Kemal Kılıçdaroğlu: Berat'ın kulağına küpe olsun

Kemal Kılıçdaroğlu: Berat'ın kulağına küpe olsun

Kemal Kılıçdaroğlu: Berat'ın kulağına küpe o... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Berat Albayrak'ın Irakta ne yaptığını biliyoruz. Türkiye'nin gündemi olmadığı icin şimdilik susuyoruz. Berat Albayrak kulağına küpe etsin, vakti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. 

Berat Albayrak'ın Irakta ne yaptığını biliyoruz. Türkiye'nin gündemi olmadığı icin şimdilik susuyoruz. Berat Albayrak kulağına küpe etsin, vakti zamanı geldiğinde söyleyeceğim.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekilliği yaşının 18 indirilmesi ile ilgili, "Bu Ankara'daki beylerin çocukları hiç askere gitmez. Ama garibanın çocuğu El Bab'a gider. Garibanın çocuğu - 35, -20 derecede dağların tepelerinde terörle mücadele eder. Şehit olur gelir. Onlar ne yaparlar? Senin çocuğuna niye nasip olmuyor bu şehitlik "Sen kendi çocuğunu El Bab'a niye göndermiyorsun? Kimin çocuğuna güveniyorsun da Rakka'ya gidiyorsun? Garibanın çocuğuna mı güveniyorsun. Kendi çocuklarını al hep beraber gidin Rakka'ya." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Ülke gündemini değerlendiren Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle :" 20 Temmuz'u kimse unutmasın. 20 Temmuz Türk siyasal tarihinde bir sivil darbe tarihidir. Müjdat Gezen Sanat Merkezine yapılan saldırı Müjdat gezen, dik, onurlu duran kimseye eyvallahı olmayan bir sanatçı , kimsenin önünde boyun eğmeyen bir sanatçı Kültür Merkezini gece gelip yakıyorlar. Verdiği cevap çok güzel binamızı yakabilirler, ama yüreğimizdeki cumhuriyet ateşini hiç kimse söndüremez diyor. Hapisteki gazeteci sayısı 150'yi aştı. En son Deniz Yücel'i çağırıyorlar. Kendisi de ifade vermeye gidiyor. Göz altına alıyorlar, uzun süredir tutuklu . Kısa sürer içerisinde özgürlüğüne kavuşmasını istiyorum. Göz altına alınmasının gerekçesi şu Berat Albayrak'la ilgili olarak internette yayınlanan iletiler, mailler vardı. Biz Berat Albayrak'ın ne halt ettiğini gayet iyi biliyoruz. Irak'ta neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Benim Amerika ziyaretim sırasında saniye saniye kendisine kimler tarafından bilgi verildiğini de biliyoruz. Türkiye'nin gündemi bu olmadığı için şimdilik sessizliğimizi koruyoruz. Berat Albayrak bunu kulağına küpe etsin. Yeri zamanı gelince söyleyeceğiz. 20 Temmuz Darbesi'nden sonra görevine son verilen akademisyenlerin sayısı 4 bin 811. 4 bin 811 hocayı kapının önüne koydular. 12 Eylül Askeri Darbesini bile aratıyorsunuz. Kim demokrasi, özgürlük istiyorsa, kim bu ülkenin vatandaşı olarak kendi ülkesinde rahat yaşamak istiyorsa el ele, gönül gönüle 'Hayır' oyu verelim."

"KENDİ ÇOCUKLARINI AL HEP BERABER GİDİN RAKKA'YA"
CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasında,"18 yaşındaki milletvekilini kimin için getiriyorlar. Ankara'da oturan beyler var ya kendi çocukları ve torunları için getiriyorlar. Onlar milletvekili olacak bir de üstelik hiç askere gitmeyecek" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bereket versin Sayın Cumhurbaşkanı bu gerçekleri meydanlarda anlatıyor. Biz anlatsak kimse inanmayacak , olur mu öyle şey diyecekler. Söylüyor beyefendi 18 yaşında milletvekili yapacağım askerden de muaf yapacağım. Vatandaşlarımdan isteğim Nisan ayında sandığa gideceksiniz demokrasi sadece benim sorunun değil, hepimizin sorunu. Sevgili gençler bu oyuna gelecek misiniz? Askerlikten muaf yapacaklar. Bu Ankara'daki beylerin çocukları hiç askere gitmez. Ama garibanın çocuğu El Bab'a gider. Garibanın çocuğu - 35, -20 derecede dağların tepelerinde terörle mücadele eder. Şehit olur gelir. Onlar ne yaparlar ? Senin çocuğuna niye nasip olmuyor bu şehitlik ? Sen kendi çocuğunu El Bab'a niye göndermiyorsun ? Kimin çocuğuna güveniyorsun da Rakka'ya gidiyorsun? Garibanın çocuğuna mı güveniyorsun. Önce kendi çocuklarını al hep beraber gidin Rakka'ya. "


KILIÇDAROĞLU: ANAYASA'YA O TARAFSIZLIĞI NİYE İLAVE ETTİNİZ 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni Anayasa'nın birinci maddesine yönelik, " Sayın Cumhburbaşkanımız diyor ki ' bir insan karakterinde tarafsız olmak diye bir şey yoktur. Referandumda birinci madde, yargı bağımsızlığının yanına iki kelime eklemişler bağımsızlığına ve tarafsızlığı diyor. Tarafsızlığı ilave etmişler oraya. Nasıl oluyor, Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki insanın karakterinde tarafsızlık yoktur. O zaman Anayasa'ya o tarafsızlığı niye ilave ettiniz " ifadelerini kullandı.

Ülke gündemini değerlendiren Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle " 15 yıldır Türkiye'yi siz yönetiyorsunuz. Siz Türkiye'yi uçurdunuz da birisi size engel mi oldu. 2 yıl fiilen başkanlık sistemi uygulanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Cumhurbakanlığı koltuğunda oturuyor. Başbakanlık koltuğu zaten boş. Hangi çift başlılık ? Türkiye bir felaketin eşiğine ağır agır gidiyor. İşsizlik oranları resmi rakamlar açıklandı, yüzde 12.1 iş arayanlar. 6 milyon işsizimiz var. İşsiz ordumuz Danimarka, Türkmenistan, Norveç'in nüfusundan daha fazla. İşsizlik umutsuzluk demektir. Bütün kötülüklerin anası işsizliktir. Taşı sıksa suyunu çıkartacak çocuğu bakıyorsunuz işsiz. Utana sıkıla annesinin babasının eline bakıyor. Bu hale geldi Türkiye."

"ONLARI TEŞHİR EDECEĞİM DİYOR YANİ ŞANTAJA BAŞLADI" 

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'de 6 milyon işsiz olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı TOBB'da konuştu çağrı yaptı. Her işyeri bir kişi alsa işsizlik çözülür dedi. Zekaya bakın. Nobel alanlar halt etmiş yanında. Ama şu var; bunu daha önce 2004'te 2010'da 2014'te yapmış kimse takmamış. Ama şu noktaya geldi, "Onları teşhir edeceğim" diyor. Yani şantaja başladı. Gittiler Afrika'dan arazi kiraladılar. Neden? Tarım yapacaklar orada istihdam yaratacaklar? Ya senin ülkende 6 milyon işsiz var. 15 yıldır 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Sormuyor musun köylüye neden ekilmiyor diye. Alın terinin karşılığını ver bütün dünyayı besler bizim köylümüz" dedi.

"ORTADOĞU BATAKSA ORAYA ASKER GÖNDERMEYECEKSİN"
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 16 Nisan'ı hatırlatarak , "Bu faturayı artık ödemiyorum demenin zamanı gelmiştir" diye konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:" Çiftçi kardeşime sesleniyorum. Yatın kotranın vergisini sıfırladılar. Senin mazotunun üzerindeki vergiyi sıfırlamadılar. Bu hükümet kimin hükümeti? Senin mi yatçıların kotracıların mı? Nisanda sandığa gideceksin. Senin mazotundakini değil yatta kotrada vergiyi sıfırlıyorlarsa sen de sandıkta onları sıfırla. Cennet bir ülkede yaşıyoruz ama turist gelmiyor. Türkiye'ye güvenmiyorlar. Gelmezler arkadaşlar gelmezler. Sen kalkar Almanya'daki bir gazetenin Türkiye temsilcisini gözaltına alırsan gelmezler. Bütün bunların sorumlusu Türkiye'yi yönetenlerdir. Fatura kime çıkıyor? Fatura millete çıkıyor. 16 Nisan'da sandığa gidiyorsunuz. Bu faturayı artık ödemiyorum demenin zamanı gelmiştir. Bir zamanlar Ortadoğu bataklığı diyorum diye kızıyorlardı bana. Şimdi onlar da Ortadoğu bataklığı diyor. Ortadoğu bataksa oraya asker göndermeyeceksin kardeşim."

"O ZAMAN ANAYASA'YA O TARAFSIZLIĞI NİYE İLAVE ETTİNİZ ?" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kamu Denetçiliği Kanunu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamalarında, " Kamu Denetçiliği Kanunu çıktı biliyorsunuz. Bir vatanadaş haksızlığa uğradığı zaman oraya bir dilekçe ile başvurabiliyor. Denetçi gönderiyorlar , kanunun 1 maddesini okuyorum. Baş denetçi ve denetçiler görevlerini yerine getirirken tarafsızlık ilkesine uygun davranmak zorundadırlar. Heralde bunlar karaktersiz kişiler nedemek tarafsızlık ilkesine uyacak ? Sayın Cumhburbaşkanımız diyor ki ' bir insan karakterinde tarafsız olmak diye bir şey yoktur. Nasıl yemin ediyorlar, görevimi tam bir tarafsızlık ,dürüstlük ve adalet anlayışı içinde yerine getireceğime namusum veşerefim üzerine and içerim. Referandumda bir madde var birinci madde yargı bağımsızlığının yanına iki kelime eklemişler bağımsızlığına ve tarafsızlığı diyor. Tarafsızlığı ilave etmişler oraya. Nasıl oluyor Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki insanın karakterinde tarafsızlık yoktur. O zaman Anayasa'ya o tarafsızlığı niye ilave ettiniz ? " ifadelerine yer verdi.

"DE Kİ BEN ANAYASA'YA EVET İÇİN ÇIKIYORUM MEYDANLARA "
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış töreni konuşmalarına ilişkin, "Cumhurbaşkanı meydanlara çıktı tabi, teşekkür ederiz meydanlara çıkıyor Anayasa'yı anlatıyor hiç bir itirazımız yok kendisine. Ben Anayasa Referandumu için çıktım diyemiyor. Niye çıktı açılış törenleri yapacak. Buradan Sayın Erdoğan'a söz veriyorum. Çık arkadaş rahat rahat de ki; ben evet oyu için meydanlara çıkıyorum, açılış törenleri için değil. Vallahi ses çıkarmayacağım. De ki ben Anayasa'ya evet için çıkıyorum meydanlara. Nasıl bir hükümet, nasıl bir yönetim anlayışı, anlamakta zorluk çekiyorum" diye konuştu.

"Kemal Kılıçdaroğlu: Berat'ın kulağına küpe olsun" haberi, 21 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu: Berat'ın kulağına küpe olsun haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu: Berat'ın kulağına küpe olsun 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Politika Haberleri