Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara 'kanunsuz işleri durdurun' çağrısında bulundu: İktidar değiştiğinde soruşturm

Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara 'kanunsuz işleri durdurun' çağrısında bulundu: İktidar değiştiğinde soruşturm

Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara 'kanunsuz i... TÜGVA üzerinden bürokrasiye çağrı yaptı. "Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telakki edemezsiniz" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca "Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter'dan bir video yayınlayarak bürokratlara ve devlet memurlarına seslendi. Son olarak siaysette sıcak tartışmalara neden TÜGVA üzerinden eleştirilerde bulunan Kılıçadroğlu, "Bu sistemde Erdoğan ve şürekasının kurdukları vakıfların tezgahından geçmeyenlerin memur olmalarının neredeyse imkansız hale getirildiği görülmektedir. Daha önce memur olanların da görevde yükselmeleri TÜGVA tezgahından geçmelerine bağlanmıştır" dedi.

Devlet görevlilerine "Kanun dışı işleri emir olarak telakki edemezsiniz. Siz, Erdoğan ailesinin değil bu devletin şerefli memurlarısınız" diyerek seslenen Kılıçdaroğlu son çağrısı olarak şu ifadeleri kullandı:

"18 Ekim Pazartesi itibariyle, bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz desteklerin tüm sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. Emir almıştım diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun."

KILIÇDAROĞLU'NDAN TÜGVA TEPKİSİ

"Sevgili halkım; bugün devletimize hizmet eden memurlarımıza yani bürokratlarımıza önemli bir hususta seslenmek istiyorum. Sizi de buna şahitlik etmeye davet ediyorum. Unutmayın, Türkiye devletini şahıs devletine dönüştürmüş bir kişi ve ailesi var. Bu şahsın ve ailesinin kişisel çıkarlarına hizmet etmeye zorlanmış bir kısım devlet memurları var. Bazıları çok baskı altında bunun elbette farkındayız. Ancak unutulmamalıdır ki devlete değil şahsi çıkarlara hizmet etmenin sorumluluğu var.

'NE KADAR İLLEGAL İŞ VARSA; YAPACAK MEMUR MİLİTANLAR DÜZENE EKLEMLENMİŞ'

TÜGVA rezaletini hep beraber izliyoruz. Lağım kokusu yine her yeri sardı. Şahıs ve ailesi vakıf süsü verdikleri bir paralel yapı ile devleti zapturapt altına almaya çalışmış. Sevgili halkım; herhalde neyi çaldıklarının farkındasınız. Çalınan çocuklarınızın memuriyetidir. Yani geleceğidir. Bu sistemde Erdoğan ve şürekasının kurdukları vakıfların tezgahından geçmeyenlerin memur olmalarının neredeyse imkansız hale getirildiği görülmektedir. Daha önce memur olanların da görevde yükselmeleri TÜGVA tezgahından geçmelerine bağlanmıştır. Böylece kamuda yapmak istedikleri ne kadar illegal iş, rant, mafyatik çıkar varsa bunları yapacak memur militanlar düzene eklemlenmiştir. Şimdi hepimizin gördüğü, bildiği bir şey daha var.

'KANUN DIŞI İŞLERİ EMİR OLARAK TELAKKİ EDEMEZSİNİZ'

İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı 'efendim emir aldık, uygulamak zorunda kaldık' diyeceklerdir. İşte bunu diyerek sıyrılırım diye düşünen Saray'ın baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış o devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum. Cenap Şehabettin'in bir sözü var. Der ki; en ağır angarya, faydasızlığından emin olduğunuz işi vazife namıma ifa etmektir. Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telakki edemezsiniz. Siz, Erdoğan ailesinin değil bu devletin şerefli memurlarısınız.

'KILIÇDAROĞLU AĞABEYİNİZİN BU SİZE SON ÇAĞRISI'

Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu ağabeyinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle, bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz desteklerin tüm sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. Emir almıştım diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun. Bu illegal paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin. Sizi bunu yaptıranlara farklı bir muamele olacak elbet. Çünkü Sadi'nin dediği gibi zalimlere bağışlamak yoksullara cefadır.

'DEVLETİN MALLARI HAZİNEYE İADE EDİLECEK'

Söylediklerimi özetlemem gerekirse Türkiye Devleti yeniden halkın devleti olma yoluna girmiştir. Kurumları bir şahsın ve ailesinin ahırına dönüştürenler elbette ki hesap verecektir. TÜGVA benzeri vakıfların üzerine çöktükleri devletin malları hazineye iade edilecektir. Sizler hala kendinizi bu pislikten sıyırma şansına sahipsiniz. Bu şansı kullanın. Siz de şahit olun halkım.

Konuşmama son vermeden önce buradan bir selam göndermek istiyorum. Memur Teoman seni unuttuk zannetme kardeşim aklımızdasın, gönlümüzdesin, hakkını alacaksın."

"Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara 'kanunsuz işleri durdurun' çağrısında bulundu: İktidar değiştiğin." haberi, 16 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara 'kanunsuz işleri durdurun' çağrısında bulundu: İktidar değiştiğin.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara 'kanunsuz işleri durdurun' çağrısında bulundu: İktidar değiştiğin.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Politika Haberleri