Kemal Kılıçdaroğlu: Kontrollü darbeyi tüm belgelerle ispat ettik, raporu yayınlamıyorlar

Kemal Kılıçdaroğlu: Kontrollü darbeyi tüm belgelerle ispat ettik, raporu yayınlamıyorlar

Kemal Kılıçdaroğlu: Kontrollü darbeyi tüm be... Partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili

Partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili de “Kontrollü darbe olduğunu araştırma komisyonunda tüm belgelerle ispat ettik. Raporu yayınlamıyorlar” dedi.

Erdoğan’a Man Adası hatırlatması için de teşekkür eden Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Bir süredir unuttuğumuz ama geçen salı günü Erdoğan’ın hatırlattığı bir olaya değinmek isterim. demişti ki Man Adası konusunda Kılıçdaroğlu mahkemeye gitti ve tazminata mahkum oldu. Yine söylüyorum, kullandığım tüm belgeler yüzde yüz doğrudur. Zaten kimse de bunları yalanlamadı. Man Adası’nda 1 sterlinlik bir şirket kuruldu. İlgili bankanın dekontlarını okuyarak, swift kayıtlarını açıklayarak olayın detaylarını kamuoyuna duyurduk.

Belgelerin tamamını savcıya teslim ettik. Belgelerin tamamı doğru. İspat edersen cumhurbaşkanlığını bırakırım diyordu. Bırakamıyor, dava açacağım dedi. Dava açtı, davanın düştüğü mahkemenin hakimlerini değiştirdi. Namuslu, dürüst hakimleri görevden aldı, yerine militan hakimleri koydu.

Ben haklıyım, Allah’ın huzurunda da ben haklıyım. Erdoğan ailesinin bu dümenini açıkladım. Damat var, dünür var, enişte var, hepsi var. Bu para trafiği nedir diye sorduk. Bu bir şirket satışıdır dedi Erdoğan. O da doğruladı. Ama hala istifa etmiyor. 82 milyonun huzurunda yine soruyorum bu şirket hangi şirket? Senin ailenin 15 milyar dolarlık gelirini elde etmesini sağlayan bu şirket hangi şirket? Bu dümeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vergi ödememek için Man Adası’nda uyduruk bir şirket kuruldu.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları şöyle:

‘SARAY’DA OTURANLARA SESLENİYORUM: SİZDE VİCDAN, AHLAK VAR MI?’

“46 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 2016’daki saldırıda çocuğunu kaybeden aileye 121 lira 96 kuruş aylık bağlandı. Şimdi Saray’da oturanlara seslenmek isterim. Sizde vicdan, ahlak var mı? Siz de namus kavramı nedir Allah aşkına? Annelere çağrımdır, bu Saray’da oturanlara ders verin.”

TANK PALET FABRİKASI

“15 Temmuz Şehit ve Gazileri için 309 milyon lira para topladılar. Paranın nereye gittiği belli değil. Hala açıklayamadılar. Bu para nereye gitti? Saray’dakilerin bir eli yağda, bir eli balda. Aile boyu malı götürüyorlar. Evladını kaybeden anneye bağladıkları para 121 lira. Diyorlar ki, ‘Bunu sorma’. Niye sormayayım? Tank Palet Fabrikası’nı da sormuştum. Değeri 20 milyar dolar. Avrupa’nın en büyüğü. Bunu da verdiler Katar’a.

Geçen bir soru sormuştum Erdoğan’a, kim bu Talip Öztürk? Erdoğan’ın ailesi Türk savunma sanayisini ele geçiriyor. Siyaseti zenginleşme aracı olarak gören bir siyaset anlayışına ihtiyacımız yok. Devletin en büyük fabrikalarını kendi ailesine 5 kuruş para almadan veriyorsa bunun adı peşkeş çekmektir. Katar ülkesine verdiler. Bana söyleyin dünyanın hangi ülkesinde bir silah fabrikası başka bir ülkeye verilir?”

‘ETHEM SANCAK ÇANTACIDIR’

Geçen ‘Bu Talip Öztürk kimdir?’ diye sormuştum. Erdoğan’ın ailesi Türk savunma sistemini ele geçirmek istiyor. İhalesiz 25 yıllığına Ethem Sancak’ın BMC’sine veriyorlar. Ethem Sancak çantacıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar ben bunları anlatmak zorundayım.

Siyaseti zenginleşme aracı olarak gören bir siyaset anlayışına ihtiyacımız yok. Devletin en büyük fabrikalarını kendi ailesine 5 kuruş para almadan veriyorsa bunun adı peşkeş çekmektir. Katar ülkesine verdiler. Bana söyleyin dünyanın hangi ülkesinde bir silah fabrikası başka bir ülkeye verilir? Ben bunları söyledim diye yine tazminat davası açacaklar. Açmazlarsa namertler. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmazsam kim savunacak?”

‘İSTANBUL’UN FETHİNİ NEREDE KUTLAYACAKLAR?’

“Her yıl Ahilik Haftası Kırşehir’de kutlanır. Ama CHP kazandığı için Konya’ya aldılar kutlamaları. Peki İstanbul’un Fethi’ni nerede kutlayacaksınız? Herhalde onu da Bursa’ya alırlar”

ENGELLİ HAFTASI: NEDEN BU KADROLAR BOŞ?

“Hepimiz her an engelli olabiliriz. Hayatımızı bir engelli vatandaş olarak sürdürebiliriz. Sosyal devletin temel unsurlarından birisi herkese sosyal güvenliği vermektir. Ama anayasamız engeliler için özel bir düzenleme yapmıştır. 61. maddedir bu. Devletin aldığı tedbirler hangileri?Az önce Turan Başkan konuşurken dedi ki devlette boş engelli kadroları var ve doldurulmuyor. Ben de biliyorum devlette 14 bin engelli kadrosu boş.

Parlamento yasa çıkarmış mı, çıkarmış. Kamuda ve özel sektörde şu kadar engelli çalıştıracaksın. Engellilerin yanında olduğu AKP iktidarı neden bu 14 bin engelli kadrosunu boş bırakıyor? Gelip bize yalvarsın diyorlar. Engelliler de alın teri dökmek, sosyal devletten faydalanmak istiyor.

9 buçuk milyona ulaşan engelli vatandaşımız var. Dünyanın her ülkesinde engelliler var ve onlar için pozitif düzenlemeler var. Biz de yapmışız düzenleme. 17 yıldır iktidardalar, engelli kadrolarını doldurmuyorlar. Neden boş tutuyorsunuz?”

TERMİK SANTRAL DÜZENLEMESİ

“Bir torba yasa gelmişti termik santrallarla ilgili düzenlemeler vardı. Bizim arkadaşlarımız itiraz etmişti. Bunlara baca takın sorunu çözün. Dinlemediler, dediler ki 2.5 yıl daha erteledik. Sonra Erdoğan bunu veto etti. Memnunuz veto ettiği için. Ama merak ettiğim şu önce el kaldırıp onay verenler nasıl sonra alkış tutuyor. Bunlara akıllarını Saray’a kiralamış kişiler denir.”

Anayasa Mahkemesi adaletle ilgili önemli bir karar verdi. Güvenlik soruşturması yapıyorsun kusura bakmayın ben bunu iptal ediyorum böyle saçma şey olmaz dedi. Kimden alacaksınız bu bilgileri vs. bu konuda düzenleme yok. KHK’ler ile 125 bin kamu görevlisi işten çıkarıldı. 8450 kişinin geri dönüşünü kabul etti OHAL komisyonu. Barış için Akademisyenler’den 406 akademisyen beraat etti. Peki sonuç. Bu akademisyenleri görevine başlatmıyorlar. Hani mahkeme kararına uyulacaktı

BİRGÜN GAZETESİ’NE FETÖ SORUŞTURMASI

“Birgün gazetesi hepimizin bildiği bir gazete. Ona da FETÖ soruşturması yaptılar. Savcı diyor ki gazetede yazanların örgütle bağlantılı olmadıkları açık. Aradım delil bulamıyorum ama talimat geliyor bir şey yapmak sorundayız demiş oluyor. Mahkeme şöyle bir karar veriyor, gazetecilerin üye oldukları dernek ve sendikalar araştırılsın. Kaldıkları oteller araştırılsın. TV abonelikleri araştırılsın. Talimat gelmiş! Böyle adalet olur mu? İnsanlık denen bir şey yok mu? Daha düne kadar bunlar FETÖ ile kol kola gezmiyor muydu?”

SELAHATTİN DEMİRTAŞ ‘SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ’ DEDİĞİ İÇİN İÇERİDE

“Aynı suçlama Doğan Akın için de var… Osman Kavala hapiste yatıyor. Ve Selahattin Demirtaş… Seversiniz sevmezsiniz.Haksız ve hukuksuz yere hapiste yapıyor. Sebebi “Seni Başkan yaptırmayacağız” demiş olması.”

"Kemal Kılıçdaroğlu: Kontrollü darbeyi tüm belgelerle ispat ettik, raporu yayınlamıyorlar" haberi, 03 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu: Kontrollü darbeyi tüm belgelerle ispat ettik, raporu yayınlamıyorlar haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu: Kontrollü darbeyi tüm belgelerle ispat ettik, raporu yayınlamıyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri