Kastamonu'da zaman aşımı nedeniyle cinayet davası düşürüldü, sanıklar serbest kaldı!

Kastamonu'da zaman aşımı nedeniyle cinayet davası düşürüldü, sanıklar serbest kaldı!

Kastamonu'da 19 yıl önce işlenen cinayetle ilgili yakalanan 2 sanık, zaman aşımı nedeniyle beraat etti. Cinayet, 2005 yılında Halil Çamyaran’ın öldürülmesiyle ilgiliydi.

Kastamonu'nun Merkez ilçesi Hacıbey köyü ile Etyemez köyü yol ayrımında, 2005 yılında Halil Çamyaran'ın silahla başına 2 el ateş edilerek öldürülmesi sonucu açılan soruşturma uzun yıllar devam etti. Katil zanlısı bulunamayan cinayet, 19 yıl sonra Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yeniden soruşturulmaya başlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda, cinayeti işlediği düşünülen Hamdi K. ve Nihal T. tutuklandı.

SANIKLARIN MAHKEMESİ VE BERAAT KARARI

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde, Hamdi K. ve Nihal T. hakkında "kasten öldürme" suçundan dava açıldı. Kasım ayında görülen ilk duruşmanın ardından tahliye edilen sanıklar, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet savcısı, davanın zaman aşımına uğraması nedeniyle davanın düşürülmesini ve sanıkların beraat etmesini talep etti.

Sanıklar, mahkemede suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti, mütalaa doğrultusunda zaman aşımı nedeniyle sanıkların beraatına karar verdi. Ayrıca, adli kontrol kararları da kaldırıldı.

ZAMAN AŞIMI VE ADLİ SÜREÇ

19 yıl sonra açığa çıkan cinayet, zaman aşımı nedeniyle sanıkların beraatına yol açtı. Yargı sürecinin uzaması, cinayetle ilgili sonuca ulaşılmasını engelledi. Bu durum, zaman aşımının hukuki süreçlerdeki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

"Kastamonu'da zaman aşımı nedeniyle cinayet davası düşürüldü, sanıklar serbest kaldı!" haberi, 28 Aralık 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Aralık 2024 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Kastamonu'da zaman aşımı nedeniyle cinayet davası düşürüldü, sanıklar serbest kaldı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kastamonu'da zaman aşımı nedeniyle cinayet davası düşürüldü, sanıklar serbest kaldı! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 04 Mart 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:59 2025 yılında ilk ALES sınavı ne zaman?
  2. 08:54 Temel destek ödemeleri ne zaman yatacak?
  3. 08:50 Kuaför fiyatlarına öyle bir zam geldi ki!
  4. 02:49 Keir Starmer: "Putin'e yalakalık yapmamalıyız"
  5. 01:35 Şahin gözlüler buraya! Papağanlar içinde saklı bukalemunu sadece dâhiler 5 saniyede buluyor!
  6. 01:35 Aslanı besleyen iki kız arasındaki 3 farkı sadece yüksek IQ'su olanlar 14 saniyede görüyor!
  7. 01:34 Kia elektrikli taşımacılıkta devrim yaratıyor! 3 farklı versiyonla asfaltı sarsacak!
  8. 01:32 Trump yönetimi, Ukrayna'ya yapılacak yeni silah sevkiyatını durdurdu!
  9. 01:29 Yavaş'tan Köseler'in tutuklanmasına sert tepki: 'Ciddi soru işaretleri barındırıyor'
  10. 01:24 Trump'ın açıklamaları olumsuz etki yarattı, New York borsası kayıpla kapandı
  11. 01:24 Alaattin Köseler'in hakimlik ifadesi gün yüzüne çıktı!
  12. 00:21 İmamoğlu'ndan tutuklanma tepkisi: Tarihe “İstanbul Hukuksuzluğu” diye geçecek
  13. 00:08 Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, İhaleye Fesat Karıştırmaktan Tutuklandı!
  14. 00:04 Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler Hakkında Karar Bekleniyor
  15. 00:04 İnegöl'de feci kaza, otomobil uçuruma yuvarlandı: 2’si ağır 5 yaralı var
  16. 00:01 Özgür Çelik İfade Vermediği İçin Savcılığa Tutanak Gönderildi
  17. 00:01 Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler tutuklandı
  18. 23:56 Özgür Özel'den Başak Demirtaş'a geçmiş olsun telefonu
  19. 23:52 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: "Barışa giden yolda ABD’nin desteğinden çok umutluyuz"
  20. 23:49 Şampiyonlar Ligi'nde bu hafta oynanacak maçlar: İşte son 16 turu karşılaşmalarının tarihleri!