Kayınvalidesini ‘virüs bulaştırmasın’ diye öldürmeye çalışan damat'a beraat!

Kayınvalidesini ‘virüs bulaştırmasın’ diye öldürmeye çalışan damat'a beraat!

Kayınvalidesini ‘virüs bulaştırmasın’ diye ö... Antalya'da hastanede koronavirüs tedavisi gören 83 yaşındaki kayınvalidesi Iraz M.'yi, iki kez yastıkla boğmaya çalıştığı iddia edilen damat Hasan B., beraat etti.

 

Antalya'da yaşayan ve çiftçilikle geçinen yüzde 55 görme engelli Hasan B., kayınvalidesi Iraz M.'yi kızının evine gönderdi. 83 yaşındaki Iraz M. yaklaşık bir ay sonra üzerine sıcak su dökülmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Kayınvalidesinin durumunu öğrenmek için hastaneye giden Hasan B., pandemi bölümüne kaldırılan Iraz M.'nin yanında refakatçi olarak kalmaya başladı. 16 Eylül günü Sağlık Bakanlığı'nın kendilerini araması ile kayınvalidesinin koronavirüs olduğunu öğrenen Hasan B., "Kaynanam sürekli öksürüyor. Virüsü bana da bulaştırmasından korkuyorum" diyerek,refakatçı olarak kalmak istemedi. Refakat edecek başka kimse olmadığı için Iraz M.'nin yanında kalmaya devam eden Hasan B., iddiaya göre onu yastıkla boğmaya çalıştı. Durumu gören doktor, Hasan B.'yi odadan uzaklaştırıp, durumu hastane güvenliğine bildirdi. Hasan B., güvenlik görevlisi gelmeden yeniden odaya girip, kayınvalidesinin yüzüne çarşaf örtüp, ağız-burun kısmına da yastık kapatarak beklemeye başladı. Bu sırada gelen güvenlik görevlisi, odada bu şekilde bekleyen Hasan B.'nin fotoğrafını çekti. Daha sonra hastaneden ayrılan Hasan B., bir gün sonra evinde yakalanarak gözaltına alındı. Hasan B., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Hasan B. hakkında 'Beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Hastanede Covid-19 tedavisi gören Iraz M. ise bir süre sonra yaşamını yitirdi.

"ÖKSÜRÜĞÜ YAYILMASIN DİYE ÇARŞAFI YÜZÜNE KAPATTIM"

20 yıla kadar hapsi istenen Hasan B., Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çıktığı ilk duruşmada, “Kaynanamın koronavirüs testinin pozitif çıktığını öğrendim. Çok korktum. Kayınvalidemden çekindim. Çünkü çok kuvvetli öksürüyordu. Etrafa öksürüğü yayılmasın diye çarşafı yüzüne kapattım. Yastığı ağzına veya yüzüne denk gelecek, nefes alışına engel olacak şekilde koymadım. Yastığı baş ucuna koydum ki, öksürürken çarşaf üzerinden kaymasın istedim" dedikten sonra, yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

"ÖLDÜRME KASTI YOKTUR"

Davanın 4'üncü duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya sanık avukatı Burak Soybir katıldı. Duruşma savcısı bir önceki duruşmada sanık için 'kasten öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanmasını istediği mütalaasını tekrarladı. Sanık avukatı Burak Soybir ise müvekkilinin kaynanasına zarar vermek gibi bir düşüncesi olmadığını belirterek, "Bilakis bakıma muhtaç kayınvalidesine yardım etmek zorunda kalmıştır. Bu arada da kendisini virüsten korumaya çalışmıştır. İddianamede belirtildiği şekilde müvekkilimin öldürme kastı yoktur. Keza hasta zaten doğrudan solunum cihazına bağlıdır. Kastın öldürme olması durumunda, solunum cihazının kapatılması veya entübe borusunun çekilmesi yoluyla hasta öldürülebilir. Hasan B.'nin tek amacı, refakat ettiği Covid-19 hastasının öksürüp yaydığı virüslerden kendisini korumaktır" dedi.

"KIZLARI DA ŞİKAYETÇİ DEĞİL"

Müvekkilinin 15 yıl kaynanasına baktığını, bunu da kızlarının doğruladığına dikkati çeken avukat Burak Soybir, "Kızları da müvekkilimden şikayetçi olmamıştır. Somut vakada bir suç konusu yoktur. Türk ceza kanununda bir suçun oluşması için kastın olması gerekir denilmiştir. Somut olayda öncelikle suç yoktur. Keza kast hiçbir şekilde yoktur. Olayda öldürmek gibi bir saik olmadan, eyleme ilişkin teşebbüs de düşünülemez" diye savunma yapıldı.

"Kayınvalidesini ‘virüs bulaştırmasın’ diye öldürmeye çalışan damat'a beraat!" haberi, 25 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 25 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Kayınvalidesini ‘virüs bulaştırmasın’ diye öldürmeye çalışan damat'a beraat! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kayınvalidesini ‘virüs bulaştırmasın’ diye öldürmeye çalışan damat'a beraat! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  2. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  3. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  4. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  5. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  6. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  7. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  8. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  9. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  10. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  11. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  12. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  13. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  14. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  15. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  16. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  17. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  18. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  19. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  20. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
3. Sayfa Haberleri