''Keloğlan Ak Ülke'' adlı çocuk kitabına Alevilerden sert tepki!

''Keloğlan Ak Ülke'' adlı çocuk kitabına Alevilerden sert tepki!

''Keloğlan Ak Ülke'' adlı çocuk kitabına Ale... ''Keloğlan Ak Ülke'' adlı masal kitabından Aleviler için kutsal kabul edilen Hızır’ın tecavüzcü bir karakter olarak yansıtılmasına tepki gösteren Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) sorumluları görece çağırdı ve derhal Alevilerden özür dilenmesi gerektiğini kaydetti. 

‘Alevilerden kurumsal olarak özür dilenmeli’Alevilerde kutsal kabul edilen Hızır’ın “Keloğlan Ak Ülke” adlı masal kitabında tecavüzcü olarak gösterilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. 1981 yılında bu yana okutulan ve Yuva yayınlarından çıkan kitaba bir tepki de Demokratik Alevi Derneği DAD’dan geldi.

TOPLUMLAR ARASINA NEFRET SUÇU EKİLİYOR

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Garabet eseri kağıt israfında. Cahil, edebi karakterden yoksun, toplumsal ahlaktan nasibini almamış, hiçbir inançsal değeri gözetmeyen, kasıt ve nefret barındıran bir kurumsal nefret suçu ile karşı karşıyayız yine. Kurumsal nefret çünkü; Aleviler için sevgi ve değer ile yaklaşım bu nefret suçlarından dolayı artık anlamsızlaşmıştır. Sürekli öteki yaklaşımı kurumsal Nemrut zihnini korumakta ısrar ediyor. Bu hal provokatif bir kurumsallığa dönüşmüş ve suç işlemekte ısrar ediyor. Bu suça da kurumsal zemin buluyor. Ne lanetli bir durumdur ki sevgi ve zeka timsali Keloğlan karakteri, sarayların kendini beğenmiş cahilliğine ve küstahlığına karşı, Anadolu halklarının ince zekalı, vicdanlı, haksızlığa karşı boyun eğmeyen, kelli felli vezirleri dize getiren dirençli karakterini kendi softalıklarına kurban etmek istiyorlar. Bu da bizlere şunu gösteriyor toplum değerlerine sahip çıkmaz ise, toplumda ikrarlı zihin dağınık ise kurumları Nemrut zihin tarafından teslim alınmış ya da üç kuruşa kapatılmış ise softa da toplumlar arasında nefret ekmeye devam edecek ve işine geldiği gibi birbirine kırdıracak nefreti ekmekte hiç de tereddüt etmeyecektir.

“ALEVİ İNANCININ DİREĞİ HIZIR’A HAKARET EDİLMİŞTİR”

Bu kağıt israfı 30 ve 31 sayfasında biz Alevilerin en değerlisi, Dört Kitabın dördünde ‘Zamanın Sahibi, Zülkarneyn, İsa’ya Rahim, Musa’ya Işık, Eyüp’e Sabır, Süleyman’a Lisan, Cebrail’e Hakkı bildiren Hızır iken kağıt israfı bu cehalet, Hızır’ı kötülük timsali olarak tarif etmiş. İnançsal olarak Kur’an başta olmak üzere İncil, Tevrat’ta anlatılan inançsal değere hakaret etmiştir. Anadolu’da her coğrafyada baharın müjdesine hakaret etmiştir. Denizlerin kurtarıcısına, karlı dağların yetişen atlısına Türkiye halklarının ortak değeri ve Alevi inancının direği Hızır’a hakaret edilmiştir.

“DERHAL ALEVİLERDEN ÖZÜR DİLENMELİ”

İşin sorumlularını derhal görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Bu kağıt israfı yapan cahilin kitabı daha fazla nefret suçu yaratmadan toplatılmalıdır.
Cahile Hızır’ın toplumdaki değeri anlatılmalı ve derhal sorumluları ile Anadolu halklarından ve Alevilerden kurumsal olarak özür dilenmelidir.
Bu tür nefret suçlarının tekrar etmemesi için toplum değerlerini gözeten incelemeler yapılmalıdır. Suçu işleyenlere yaptırım uygulanmalıdır.
Alevi kurumları olarak bizler bu tür konularda daha bütünlüklü ve hızlı sonuçlar almak için mutlak yayınları takip etmeli ve değerlerimize saldıran Nemrut, softa zihinleri teşhir etmeliyiz.
Her Alevi canımızı da bu konularda duyarlı olmaya ve yasal vatandaşlık hakkımız olan, değerlerimize saygı konusunda ısrarcı bir direnç göstermeye çağırıyoruz. 

"''Keloğlan Ak Ülke'' adlı çocuk kitabına Alevilerden sert tepki!" haberi, 22 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Keloğlan Ak Ülke'' adlı çocuk kitabına Alevilerden sert tepki! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Keloğlan Ak Ülke'' adlı çocuk kitabına Alevilerden sert tepki! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:51 Fenerbahçe Opet,Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı'yı Yenerek Şampiyon!Kutlama'daki Fotoğraf Gündem Oldu
  2. 14:47 Rakıya zam geliyor: Tarih açıklandı
  3. 14:45 Rakı severlere kötü haber: TBYD Başkanı zam için tarih verdi!
  4. 14:42 Araç Kiralama Giderlerinde Kamuda İsraf Alarmı
  5. 14:34 Sığınmacıları Ruanda'ya Gönderme Kararı: İngiltere'nin Tartışmalı Adımı
  6. 14:31 Güneş Kremi: Yaz Aylarının Vazgeçilmezi ve Cilt Dostu Koruyucunun Faydaları!
  7. 14:30 Heyecanla Beklenen Ölümlü Dünya 2'nin Netflix Yayın Tarihi Belli Oldu!
  8. 14:30 Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden müjde! 1 Mayıs itibariyle 1 TL'ye düşürülüyor
  9. 14:26 Boeing'in 787 Üretimindeki Sorunlar ve FAA Gözetimi: Havacılık Devi Zorluklarla Karşı Karşıya
  10. 14:24 ABD Kısıtlamalarına Rağmen: Nvidia Çipleri Çin'de Alıcı Buluyor
  11. 14:20 Kağıthane'de Tehlikeli Yolculuklar: Çocuklar Risk Altında!
  12. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
  13. 14:15 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  14. 14:09 Albanese, Elon Musk'ı Twitter'daki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  15. 14:06 Kayseri’den milli takıma 13 sporcu birden gitti!
  16. 14:06 Beşiktaş Transfer Çalışmaları: Nicolas Valentini İddiaları ve Boca Juniors'tan Açıklama
  17. 14:03 Duracell ve Doğa Koleji İş Birliğiyle Atık Pil Toplama Kampanyası: Battery Friend Forever
  18. 14:00 Cübbeli Ahmet'ten şeyh açıklaması geldi: İsmailağa Cemaati'nde 'Post'a kim oturacak?
  19. 13:59 Derbide Taraftar Dehşeti! O Yıldız Futbolcunun Başına Bıçak Denk Geldi!!
  20. 13:58 Hazine İki Tahvil İhalesiyle Toplamda 31.7 Milyar TL Borçlandı
Gündem Haberleri