Kemal Kılıçdaroğlu hedefini açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu hedefini açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu hedefini açıkladı Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK), pazartesi günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK), pazartesi günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

  CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), pazartesi günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ana gündemini partinin 25-26 Temmuz’da yapılacak 37. Olağan Kurultayı’na yönelik hazırlıklar oluşturdu. Milliyet’in edindiği bilgilere göre, toplantıda, 20 yaş ve altındakileri kapsayan, “Z kuşağı” olarak tanımlanan bireylerle ilgili bir araştırmanın sunumu da yapıldı. Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici tarafından sunumu yapılan araştırmanın, 12 ilde, 18 ilçede bin 62 kişiyle yüz yüze görüşülerek hazırlandığı bildirildi. Sunumda, Z kuşağının; siyasi, ekonomik ve sosyal eğilimlerine ilişkin dikkat çeken tespitler yer aldı. 2023 seçimlerinde oy kullanacak her beş kişiden birinin Z kuşağından olacağı belirtilen sunumda, seçimlerde başarılı olmak isteyen her partinin şimdiden bu kuşağa yönelik politika üretmeye başlaması gerektiği üzerinde duruldu. Sunumda, Z kuşağının; insan, hayvan ve doğa hakları, cinsiyet ayrımcılığı gibi konulardaki duyarlılığının yüksek olduğuna dikkat çekilerek, “Bu kuşağın yüzde 45’i herkesin eşit ve benzer haklara sahip olduğu görüşünde” tespiti yapıldı. Din, dil, ırk, mezhep ve cinsiyet gibi unsurların bu kuşakta düşük bir öneme sahip olduğu kaydedilen sunumda, “Farklı bir din veya mezhepten biriyle evlenebilirim” diyenlerin oranının yüzde 82.2 olduğu tespitinde bulunuldu. Bu oranın bir önceki kuşakta yüzde 32.8 olarak ölçüldüğüne işaret edildi. Sunumda, Z kuşağında bulunanların yüzde 87.2’sinin sosyal medya hesabının bulunduğu tespiti de aktarıldı. Sunumda, Z kuşağının yüzde 76.4’ünün; adalet, demokrasi ve özgürlük gibi kavramları önemli bulduğu kaydedildi. Z kuşağında Türkiye’nin AB üyeliğini destekleyenlerin oranının yüzde 78.6 olarak hesaplandığı belirtilen sunumda, bu oranın X ve Y kuşaklarında yüzde 35.6 olduğu vurgulandı.

ONLARI KAZANMALIYIZ

Kılıçdaroğlu’nun da sunumu dikkatle dinlediği ve notlar aldığı öğrenildi. CHP liderinin kurmaylarına yaptığı değerlendirmede, “Gerçekten pırıl pırıl bir kuşak geliyor. Adalet isteyen özgürlük isteyen, dünyayı sorgulayan bir kuşak. Bizim Z kuşağını kazanmamız lazım” değerlendirmesini yaptığı aktarıldı.

"Kemal Kılıçdaroğlu hedefini açıkladı" haberi, 03 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 03 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu hedefini açıkladı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu hedefini açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:13 Uyku Alışkanlıklarının Sağlık Üzerindeki Etkisi: Yapılan Araştırma Sonuçları
  2. 19:06 Everglades Ulusal Parkı'nda Yakalanan Dev Burma Pitonu: Florida'nın Ekolojik Alarmı
  3. 19:03 Fenerbahçe'de Kartal Krizi: Valbuena'dan Sert Eleştiri!
  4. 19:00 Fırında Ekmek Fiyatı 2 Liraya Düştü! Ekonomik Krize Tepki Olarak İndirim!
  5. 18:58 Abbas'tan Sert Tepki: ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ndeki Filistin Üyeliği Vetosuna Karşı Çıkış
  6. 18:53 Jeopolitik Gerilimler Altını Yükseltti: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  7. 18:32 Beşiktaş'a Flaş Alman Teknik Direktör!
  8. 18:26 İzmir'de Silahlı Kavga: Bir Ölü, İki Kardeş Yakalandı
  9. 18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas lideri ile görüştü!
  10. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  11. 18:18 Hesaplarınızı kontrol edin: Beklenen destek paraları hesaplara yatmaya başladı!
  12. 18:18 Acil ameliyata alınmıştı: Hasan Can Kaya'dan ilk açıklama geldi
  13. 18:18 21 Nisan Burç Yorumları: Kalpler Heyecana Hazır Olsun! Aşk Kapınızı Çalıyor
  14. 18:18 Güve Sorununa Son! Bu Tek Damla Mutfak Dolaplarınızı Güvelerden Arındıracak!
  15. 18:17 Popüler Sosyal Medya Platformu Ücretli Oluyor! Mevcut Üyeler Ücretsiz Kalacak
  16. 18:17 İşte İzzet Yıldızhan'ın Herkesten Sakladığı Eşi: Ajda Yıldızhan'ın Göz Kamaştırıcı Güzelliği
  17. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  18. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  19. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  20. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
Politika Haberleri