Kemal Kılıçdaroğlu: Aktif olması gereken ülke Türkiye ve İran’dır

Kemal Kılıçdaroğlu: Aktif olması gereken ülke Türkiye ve İran’dır

Kemal Kılıçdaroğlu: Aktif olması gereken ülk... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP hükumetinin dış politikasını eleştirerek, "Türkiye'nin başına gelen hiçbir yönetim dış politikada bu kadar zarar vermemiştir. Hafter kalktı Türkiye'yi düşman ilan etti. Yapılan...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP hükumetinin dış politikasını eleştirerek, "Türkiye'nin başına gelen hiçbir yönetim dış politikada bu kadar zarar vermemiştir. Hafter kalktı Türkiye'yi düşman ilan etti. Yapılan işin, Türkiye'ye maliyetinin farkında mı bunlar? Devlet yönetmeyi bilmiyorlar. Bu bir il yönetmeye benzemiyor. Uluslararası arenada bir ülkenin çıkarlarını konuşmak zorundasınız" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın konuğu oldu. Eşit Ağırlık Özel programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında gündeme dair soruları yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Aktif olması gereken ülke Türkiye ve İran'dır"

"Bu olay aslında Ortadoğu'da vekalet savaşlarının getirdiği noktayı gösteriyor. Aslında yapılması gereken CHP olarak OBİT dediğimiz bölgeye barışın gelmesi. Vekalet Savaşlarında Orta Doğu'nun kurtarılması lazım. Burada aktif olması gereken ülke Türkiye ve İran'dır.

"Yanlış, kişisel çıkarlar üzerinden geldi"

"Koalisyon döneminden beri söylediğimiz bir şey var Türkiye'nin dış politikasını değiştirmesi lazım. Bu dış politika Türkiye'ye çok zararlar getirdi. Dış politika Milli olması gerekir. Ülke çıkarlarını uluslararası arenada da savunmamız gerekiyor. Yanlış, kişisel çıkarlar üzerinden geldi. Nasıl iktidarımı korurum mantığıyla dış politika olmaz. Doğu Akdeniz'e gemi gönderdik ne oldu? Ama onlar gönderdi biz bulduk paylaşacağız diyorlar. Ben bunu söyleyince bana kızıyorlar. Ama gerçek bu, yapamadılar. Sonra ne oldu Libya'ya asker gönderelim dedik biz de destek verdik. Neden asker gönderiyoruz? Fizan çöllerinde bizim askerimizin ne işi var? Bizim askerimizin kanının Libya çöllerinde dökülmesini istemem.

Son 10 yılda dış politikada verilen zararı başka hiç bir hükümet bize bu kadar derin zarar vermedi.

"2 Ekim 2012 tarihli bir haber Kaddafi'nin verdiği 250 bin doları Erdoğan aldı, hiçbir yere de bağışlanmadı.

"Putin'den ders alıyor"

"Erdoğan beni eleştiriyor ama benim söylediğime geliyor. Ben arabuluculuk çağrısında bulundum, Erdoğan beni hedef aldı. Sonra Putin geldi, beraber basın açıklaması yapıyor. Putin'den ders alıyorsunuz ben söyleyince laf söylüyorsunuz. Putin gelince aynısını o söylüyor yüz seksen derece dönüyor Putin'i destekliyor. O daha Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünün farkında değil. Putin'den, yabancı bir ülkenin liderinden telkin alıyor.

"Türkiye'nin başına gelen hiçbir yönetim dış politikada bu kadar zarar vermemiştir. Hafter kalktı Türkiye'yi düşman ilan etti.

"Yapılan işin, Türkiye'ye maliyetinin farkında mı bunlar? Devlet yönetmeyi bilmiyorlar. Bu bir il yönetmeye benzemiyor. Uluslararası arenada bir ülkenin çıkarlarını konuşmak zorundasınız."

"Eğer siz dış politikanızı kişisel çıkarlarınız, partinizin çıkarları üzerine tesis etmeye kalkarsanız, gelir İhvan'ı nasıl desteklerim diye bakarsanız, duvara çakılırsınız.

"Bunlar yüzünden Mavi Vatan'ı kaybedeceğiz. Mavi Vatan'da benim de hakkım var, neden dışlanıyorum? İzlediğim yanlış dış politikalardan.

"Libya'da Hafter'i BM tanımıyor, Mutabakat Hükümeti'ni tanıyor, biz onunla işbirliği içindeyiz" diyor. Peki Rusya'da Beşar Esad'ı BM tanımıyor mu? Mısır'daki hükümeti BM tanımıyor mu? Tanıyor. Ama biz onlarla kanlı bıçaklıyız.

"Kanal İstanbul devlet projesi değildir, Tayyip Erdoğan'ın çıkar projesi, rant projesidir"

Kanal İstanbul devlet projesi değildir, Tayyip Erdoğan'ın çıkar projesi, rant projesidir. Kaldı ki bu proje gerçekleşmeyecek. Bu ülkede olan bitenleri ört bas etmek için bunu ortaya attılar. Yap-İşlet-Devret'le yapacaklarmış. CHP'nin iktidar olduğu zamanda bu proje için tek kuruş verilmeyecek. Bu Kanal İstanbul lüzumsuz bir tartışma.

"'Ben Kanal İstanbul'u yapacağım, bu çılgın projedir'. Devleti çılgın insanlar yönetirse felaket getirirler. Devlet çılgın insanlar değil hesap verebilir insanlar yönetir. Devleti çılgın insanlar değil, kendi ülkesinin çıkarlarını savunan insanlar yönetir. Çılgın projeymiş, e buyur yap o zaman.

"Vatandaştan niye gizli?"

"Yol yaptılar. Biz niye yaptık demedik ki... Kaça yaptın diye sorduk. Vatandaştan niye gizli? Ben herhangi bir iş adamının maliyetini sormuyorum. Ama bu devletin işi, benim vergimle yapılıyor. Ben bunu sorduğum zaman 'vay efendim, siz her şeye karşısınız'. Türkiye'nin çıkarınaysa 'evet', değilse 'hayır' diyoruz.

Yerli otomobil açıklaması: Şov başka bir şey

"Biz hiçbir zaman karşı olmadık. Türkiye bunu yapabilir, neden yapmasın? Hacettepe Üniversitesi yaptı, kimse onları dikkate bile almadı. Şov başka bir şey, bir şey yapmak başka bir şey. Bizim istediğimiz dünya standartlarına uygun bir otomobil yapsınlar. Daha önce biz bunları yaptık, olmadı. Bu işler planlı olur. Bir fizibilite raporu çıksaydı biz de bunu görürdük. Ama öyle bir rapor yok

"2019'da da Türkiye'nin yapacağı uçak uçacaktı, 60 kişi uçacaktı. Nerede o uçak? Söylemek başka bir şey. Bizim Devlet Planlama Teşkilatımız gibi bir teşkilatımız vardı. De bizim ülkemizin planı yok doğru dürüst.

"Erdoğan'a 'işler kötü gidiyor' diyecek kişi kalmadı"

"Erdoğan'a ısrarla şunu söyledim. Daire başkanıyken her şeyi tartışırdık Binali bey oradan hemen siyasiler tartışır diye atladı. Elbette tartışır. Erdoğan'a 'işler kötü gidiyor' diyecek kişi kalmadı. Liyakatı bitirdiler. Devletin organlarını dışladılar. Böyle bir tablo çıkardılar ortaya. O tablo da Türkiye'yi bu noktaya getirdi.

"İstediği her şeyi yapabiliyor. Neden Türkiye'de 673 liranın altında geliri olan 8 milyon kişi var. Ve hala milyonlarca kişi çöp konteynerinden geçiniyor. 17 yılın sonu bu. Tek adam dedi tek adam oldu. Satmadığın fabrika kalmadı.

"Vatana ihanettir"

"Tayyip Erdoğan, 'Tan Palet'i 25 yıllığına kiraladık' dedi, Ethem Sancak 'kira falan vermiyoruz' dedi. Düşünün Cumhurbaşkanı değil Ethem Sancak doğruları söylüyor. Sonra bizi televizyon programına çağırdılar. Ethem Sancak da gelecekti. Karşılıklı sorularımızı soracaktık. Ama kaçtı. Bir ülke bedel almadan Katar ordusuna peşkeş çekiyorsa bu vatana ihanettir.

"O Fırtına Obüslerinin yapıldığı tüm o sırları aradaki protokol uyarınca Katar ordusuna teslim etmek zorundasınız. Şimdi beni mahkemeye verdi Tayyip Erdoğan. O protokollerin hepsini isteyeceğiz.

"Ben üretiyorum. Ethem Sancak ile Katar ordusuna 'gelin bana satın' diyorum. Benim zaten."

"Benim mal varlığım belli, ailemin belli. Ama mal varlığınızın hesabını veremezseniz egemen güçlerin tutsağı olursun. E ağır mektubu sineye çekmek zorunda kalırsın. Ben içime sindiremiyorum, beyefendi içine sindirdi. Ben itiraz ediyorum, o itiraz edemiyor. Ben onun için değil, o makam için itiraz ediyorum. O makamın arkasında Türkiye Cumhuriyeti'nin forsu var. Bu benim gücüme gidiyor.

"Kemal Kılıçdaroğlu: Aktif olması gereken ülke Türkiye ve İran’dır" haberi, 09 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu: Aktif olması gereken ülke Türkiye ve İran’dır haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu: Aktif olması gereken ülke Türkiye ve İran’dır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  2. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  3. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  4. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  5. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  6. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  7. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  8. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  9. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  10. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  11. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  12. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  13. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  14. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  15. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  16. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  17. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  18. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  19. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  20. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
Politika Haberleri