Kemal Kılıçdaroğlu: 2019'da o diktatörü indireceğiz!

Kemal Kılıçdaroğlu: 2019'da o diktatörü indireceğiz!

Kemal Kılıçdaroğlu: 2019'da o diktatörü indi... Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, açıklamalarına, eski İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, sosyal medya üzerinden 'terör örgütü propagandası...

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, açıklamalarına, eski İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, sosyal medya üzerinden 'terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla 2 yıl 6 ay hapse mahkum edilmesini hatırlatarak başladı.

Kılıçdaroğlu, "Gergerlioğlu, bir dönem Mazlum-Der Başkanlığı yaptı, doktorluk yaptı. İnsan haklarını savunduğu için güçlü ve önemli bir aktördü. Şiddeti övme suçundan 2.5 yıl hapse mahkum oldu. Ömer Gergerlioğlu bu ceza ile karşı karşıya olduğunda şu açıklamayı yapıyor: 'Umudumu yitirmeyeceğim, mücadeleme devam edeceğim.' Asla zulmün karşısında boyun eğmeyeceğiz" dedi.

'CHP İKTİDARINDA ÖĞRETMENLİK BAŞ TACI OLACAK'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Beş bine yakın imama 'Temizlikçi ve çaycı olarak işe başlayabilirsiniz' demişler. İmam kardeşlerime söz veriyorum, siz işinizi yaptığınız sürece sizin arkanızda olacağız.

  • Buradan 35 işçinin de haklarının teslim edilmesini istiyorum. Onlar alın teri döktükçe evlerine helal ekmek götürecekler. Herkes iş başı yapsın. Herkesin aşı ve işi olsun.
  • Milli Eğitim Bakanı 109 bin öğretmen açığımız var diyor. CHP iktidarında göreceksiniz baş tacı yaptığımız tek meslek öğretmenlik mesleği olacaktır. Taşımalı eğitime son vereceğiz. CHP toplumun her kesiminin umudu olmuş durumunda.
  • Vatandaşın borç batağında olduğunu defalarca bu kürsüden ifade ettim. Vatandaşın ödediği faizler 620 milyar lirayı aştı. Bu hükümet faiz lobilerinin tefecilerin hükümetidir.

'SEVGİLİ RECEP BEY, MISIRLIOĞLU'NUN GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞIYOR MUSUN?'

  • Kadir Mısıroğlu diye bir soytarı var, 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyor Milli Kurtuluş Savaşı'nda. Bu soytarıya önce sarayın kapılarını açtılar, sonra Erdoğan ve Meclis başkanı ziyarete gitti. Sevgili Recep Bey, sen Kadir Mısıroğlu'nun görüşlerini paylaşıyor musun? 
  • Bir soytarı daha var, bu da akademisyen Abdullah Akın. Çanakkale Üniversitesi'nde görev yapıyor. Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanılan camiler vardı diyor. Bu soytarıya da acaba Recep Bey, Meclis Başkanı gidecek mi?

ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ

  • Şeker fabrikaları açıldığında duygu ve heyecanı görmüştüm. Bizim de memleketimizde şeker yapılabiliyor deniliyordu. Cumhuriyetin bütün kazanımları, halkın vergileri ile kurulan fabrikaları sata sata bitiremediler. 
  • Biz niye karşı çıkıyoruz? Tarihimize sahip çıkmak için. Türkiye, şeker ithal eden bir ülkeden bugün şeker ihraç eden bir ülkeye gelmiştir. Her fabrika cumhuriyetin kalesidir. Sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bugün şeker sektörü yaklaşık 3 milyar dolarlık bir katma değer yaratıyor. 
  • Nişasta bazlı şeker obeziteye yol açar. Batsın sizin milliliğiniz, yerliliğiniz. Bu yolu nasıl açtılar? Önce Cargill'in kurulmasına imkan sağladılar, bütün hukuksal zemini zorlayarak. Sonra şeker kurumu tümüyle kapatıldı.

'2019'DA O DİKTATÖRÜ SARAYDAN İNDİRECEĞİZ'

  • Gençliğe her zaman güveniyorum, çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'yi gençlere emanet etti. 2019'a hazırlık yapıyor muyuz? 2019'da o diktatörü saraydan indireceğiz. 
  • Her gencin kendi ülkesine demokrasiye din ve vicdan özgürlüğüne sahip çıkması lazım. Bugün iki genç arkadaşımızın gözaltına alındığı haberi geldi. 
  • Hiç kimse endişe etmesin bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Birlikte olursak mücadele edersek demokrasi için o zaman gerçek anlamda gücümüzü ortaya koymuş oluruz. Birleşe birleşe kazanacağız

"Kemal Kılıçdaroğlu: 2019'da o diktatörü indireceğiz!" haberi, 27 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu: 2019'da o diktatörü indireceğiz! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu: 2019'da o diktatörü indireceğiz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  2. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  3. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  4. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  5. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  6. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  7. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  8. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  9. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  10. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  11. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  12. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  13. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  14. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  15. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  16. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  17. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  18. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  19. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  20. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
Politika Haberleri