Kastamonu'da takdir toplayan projeler! Meslek ve sosyal yetenek kazandıran eğitimler başladı

Kastamonu'da takdir toplayan projeler! Meslek ve sosyal yetenek kazandıran eğitimler başladı

Kastamonu'da takdir toplayan projeler! Mesle... Kastamonu'da İçişleri Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçirilen "Ahşaba Özel Dokunuş" ve "Güçlü Aile Güçlü Özel Birey" projeleri, özel bireylerin meslek öğrenmesini ve sosyal hayata katılımlarını sağlamayı amaçlıyor.

Kastamonu'da İçişleri Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçirilen "Ahşaba Özel Dokunuş" ve "Güçlü Aile Güçlü Özel Birey" projeleri, özel bireylerin meslek öğrenmesini ve sosyal hayata aktif katılımlarını hedefliyor.

AHŞABA ÖZEL DOKUNUŞ PROJESİ

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen "Ahşaba Özel Dokunuş" projesi kapsamında Kastamonu Valiliği ve Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle bir protokol imzalandı. Proje, 15-50 yaş arasındaki 30 dezavantajlı engelli bireyin ahşap oymacılığı eğitim atölyesi aracılığıyla mesleki yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında özel bireyler, ahşap oyma atölyesinde eğitim alarak sadece meslek sahibi olmayacak, aynı zamanda ürettikleri ürünleri satarak gelir elde edebilecekler. 155 bin TL bütçeli projede, özel bireylere iletişim ve beden dili, takım ruhu, liderlik yönetim becerileri, girişimcilik, dijital pazarlama, ürün fotoğrafçılığı ve sosyal medya yönetimi eğitimleri de verilecek.​​​​​​​

GÜÇLÜ AİLE GÜÇLÜ ÖZEL BİREY PROJESİ

Kastamonu Valiliği ile Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği iş birliğiyle hayata geçirilecek olan "Güçlü Aile Güçlü Özel Birey" projesi, özel bireylerin yaşam kalitesini arttırmayı ve ailelerinin kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında eğitim programları düzenlenerek, aynı zamanda ailelere yönelik destek sağlanacak.

Özel bireylere yönelik düzenlenecek etkinliklerde, otizim ve serebral palsi gibi teşhisler konulan bireylerin duyu denge gelişimleri desteklenecek. Ayrıca, hafif düzeyde otizimli bireylere kahvaltı, çorba ve tatlı hazırlama eğitimleri verilerek meslek edinmelerine destek olunacak.

PROJENİN PAYDAŞLARI VE HEDEFLERİ

Projelerin paydaşları arasında Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kastamonu Belediye Başkanlığı yer alıyor. Projeler, özel bireylerin topluma entegrasyonunu, meslek edinmelerini ve ailelerinin desteklenmesini amaçlayarak, Kastamonu'da sosyal sorumluluk projelerine yeni bir boyut kazandırıyor.​​​​​​​

Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tevfik Yıldırım, "Özel Bireyler Derneği ile birlikte ortak "Ahşaba Özel Dokunuş" projesini hazırladık. Projede 30 özel bireyli öğrencimize, ahşap oymacılığı ile ilgili tecrübe kazandırıp bunların gelişimlerini sağlayacağız. Engelli arkadaşlarımızı topluma kaynaştırmak, onları bu tür ortamlara hazırlamak istiyoruz. Bizim için burada para ikinci planda, asıl amacımız özel bireylerimizi topluma kazandırmak. Özel bireylerimizi ya da engellilerimizi, proje çerçevesinde yakın diyaloglar kurarak iletişim halinde olmaları için bu projeyi düşündük, şimdi de uygulamasına başladık" dedi.

"Kastamonu'da takdir toplayan projeler! Meslek ve sosyal yetenek kazandıran eğitimler başladı" haberi, 07 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Kastamonu'da takdir toplayan projeler! Meslek ve sosyal yetenek kazandıran eğitimler başladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kastamonu'da takdir toplayan projeler! Meslek ve sosyal yetenek kazandıran eğitimler başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  2. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
  3. 18:10 Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
  4. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
  5. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  6. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  7. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  8. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  9. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  10. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  11. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  12. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
  13. 17:27 YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
  14. 17:27 Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
  15. 17:23 İstanbul Yarı Maratonu: Hicham Amghar ve Sheila Chelangat Zaferi!
  16. 17:20 Sıfır araç alırken buna özen gösterin!
  17. 17:20 Rusya'da Alexei Navalny'nin vakıflarıyla işbirliği yapan bir gazeteci gözaltına alındı
  18. 17:20 Geleneksel Lezzetin Yeniden Keşfi: Bol Köpüklü Türk Kahvesi Artık Evde!
  19. 17:12 McDonald's restoranlarının önünde Hollanda'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi
  20. 17:09 Araç alacakların dikkatine: İkinci el otomobilde hemen satan modeller ve markalar belirlendi!
Yerel Gündem Haberleri