Kemal Kılıçdaroğlu: Her şeyin farkındayım ve PM'deki sunuş konuşmamda ne olduğunu herkes görecek

Kemal Kılıçdaroğlu: Her şeyin farkındayım ve PM'deki sunuş konuşmamda ne olduğunu herkes görecek

Kemal Kılıçdaroğlu: Her şeyin farkındayım ve... Kemal Kılıçdaroğlu pazar gününe hazırlanıyor.

Dikkatimi çekti!

Ekrem İmamoğlu'nun, CHP'nin “değişim” isteyen ağır isimleriyle online toplantısında verdiği şu bilgi çarpıcı:

“Bir de malum aslında Selin Hanım zaten Amerika'dan gelir gelmez içine eklenecek olan bir çalışma yapılacaktı. Biz de onu yürütüyoruz aslında ve bugün de öyle bir toplantının içinde Selin Hanım. (İmamoğlu, eş zamanlı olarak İstanbul Planlama Ajansı'nda yapılan bir toplantıya dikkat çekiyor.)”

CHP'nin Batı'ya dönük yüzü Selin Sayek Böke'den bahseden İmamoğlu, Böke'nin de Amerika'dan döner dönmez İstanbul'da bir toplantıya katıldığını söylüyor. ABD'deki görüşmelerin ayrıntısını bilmiyoruz, yakında anlaşılır.

Bu bilgi beni 1990'ların sonunda Fazilet Partisi içinde Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'a “bayrak açan” Yenilikçi Hareket'in ABD temaslarına götürdü. Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül ikilisinin kurmayı planladığı partinin şekillenmesinde Amerika'daki düşünce kuruluşlarıyla yapılan toplantılar da önemli sacayağıydı.

Bu çalışmaları da Fazilet'in Batı'ya dönük yüzü Abdullah Gül yapıyordu.

1993'e dönelim.

Refah Partisi'nde Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül'dü… Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'ı Amerika'ya götüren ekibin başında da o vardı. Çünkü; Erbakan'ın Batı'yla ilişkileri bozmayacağının garantisi verilmeliydi.

Refah-Yol kuruldu, Erbakan istenenleri yapmadı ve “Yenilikçi Hareket” doğdu!

Kapatılan Refah'ın yerine kurulan Fazilet Partisi'nde (FP), Milli Görüş tarihinde olmayan bir olay yaşandı. 14 Mayıs 2000'de yapılan FP 1. Kongresi'nde gelenekçi ve yenilikçi kanatlar arasındaki çekişme su üstüne çıktı. Yenilikçi kanadın adayı Abdullah Gül 521, Recai Kutan 633 oy aldı. Artık ok yaydan çıktı ve “Yenilikçi Hareket” Erdoğan-Gül liderliğinde sahnedeydi!

Neden bunları anlattım?

Kılıçdaroğlu: Her şeyin farkındayım

13 Haziran'da bu köşede okudunuz:

“İmamoğlu'na yakın kaynaklarla yaptığım görüşmelerden şu çıkıyor: AKP'nin kuruluşunda kurmay kadro Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç, Abdüllatif Şener gibi isimlerden oluşuyordu. Şimdi de o dönem AKP nasıl yapmışsa, yeni bir planlama şart ve süreci yönetecek bir kadro lazım. Ekrem İmamoğlu illa genel başkan olacak diye bir durum yok. İki ya da üç genç isim, birlikte hareket eder ve kurultayı, yerel seçimleri planlarlar.”

14 Haziran'da bu köşede yazdım: “(Ak Saçlılar-Yenilikçiler bölünmesini yakından takip eden bir siyaset bilimci aktarmıştı): Fazilet Partisi içinden bir ekip çıkarmışlardı. Bugün CHP'nin dışında, İYİ Parti, Deva ve Gelecek üzerinden de hamle yapmak isteyen ekipler var. Sanki 20 yıl öncesine benzer bir işleyiş var. Burada farklılık şu: Erdoğan yasaklanmış ve bunun üzerine oyun kurmuştu. Şimdi İmamoğlu için böyle bir durum yok ama olabilir.”

Bu arada iktidar cenahının “online” toplantıyı “darbe” diye tanımlaması da şaşırtıcı!

Neden mi?

Tarih 8 Ocak 2001.

O dönemin muhabirlik notlarım ve haberlerimden aktarıyorum

Gözler pazar günü yapılacak parti meclisi toplantısında.

“Fazilet Partisi (FP) içindeki yenilikçi kanadın lideri Tayyip Erdoğan, parti yönetimine haber vermeden Ankara'ya gelerek, yenilikçilerle toplantı yaptı. Toplantıda, yenilikçilerin izleyeceği ‘stratejinin' tartışıldığı öğrenildi. Parti içindeki yenilikçi vekiller, Milli Görüş'ün ağır isimleriyle nasıl ‘mücadele' edeceklerini konuştular. Parti içinde sert muhalefet yapma kararı alındı.”

Bu ve benzeri çok sayıda toplantı yapıldı, AKP'nin kuruluşu da böyle sağlandı. Erdoğan ve arkadaşlarının eğer imkanı olsaydı parti içinde “dönüşümü” başlatıp kapatılan FP'den sonra kurulan Saadet Partisi içinde yönetimi almak istiyordu. Burada sorabilirsiniz: Parti içinde “gizli” toplantı yapmak doğru mu? Değil! Anlatmak istediğim, iktidarın medyasına göre “İmamoğlu ve ekibi darbeci” ama Erbakan'a karşı oluşan ve gizli toplantılar yapan “Yenilikçiler” “değişimci”! Bu çifte standardı da görmekte fayda var.

İşte tam bu noktada bu cumartesi Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları ile yapacağı toplantı ve pazar günkü CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı çok daha anlamlı hale geldi. Kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun pazar günü “değişimcilere” yönelik sert bir konuşma yapacağı, kılıçların açıktan çekileceği iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine “Her şeyin farkındayım ve PM'deki sunuş konuşmamda ne olduğunu herkes görecek. Kamuoyu önünde tartışmaya gerek yok” dediği bilgisine ulaştım.

SONUÇ: Artık “değişimciler” kim, herkes biliyor ve geri dönüşü olmayan bir yola girdiklerinin farkındalar. Burada Ekrem İmamoğlu'nun vereceği karar belirleyici olacak. Sonuçta siyaset, hızlıca karar verme ve hızlıca uygulamayı bekler!

"Kemal Kılıçdaroğlu: Her şeyin farkındayım ve PM'deki sunuş konuşmamda ne olduğunu herkes görecek" haberi, 21 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu: Her şeyin farkındayım ve PM'deki sunuş konuşmamda ne olduğunu herkes görecek haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu: Her şeyin farkındayım ve PM'deki sunuş konuşmamda ne olduğunu herkes görecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 09:20 Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
  2. 09:12 Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
  3. 09:09 Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
  4. 09:04 Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı
  5. 09:00 AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş
  6. 08:50 Milyonlarca taraftar için emsal karar: Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
  7. 08:46 AK Parti'deki tartışmalara Erdoğan son noktayı koydu: Bazı isimler değişiyor
  8. 08:41 İktidar Gezi Parkı için devrede
  9. 08:35 Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in küslük nedeni belli oldu
  10. 08:31 Can Yaman’ın dizisinden İtalya’da yeni rekor
  11. 08:27 Bütün okullar imam hatip lisesi yapılmak isteniyor
  12. 08:24 Veli Ağbaba'dan 'Audi A8' isyanı: Günlük kirası 25 bin TL; Allah ıslah etsin
  13. 08:19 Nuray Babacan: Marmaris’te seçim zirvesi
  14. 08:14 İsmail Saymaz: Marmaris’te tatil yapan baronu bize Brezilya haber vermiş
  15. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: AK Parti medyasında yaşanan kavga
  16. 08:08 Fehmi Koru: Erdoğan ile Özel görüşmesi bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı
  17. 08:05 İstanbul dahil kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den 15 kente sarı kodlu uyarı
  18. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  19. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  20. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
Politika Haberleri