Katledilmeden önce yakınlarına söylemiş: Ölümüm Ali'nin elinden olacak

Katledilmeden önce yakınlarına söylemiş: Ölümüm Ali'nin elinden olacak

Katledilmeden önce yakınlarına söylemiş: Ölü... Bursa'da uzaklaştırma kararı biten eşi Mustafa Ali Ayda (34) tarafınca kalbinden bıçaklanan Burcu Ayda'nın (32), öldürülmeden bir süre önce yengesi Leyla Erdanlı ile akrabalarına, "Benim ölümüm Ali'nin elinden olacak. Bunu biliyorum ve çok korkuyorum" dediği ortaya çıktı.

Kızının ölüm haberi ile Yozgat'tan Bursa'ya gelen Mustafa Erdanlı da "Bundan 20 gün önce kendisi ile telefon konuşması yaptım. Burcu bana, 'Baba Yozgat'a geleceğim. Çocuklarımın okulunun yarıyıl tatiline girmesini bekliyorum' dedi. O gelemedi" dedi.

Burcu Erdanlı, 2014'te tanıştığı Mustafa Ali Ayda ile evlendi. Çiftin 9 yıl içinde 4 çocuğu oldu. Bu süreçte uyuşturucu kullandığı iddia edilen Mustafa Ali Ayda'nın uyguladığı şiddet ve hakaretlere dayanamayan Burcu Ayda, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunarak, 9 senelik eşi hakkında 2 aylık uzaklaştırma kararı aldırdı. Anne ve babası Yozgat'ta yaşayan Burcu Ayda, çocukları Z.A. (9), B.A. (6), Ü.A. (5) ve Y.A. (2) ile Bursa'daki anneannesinin evine sığındı. İddiaya göre; hakkındaki uzaklaştırma kararı biten ve eşinin kaldığı anneannesinin evine giden Mustafa Ali Ayda, "Değiştim artık sana ve çocuklarıma zarar vermeyeceğim. Evimize gidelim" dediği Burcu Ayda'yı ikna etti. Çift, 4 çocukları ile Yıldırım ilçesi Değirmenönü Mahallesi 1. Oylat Sokak'taki evlerine döndü.

Çocuklarının gözü önünde öldürdü

Mustafa Ali Ayda, hakkındaki uzaklaştırma kararı bittikten 11 gün sonra, 17 Aralık'ta saat 04.30 sıralarında eşini çocuklarının gözü önünde sol göğsünden bıçaklayarak kaçtı. Burcu Ayda'nın ve çocuklarının çığlıklarını duyarak desteğe koşan komşuları, kadını kapının girişinde kanlar içinde yatarken gördü. Komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, ağır yaralı olan Ayda'yı dakikalarca kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı, o anlar cep telefonu ile görüntüledi. 4 çocuk annesi kadın, kaldırıldığı Kestel Devlet Hastanesi'nde yaşamını kaybetti.

Fırının bodrum katında yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan Mustafa Ali Ayda'yı olaydan 8 saat sonra Osmangazi ilçesindeki bir fırının bodrum katında yakaladı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Ayda, ilk ifadesinde, aileyle ilgili nedenler yüzünden çıkan tartışmanın peşinden Burcu Ayda'yı bıçakladığını itiraf etti. "O gece kendisi ile konuşmak istedim. Bağırıp, hakaret ettikten sonra mutfağa su içmeye gidince ben de onu bıçakladım" dediği öğrenilen Ayda, tutuklandı.

Akrabalarına öldürülmekten korktuğunu söylemiş

Öte yandan Burcu Ayda'nın, öldürülmeden bir süre önce yengesi Leyla Erdanlı ile akrabalarına, yaşadığı sıkıntıları anlatıp, 'Benim ölümüm Ali'nin elinden olacak. Bunu biliyorum ve çok korkuyorum' dediği öğrenildi. Kızının ölüm haberini Yozgat'ta öğrenince Bursa'ya gelen baba Mustafa Erdanlı da "Kızım, 4 yıl önce bana bir mesaj atmıştı, 'Baba, beni kurtar' yazıyordu. Aradığımda telefona kızım yerine akrabaları çıkıyordu. Telefonda bana, 'Amca bir mesele yok' diyorlardı. Evine gittiğimde bir sürü kişi toplanmıştı. Beni Burcu ve Mustafa Ali ile görüştürdüler. Mustafa'nın babası ve amcası, 'Mustafa'yı tedavi ettireceğiz, kızın bizlere emanet, kızının kılına zarar gelmeyecek, söz veriyoruz' demişlerdi. Sonrasında ben de 'Kızım, sığınma evlerine başvur ya da gelip alayım' dedim. Kızım da 'Baba, sana pislik yaparlar' dedi" diye konuştu. Kızının sığınma evine başvurduğunu ama çocuklarının okulda yıl kaybı yaşamaması için vazgeçtiğini söyleyen Erdanlı, "Sığınma evine başvurmuş, oradaki görevliler de 'Eğer ki buraya gelirsen, çocukların okulları 1 yıl boşa gidecek tekrardan başlayacaklar' demiş" dedi.

"Cenazesine bile yetişemedim"

Kızının yarıyıl tatili için torunları ile Yozgat'a geleceğini ama acı haberi aldığını belirten Erdanlı, "Kızımın yaşadığı rahatsızlığı biliyorum. Bundan 20 gün önce kendisi ile telefon konuşması yaptım. Burcu bana, 'Baba Yozgat'a geleceğim. Çocuklarımın okulunun yarıyıl tatiline girmesini bekliyorum' dedi. O gelemedi. Acı haberi duyunca ben Bursa'ya geldim. Kızımın cenazesine dahi yetişemedim" diye konuştu.

 "Torunlarım o evde güvenli değil"

Anneleri gözlerinin önünde öldürülen 2'si erkek 4 torununun, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce koruma altına alındığını ama Mustafa Ali Ayda'nın babası Medeni Ayda'nın, devlet müdafaasını kabul etmeyerek, torunlarının bakımını üstlendiğini hatırlatan Erdanlı, "Torunlarım o aile ile kalmasın. Torunlarım o evde güvende değil. Torunlarımın benim gözetimim altında, bir kurumda bakılmasını istiyorum" dedi. 

"Katledilmeden önce yakınlarına söylemiş: Ölümüm Ali'nin elinden olacak" haberi, 21 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Katledilmeden önce yakınlarına söylemiş: Ölümüm Ali'nin elinden olacak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Katledilmeden önce yakınlarına söylemiş: Ölümüm Ali'nin elinden olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 13:02 Bankacılık sektörünün mevduatında artış görüldü
  2. 13:00 Yerli Renault Duster'da fiyat karışıklığı! Artık Bursa'da üretiliyor
  3. 12:57 Fiat Egea Cross'un yeni fiyatları açıklandı
  4. 12:55 Elektrikli otomotivde devrim! Bu süspansiyon bataryayı da şarj ediyor
  5. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  6. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  7. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
  8. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  9. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  10. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  11. 12:03 Avrupa'nın En Büyük Hattı Türklerin! 500 Milyon Euroluk Dev Proje Hayata Geçiyor
  12. 12:03 Piyasalarda Dolarda Tedirginlik: 40 TL Sınırı Kırılır mı?
  13. 12:02 Ekonomik Kriz Nihat Hatipoğlu'nu da Vurdu: "Ne Rahatlık Var Ne Bereket!"
  14. 12:02 523 Bin Dolar Dolandırıldılar! İki Türk İş İnsanı Sahte Altına Kurban Gitti
  15. 12:02 Tamirci Arabanın Kaputunu Açtı Ve Gördüklerine İnanamadı!
  16. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  17. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  18. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  19. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  20. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Gündem Haberleri