Kemal Kılıçdaroğlu: İmamoğlu, CHP'nin olduğu kadar benim de evladımdır

Kemal Kılıçdaroğlu: İmamoğlu, CHP'nin olduğu kadar benim de evladımdır

Kemal Kılıçdaroğlu: İmamoğlu, CHP'nin olduğu... 'Sağduyu ile sandığı bekleyeceğiz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile TBMM'de bir araya geldikten sonra grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu ile ilişkimiz baba-oğul ilişkisi gibi. Kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır. Ona sahip çıkmak, benim de boynumun borcudur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun da katıldığı toplantıdaki konuşmasında, Türkiye'nin zor süreçten geçtiğini belirterek, kimseyi ötekileştirmeden 84 milyonu kucaklayacaklarını söyledi. Türkiye'ye gerçek anlamda demokrasiyi getireceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bunları azimle kararlılıkla gerçekleştireceğiz. 6 lider bir aradayız, hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz. Demokrasiyi savunuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Bazen eleştiriyorlar, "Efendim demokrasi, diyorsunuz; milletin mutfağında bir şey kalmadı" diye. Mutfakta bir şeyin kalmamasına yol açan temel olay bu ülkede demokrasinin olmamasıdır. Demokrasi olursa bu ülkede herkes düşüncesini ifade edecek. Demokrasi olursa sendikacının, işçinin, emeklinin hakkı ödenecek. Dolayısıyla bu çerçevede ilk adım demokrasi, sonra hızla büyüme ve kalkınma. Bunu yapacağız" dedi.

'Sağduyu ile sandığı bekleyeceğiz'

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kadıköy ilçe örgütü önünde yapacağı açıklamanın engellendiğini belirterek, "Bir partinin genel başkanı İstanbul'da, Kadıköy'de kendi ilçe binasına giremiyor. Niçin? Talimat verilmiş, "Buraya sokmayacaksınız" diye. 6 milyon oy alan bir siyasi partinin genel başkanı kendi ilçesine giremiyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Onlar şeytanlar ve bunu yapıyorlar. Tabi bunu yaparken polis arkadaşları asla suçlamıyorum. Çünkü onlara talimat veren bu işin sorumlusu. Talimat verenin kim olduğunu, gücünü saraydan aldığını da çok iyi biliyorum. O yüzden bizler taşkınlığa kapılmadan sağduyu ile hareket ederek sandığı bekleyeceğiz. Sandık gelecek gideceğiz oyumuzu kullanacağız. Saray ve şürekasını yolcu edeceğiz" diye konuştu.

'İmamoğlu'nun tırnağı bile olamazsın'

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu hakkındaki mahkeme kararına ilişkin de "Önce düzmece bir dava açtılar mı? Evet açtılar. Sonra saray bu mahkemeye müdahale etti mi? Evet, etti. Asla çıkarılamayacak bir kararı bu mahkemede çıkardılar mı? Evet, çıkardılar. Her şeyi gizli kapaklı değil alenen yaptılar. Herkesin gözü önünde yaptılar. 85 milyonun önünde adaleti açıkça katlettiler. Bunu bütün vatandaşlarımın sağcısı, solcusu, ortacısı, başı açığı, kapalısı dünyanın neresinde yaşıyorsa bütün vatandaşlarımın bu adaletsizliği bilmesini isterim. Bir de bunlar olurken sarayın bir de fotoromanı var. O da başka bir pisliğin içinde. Bir bakıyoruz o da cesaretlenmiş konuşmaya başlıyor. 16 milyon insanın sevgilisini görevden alacakmış; sen kimsin, Ekrem İmamoğlu kim? Sen Ekrem İmamoğlu'nun tırnağı bile olamazsın. Ekrem İmamoğlu'nun adını ağzına alman için önce ağzını bir yıkayacaksın. Sen kendini nasıl onunla kıyaslarsın? Sen atama ile gelmişsin o seçimle gelmiş. Senin neler çevirdiğini biliyorum. Kripto dolandırıcıları senin yanında mafyaya haber uçurmak senin görevin; uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirirsin, kirli paranın da bir numaralı adamısın. Ben bunları bilmiyor muyum? İmamoğlu size büyük lokmadır, boğazınıza takılır, boğulursunuz, boğarız sizi boğarız" dedi.

'imamoğlu ile ilişkimiz baba-oğul ilişkisi'

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun salonda toplantıya katıldığını hatırlatarak, "Sizin bilmediğiniz; ama bizi yakından tanıyanların, dostlarımızın, yol arkadaşlarımızın iyi bildiği bir şeyi bu kürsüden sizlere ifade edeceğim. Ekrem İmamoğlu ile ilişkimiz baba-oğul ilişkisi gibi. Kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır, ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur. Şimdi saraycılara sesleniyorum; çekin arabanızı, bu kantar sizi çekmez. Erdoğan'a da insani olarak bir şey söylemek isterim; ihtiras, doymak bilmeyen bir canavardır. İhtirasının esiri olma, ihtirasına teslim olma. Kin kusma, öfke kusma. Adaletli olmaktan ayrılma. Sana öğretmediler mi adaletin, dürüstlüğün ne olduğunu? İhtirasına teslim oluyorsan ki oluyorsun, süren dolmak üzere 4-5 ay sonra her şeyi göreceksin" diye konuştu.

İmamoğlu: gurur duyuyorum

CHP'nin grup toplantısı ardından Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında grup kürsüsünden söylediği sözlere ilişkin, "Genel başkanıma minnet duyuyorum, çok gururlu bir gündü, çok teşekkür ediyorum. Gurur duyuyorum, böyle duygularla yol arkadaşlığımız var. Bu ilk kez değil benim de dile getirdiğim bir şey. Bugün bunu dile getirmesi benim için gururdur. Genel başkanımı her yerde dinlemek çok keyiflidir" dedi.

"Kemal Kılıçdaroğlu: İmamoğlu, CHP'nin olduğu kadar benim de evladımdır" haberi, 20 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu: İmamoğlu, CHP'nin olduğu kadar benim de evladımdır haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu: İmamoğlu, CHP'nin olduğu kadar benim de evladımdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri