Katliam iznine sert tepki: STK'lar ortak bildiri yayınladı!

Katliam iznine sert tepki: STK'lar ortak bildiri yayınladı!

Katliam iznine sert tepki: STK'lar ortak bil... Aralarında HAYTAP'ın da olduğu 28 sivil toplum örgütü, Merkez Av Komisyonu kararı doğrultusunda 22 Ağustos’ta başlayacak 'av sezonuna' karşı yaptığı ortak açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Her sene toplanarak, yıl içerisinde avlanacak canlı türlerine, nerede ve kaç birey öldürülebileceklerine karar veren Merkez Av Komisyonu, bu yıl da birçok nadir ve tehlike altındaki canlının avına izin vermiş durumda" dendi.

28 Sivil Toplum Kuruluşu Merkez Av Komisyonu kararı doğrultusunda 22 Ağustos’ta başlayacak ‘av sezonuna’ karşı ortak açıklama yayımladı. Açıklamada, 22 Ağustos'ta başlayacak 'av sezonu' nda, avlanmasına izin verilen türler arasında, Anadolu yaban koyunu, ceylan, çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca, melez yaban keçisi, kızıl geyik, yaban keçisi, yaban domuzu ve nesli dünya ölçeğinde tehlike altında olan üveyik ve elmabaş patka kuş türlerinin de olduğunu söyleyen STK’lar, 'av turizmi' adı altında 798 canlının yaşamının, para karşılığında ihaleye açılacağını belirtti.

'ULUSLARARASI MEVZUATLAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR'

Türkiye’nin, taraf olduğu Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi’nde 6. ve 8. maddeleri uyarınca nesli tehlike altındaki türleri korumayı taahhüt ettiğini belirten STK’lar açıklamada, "Buna rağmen uluslararası mevzuatlar görmezden gelinerek alınan bu yanlış kararların bir an önce durdurulması gerekiyor" ifadelerini yer verdi. STK’lar Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ev serçesinden, karabataklara, çakallardan tilkilere, yaban tavşanlarından boz ördeklere kadar birçok farklı türün de avına izin verildiğini bilgisinin altını çizdi.

'YABANCI DİPLOMAT VE ÜST DÜZEY MİSAFİRLER İSTEDİĞİ ZAMAN ÜCRETSİZ AVLANABİLECEK'

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndan 1 Temmuz 2020’de geçen görüşmeler sırasında getirilen bir ek ile yabancı diplomat ve ‘üst düzey’ misafirlerin diledikleri takdirde ücretsiz avlanabileceklerini söyleyen STK’lar bu duruma karşı çıkarak “Silahların ve av sanayisinin yaşamı yok etmesine izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Ortak yapılan açıklamaya imza atan 28 STK şöyle:

AKFOD, Alakır Nehri Kardeşliği, Antalya Dostları Derneği, Artvin Borçka Karagöl Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Cahide Derneği, Çiğdemim Derneği, Çoruh Vadisi Borçkalılar Derneği, Doğa Derneği, Doğaya Dönüş Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, HAYTAP, Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER), İstanbul Artvin STK Platformu, Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi, Kızılkaya Yenidünya Derneği, KİHAYKO, Kuzey Ormanları Savunması, MAGMA Dergisi, Mezopotamya Ekoloji Hareketi, MUÇEP, Orhanlı Köyü Kültür Doğa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Orman Melekleri, Simurg Kuş Yuvası Derneği, Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), TTKD, Turgutlu Doğa Kültür ve Yaşam Derneği, Van ÇEV-DER, WWF-Türkiye

"Katliam iznine sert tepki: STK'lar ortak bildiri yayınladı!" haberi, 21 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Katliam iznine sert tepki: STK'lar ortak bildiri yayınladı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Katliam iznine sert tepki: STK'lar ortak bildiri yayınladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Cenk Tosun'un Transferinde Sürpriz Bir Dönüm Noktası: Eyüpspor Devrede!
  2. 16:35 TCG Nusret Müze Gemisi İzmir'de ziyarete açıldı
  3. 16:34 Beşiktaş-Ankaragücü maçının ilk 11'leri belli oldu
  4. 16:34 Prostat Kanseri Araştırmasıyla Yeni Organ Keşfi: Tüp Tükürük Bezi!
  5. 16:32 Özel açıkladı: Erdoğan'la haftaya görüşmeyi planlıyoruz
  6. 16:31 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: "Siyonist rejiminden geriye hiçbir şey kalmayabilir"
  7. 16:30 Dolandırıcılara Karşı Uyarı: Koç Holding'den Sahte Sosyal Medya Hesaplarına Dikkat Çağrısı
  8. 16:27 Özgür Özel: "Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir"
  9. 16:21 'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
  10. 16:07 Dolandırıcıların Yeni Yöntemi: Sahte Ev İlanlarıyla Kapora Avı!
  11. 16:07 Kibirli CEO'nun diploması sahte olabilir mi?
  12. 16:07 Beklenen An Geldi! Arda Güler Real Madrid'de İlk 11'de!
  13. 16:07 Süleyman Hurma'dan Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye Ligi'nin Tescil Olmama Tehlikesiyle Karşı Karşıya!
  14. 16:06 Aslan Pençesini Gösterdi: Icardi'nin 23 Nisan'da Fenerbahçe'ye Gönderdiği Mesaj!
  15. 16:05 Müjdeli Haber! Koç Holding Ödemelerini Yarın Hesaplara Yatırıyor!
  16. 15:55 Katar açıkladı: Gazze'de uluslararası arabuluculuk rolümüze bağlıyız
  17. 15:22 İngiltere'de Morgda Cinsel Suç: Tutuklama ve Şok Edici İtiraf
  18. 15:16 Pavyon Dansı Moda Oldu! 'Dilber'Gece Kulübüne Taşındı!
  19. 15:04 Rakı Fiyatlarında Artış Bekleniyor: Hangi Markalar Zamlanacak?
  20. 15:03 Heyecan Verici Gelişme! PlayStation Oyunları Artık iPhone ve iPad'de!
Gündem Haberleri