeme, bilirkişi raporunu göz önüne alarak, planın şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı sonucuna vardığını, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden daha önce yürütmeyi durdurma kararı verdiği davada imar planını iptal etti. 

''KAŞ’IN DOĞAL GÖRÜNÜMÜNÜ TAHRİP EDECEKTİ’
Planda Kaş'ın 2025 yılında 38 bin nüfuslu olacağının öngörüldüğü, ancak bilimsel verilerin nüfusun 2025 yılında 14 bin olacağını gösterdiğini belirten davacıların avukatı Tuncay Koç, “Kaş'ın doğal görünümünü tahrip edecek ve Limanağzı, Çukurbağ yarımadası gibi SİT alanlarını imara açacak planın Kaş nüfus projeksiyonunun da yanlış olduğu böylece belgelenmiş oldu. Benzer bir dava da Danıştay 6'ncı Dairesi'nde sürüyor. Onun da iptal edileceğini bu karar göstermektedir" dedi.

KAPUTAŞ DAVASI REDDEDİLDİ
Kaş ilçesindeki Kaputaş Plajı'nda, Dünya Kültürel Mirası Koruma Sözleşmesi'ne aykırı düzenlemeler yapıldığına ilişkin iddialarının ise aynı mahkemece kabul görmediğini belirten Tuncay Koç, “Fakat dosyaya sunulan bilirkişi raporunda verilen iznin dışına çıkılarak alanda müdahaleler yapıldığı, Kaputaş Plajı'nın acilen peyzaj onarım projesi ile doğal görünüme döndürülmesi gerektiği belirtilmiştir. Hem Kaputaş Plajı hem de İnceboğaz Mesire Alanı ile ilgili davalarda uygulamanın yanlış yapıldığı ortaya çıkmıştır. Sorumlu Kaş Belediye Başkanlığı hakkında gereken girişimlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması gerekmektedir" diye konuştu.

"Kaş'ı bitirecek plan iptal edildi" haberi, 03 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Kaş'ı bitirecek plan iptal edildi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kaş'ı bitirecek plan iptal edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  2. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  3. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  4. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  5. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  6. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  7. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  8. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  9. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  10. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  11. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  12. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  13. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  14. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  15. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  16. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  17. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  18. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  19. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  20. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
Yaşam Haberleri