Katil; üzerine kuma getirdi, öldürdü, utanmadan indirim verdiler!

Katil; üzerine kuma getirdi, öldürdü, utanmadan indirim verdiler!

Katil; üzerine kuma getirdi, öldürdü, utanma... Şanlıurfa’da, üzerine kuma getirdiği resmi nikâhlı eşi Sema Kiraz’ı “kendisini aldattığı” iddiasıyla döverek öldüren İsmail Kiraz’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.İstinaf mahkemesi, katil kocanın cezasına indirim yaoarak 18 yıl 4 aya düşürdü

 

 

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre;  Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Kemal Aksakal, davaya ilişkin hazırladığı tebliğnamede sanığa haksız tahrik indirimi yapılmasına karşı çıktı. Dava dosyasına göre, kamyon şoförü olan İsmail Kiraz (1983), Sema Kiraz (1985) ile 2005’te resmi nikâh yaparak evlendi.

Çiftin çocukları olmayınca İsmail Kiraz, 2013’te Z.A’yı eve kuma olarak getirdi ve imam nikâhı kıydı. İki kadınla altlı üstlü evlerde oturmaya başlayan İsmail Kiraz, imam nikâhlı eşinden iki çocuk sahibi oldu. İsmail Kiraz, bu süreçte “başka bir erkekle telefonda görüştüğü” iddiasıyla Sema Kiraz’ı 27 Ocak 2016’da darp etti. https://tele1.com.tr/25-yerinden-bicaklayarak-katletmisti-karar-cikti-183568/ Bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılan Kiraz’ın yapılan muayenesinde vücudunun çeşitli yerlerinde ekimoz ve kesikler olduğu belirlendi. Buradan Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne götürülen ve ertesi gün taburcu edilen genç kadın, kocasının kardeşiyle evli olan kız kardeşi Ayşe Kiraz’ın evine götürüldü. 3 gün sonra elinde bıçakla evdekileri “hepinizi keserim” diyerek tehdit edip Sema’yı başından tutup yataktan sürükleyerek arabaya götürdü, başını arabaya çarptı. Eve götürülen Sema Kiraz, eşi tarafından yeniden darp edildi. Özel Edessa Hastanesi’ne kaldırılan Kiraz, 9 Şubat 2016’da yaşamını yitirdi. Sema Kiraz, ölmeden bir gün önce kocasının baskısıyla Eyübbiye Polis Merkezi’nde verdiği ifadede kendisini eve giren Suriyelilerin darp ettiğini öne sürdü.

MAHKEME AFFETMEDİ

Mahkeme, yargılama sonucunda sanık hakkında hiçbir haksız tahrik veya iyi hal indirimi uygulamadı ve sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Kararda, “Sanığın da maktul ile evliyken bir başkasıyla nikâhsız olarak evlilik hayatı yaşadığı, o kişiden çocuklarının olduğu, kendisi açısından normal görülen bu durumun eşinin başkasıyla ilişki yaşaması halinde haksız tahrik oluşturmasının sanığın ahlaki yapısı açısından çelişkili bir durum yaratacağı, bu nedenle haksız tahrik uygulanmasının kadın erkek eşitliğini kabul etmeyen yöre kabulü hukukça koruma altına alınması anlamına geleceği” vurgulandı.

İSTİNAF GÖRMEZDEN GELDİ

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını kaldırarak sanığa haksız tahrik indimi uyguladı ve cezayı 22 yıla düşürdü. İstinaf, iyi hal de uygulayarak cezayı 18 yıl 4 ay olarak belirledi. Katil kocanın kuma getirmesini görmezden gelen istinaf, haksız tahrik indiriminde sanığın “Sema, beni iki başka erkeklerle aldattı. 25 Ocak 2016 tarihinde maktulü evimde çıplak vaziyette bir erkekle yakaladım” savunmasını esas aldı. Yargıtay savcısı karara itiraz etti.

SAVCI İTİRAZ ETTİ, SON KARARI YARGITAY 1. DAİRESİ VERECEK

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Kemal Aksakal, davaya ilişkin tebliğnameyi hazırlayarak sanık hakkında tahrik indirimi uygulanmasına karşı çıktı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne gönderilen tebliğnamede, şu değerlendirme yapıldı: “Somut olayda öncelikle evlilik boyunca maktul üzerinde şiddet uygulayan sanığın mevcut hukuk düzenine göre yasal olarak geçerli olmayan bir birlikteliği maktule dayatmak suretiyle yaşamaya çalıştığı, bu ilişkiden bir de çocuk sahibi olduğu, böylelikle ilk haksız hareketin sanıktan kaynaklandığı, maktulün ise yaşanan bu sürecin ardından telefonla irtibat kurarak geliştirdiği gönül ilişkisinin tahrikte dengeyi sanık lehine bozacak boyuta ulaşmadığı gibi sanığın, maktulün kendisini önceden de aldattığına, 25 Ocak 2016 gecesi maktulü kendi evinde tanımadığı bir erkekle uygunsuz bir vaziyette yakaladığına, maktulün eve giren gaspçılar tarafından dövüldüğüne ilişkin savunmalarının, kendisini cezadan kurtarmaya ve azaltmaya yönelik soyut nitelikte beyanlar olduğu anlaşılmıştır.” Son kararı, Yargıtay 1. Ceza Dairesi verecek.

"Katil; üzerine kuma getirdi, öldürdü, utanmadan indirim verdiler!" haberi, 03 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 03 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Katil; üzerine kuma getirdi, öldürdü, utanmadan indirim verdiler! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Katil; üzerine kuma getirdi, öldürdü, utanmadan indirim verdiler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  2. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  3. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  4. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  5. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
  6. 16:06 Ukrayna Futbolunda Devrim: Hakemler Yalan Makinesinden Geçecek!
  7. 16:01 Mesut Özil'den Arda Güler'e Destek: 'Sabırlı Olması Gerek'
  8. 15:57 Annenin Kulağından Çıkan Canlı Örümcek Sosyal Medyada viral oldu
  9. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  10. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  11. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  12. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  13. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  14. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  15. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  16. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  17. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  18. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  19. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  20. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
Gündem Haberleri