Katil Hastaneler Skandalı: "O Çığlıkları Unutamıyorum” Diyen Anne İtirafta Bulundu

Katil Hastaneler Skandalı:

Katil Hastaneler Skandalı: "O Çığlıkları Unu... 2020 yılında İstanbul Özel Reyap Hastanesi'nde sezaryen ile doğum yapan ve bebeğiyle yaşadığı travmayı paylaşan anne Neslihan Ünlü P., yaşadığı süreci ve gözler önüne serilen gerçekleri anlattı.

İSTANBUL'DA DOĞUM SKANDALI: "BEBEĞIMLE YAŞADIĞIM KABUS"

İstanbul'da yaşayan Neslihan Ünlü P. ve eşi Serdar P., 2020 yılında bebeklerini dünyaya getirmek için Özel Reyap İstanbul Hastanesi'ne başvurdu. 22 Haziran 2020 tarihinde sezaryenle sağlıklı bir erkek bebek doğuran Neslihan Ünlü P., bebeğine P. E. P. adını verdi. Ancak, bebeğin solunumunun hızlı olması nedeniyle yoğun bakıma alındığı belirtilirken, aileye iki gün sonra taburcu olacağı söylendi.

Belirtilen gün geldiğinde aileye, bebeğin solunumunun düzelmediği ve bir süre daha yoğun bakımda kalması gerektiği bildirildi. Sonunda, bir haftanın ardından yapılan kan tahlillerinde bebeğin enfeksiyon düzeyinin yüksek olduğu tespit edildi. Bebeğin durumu kötüleştiği için tekrar yoğun bakıma alındı ve burada bir hafta daha kaldı. Yapılan ultrason kontrollerinde ise bebeğin karaciğerinde pıhtı olduğu bilgisi verildi ve bunun için çocuk gastroenterolojisine yönlendirilmesi gerektiği söylendi.

2024-10-20-11-39-09.png

BAŞKA HASTANEDEN ŞOKE EDICI YANIT

Aile, iki farklı özel hastaneye başvurduğunda aldıkları yanıt karşısında şoke oldular. Hastane yetkilileri, işlemlerin gecikmiş olduğunu, bebeğin tüm damalarında tıkanmalar yaşandığını ve bu durumun genetiksel olmadığını bildirdi. Yeniden Reyap Hastanesi'ne dönen aileye, hastane yönetimi özür diledi. Ancak hastane yetkilileri, "Bu tür komplikasyonları kabul ettiğinize dair imza attınız, şikayetçi olabilirsiniz" diyerek ailenin şikayet etme hakkına dikkat çekti. Aile, bebeklerini alarak sosyal medya ve diğer mecralarda şikayet yazıları yazmaya başladı.

"FIRAT İSIMLI DOKTOR İLAÇ VERMEDI"

Şu anda 4 yaşında olan oğlunun kronik portal hipertansiyon hastalığı olduğunu belirten anne Neslihan Ünlü P., yenidoğan döneminde yaşananların canavarlık olduğunu ifade etti. Doğum esnasında herhangi bir sorun olmadığını dile getiren Ünlü, "Oğlumu verdikten sonra doktora, solunumunun neden düzelmediğini sorduğumda, bana 'bir iki gün hastanede kalacak' dediler. Ancak her defasında süre uzadı ve sonunda enfeksiyon kaptığını söylediler. Hastane enfeksiyonu olduğuna inanmadım," dedi.

Anne, yoğun bakımda bebeği için süt götürdüğünde yaşadıklarını da anlattı. "Süt götürdüğümde yarısını alıyorlardı ve neden bu kadar süt getiriyorsun diye soruyorlardı. Kapılar yüzümüze kapanıyordu. Bebeğime ait tahlillerde pıhtı olduğu söylendi, ancak genetik ya da göbeğine takılan kataterden kaynaklı olabileceği belirtildi," diye konuştu.

"BEBEKLERIN ÇIĞLIKLARINI UNUTAMIYORUM"

Neslihan Ünlü P., yoğun bakımda duyduğu bebek çığlıklarını asla unutamadığını belirtti. "Kapı açıldığında çocukların çığlıklarını duyuyordum. Hemşireler ellerinde çay ve kahvelerle gülerek çıkıyorlardı. O çocukların çığlıklarını asla unutmuyorum," diyerek yaşadığı psikolojik travmayı dile getirdi.

"BEBEĞIM 1 KILO ZAYIFLAMIŞ OLARAK VERILDI"

Anne, hastaneyi mahkemeye vermek istediğinde gerekli belgeleri talep ettiğini, ancak "Epikrizde çocuğumun sarılık geçirdiği ve entübe olduğunu yazmadıklarını" vurguladı. "Oğlumu 3 kilo 300 gram verdim, 1 kilo zayıflamış olarak teslim ettiler. Şikayetçi olabileceğim yerler var, ama onların bana verdiği evraklarda eşimin imzası var dediler. O günün psikolojisiyle bir şey yapamadık," dedi.

"BÜTÜN PARÇALAR YERINE OTURDU"

Neslihan Ünlü P., haberlerde gördüğü Fırat isimli doktorun saç ekilmiş halini tanıdığını ve yaşadıklarını hatırladığını belirtti. "O an ‘benim çocuğumu da bu mahvetti’ dedim. Bütün bu sürecin ardından yaşadıklarım aklımda sürekli dönüyor. Pazartesi günü avukat aracılığıyla suç duyurusunda bulunmayı planlıyorum," diyerek sürecin peşini bırakmayacağını ifade etti.

 

"Katil Hastaneler Skandalı: "O Çığlıkları Unutamıyorum” Diyen Anne İtirafta Bulundu" haberi, 20 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Katil Hastaneler Skandalı: "O Çığlıkları Unutamıyorum” Diyen Anne İtirafta Bulundu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Katil Hastaneler Skandalı: "O Çığlıkları Unutamıyorum” Diyen Anne İtirafta Bulundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:47 Meteoroloji’den Kritik Uyarı: Birçok Şehre Kar Geliyor!
  2. 15:44 Emekli maaşı hesaplama sistemi tamamen değişiyor! Tüm unsurlar yeniden düzenlenecek
  3. 15:40 Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi verilip verilmeyeceği hakkında SGK uzmanı açıklama yaptı
  4. 15:37 İktidarın Sağlık Politikası Tartışma Yarattı: 13 İl Hastaneden Mahrum!
  5. 15:29 Baro Seçimlerinde Gerilim: ''İstiklal Marşı'' İtirazı!
  6. 15:25 Bakan Şimşek "Çalınmadık kapı bırakmayacağız" dedi ve açıkladı! Tek tek tespit edildi
  7. 15:25 "Asgari ücret" ile ilgili yaptığı açıklamada, "Alınan kararlara tam olarak uyacağız" dedi
  8. 15:24 Hileli ürünler listesine güncelleme geldi: Listeye 3 yeni ürün daha eklendi!
  9. 15:24 Son çeyrekte bütçe, büyüme ve Merkez Bankası ön planda olacak
  10. 15:24 Emeklileri üzecek araştırma! Türkiye dibi gördü
  11. 15:23 Mardin'de Tarihin Sırları Ortaya Çıkıyor! 200 Binden Fazla Boncuk Bulundu!
  12. 15:04 Gülse Birsel ve Ata Demirer, Vural Çelik’in Cenazesine Neden Katılmadı?
  13. 14:59 Özel Reyap Hastanesi Kapatıldı! Hastalar Yeni Hastanelere Sevk Edildi!
  14. 14:21 Prof. Dr. Osman Erol’un Keşfi: Eşinin İsmini Verdi Yeni Çiğdem Türü
  15. 14:18 Dikkat Testi: 12 Saniyede Farkları Görebilenler Yüksek IQ'lu!
  16. 14:07 Elektrikli araçta menzil önemli diyenler için! Türkiye’de satılan en uzun menzilli 10 otomobil!
  17. 14:00 Prof. Dr. Osman EROL
  18. 13:53 Osmanlı Fabrikasından Lüks Otele: 3 Gün Sürecek VIP Parti ile Açılıyor!
  19. 13:49 Lüks Saatlerin Peşine Düşen Maliye, 4 Milyarlık Kayıt Dışı Ekonomiyi Ortaya Çıkardı
  20. 13:45 Kadınlar Kendi Güvenliklerini Alıyor: Biber Gazı ve Elektroşoka Rekor Talep
Gündem Haberleri