Kemal Kılıçdaroğlu kumpası ortaya çıkardı

Kemal Kılıçdaroğlu kumpası ortaya çıkardı

Kemal Kılıçdaroğlu kumpası ortaya çıkardı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet ile CHP'li belediyeler arasında yaşanan problemleri anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet ile CHP'li belediyeler arasında yaşanan problemleri anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükûmet ile CHP'li belediyeler arasında yaşanan problemleri anlattı. Yargı ile belediye başkanlarına kumpas kurulduğunu ve asıl amacın rantın elde edilmesi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Gerçekten belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak istiyor ama belediye başkanlarımız bunu kavgasız dövüşsüz aşıyorlar" dedi.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'e konuşan Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e yönelik linç kampanyasını başlattığını belirterek, "Orada TURSAB yetkilileri ile bir araya gelmişler. İzmir'de turizmi nasıl canlandırırız; şehre daha fazla turist nasıl gelebilir diye. O çerçevede bir İzmir markası yaratmak istiyorlar." dedi.

"YARGI ARACILIĞIYLA BELEDİYELERİMİZE KUMPAS KURULUYOR"

Hükûmetin belediyeleri iki açıdan sıkıştırdığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Gerçekten belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak istiyor ama belediye başkanlarımız bunu kavgasız dövüşsüz aşıyorlar. İkincisi ise savcılar aracılığıyla belediye başkanlarının üzerine gitmeye çalışıyorlar; baskı kuruyorlar. Yargıyı maşa olarak kullanarak CHP'li belediyeler üzerinde baskı kurmak istiyorlar. Mesela Yalova Belediye başkanımız. İhbarı yapan kendisi, kendisinden önce başlayan uygulama. Kendisinin de o işin içinde olduğuna dair hiçbir delil yok ama sırf Sarayın talebi doğrultusunda bir numaralı sanık olarak ağır cezaya verildi. Hiçbir delil yok ortada. Niçin bir numaralı sanık gösterildi? İdare mahkemesini kazanmasın diye... Açtığı davayı göreve iade davasını, mecburen ağır cezadaki davanın sonuçlanmasını bekleyecek. Böylece uzun yıllar ya da uzun süre belediye başkanlığı yapamayacak. Böylece belediye başkanlarımıza bir kumpas kuruyorlar. Yargı aracılığıyla kuruyorlar bu kumpası. Biz bunun da farkındayız" ifadelerini kulladı.

"İZMİR'İN SAHİLLERİNE GÖZ DİKMİŞ DURUMDA"

Rantın büyük olduğu İzmir'deki belediye başkanlarına yönelik kumpas girişimlerini bildiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bunun dışında kumpas kurulduğunu da biliyoruz. Özellikle İstanbul'da rantı tümüyle tüketen rantiye sınıfı; İzmir'e, İzmir'in sahillerine göz dikmiş durumda. Oradaki rantı kullanmak istiyor. Belediyeler de buna izin vermeyince hükümet aracılığıyla belediyelere yargı üzerinden baskı kurulmak isteniyor." dedi.

"İKTİDARDA KALMAK İÇİN SEÇİM KANUNUYLA OYNAMAK DEMOKRASİYE İNANMAMAKTIR"

Kılıçdaroğlu, siyasi partiler ve seçim kanununa ilişkin olarak da şunları söyledi: "İktidarda kalmak için seçim kanunlarıyla oynamak demokrasiye inanmamak demektir. Siz iktidarda kalmak için seçim yasasını muhtemel kayıplarınızı, halkın oylarını, iradesini; çıkaracağınız yasalarla etkisiz hale getirmek ve böylece iktidarlarını korumak gibi bir arayışın içindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar bunlar gidecekler. Meşhur bir sözümüz vardır; bıçak kemiğe dayandı. Milletin artık bıçak kemiğine dayanmış vaziyette. Artık bunlara tahammül edilemiyor. Haksızlıklar, hukuksuzluklar, rüşvetler, gırtlağına kadar yolsuzluğa, kirliliğe bulaşmış olan bir siyasal iktidar var. Bu iktidarın gitmesi lazım. Türkiye'nin bütün bu kirliliklerden arınması gerekiyor."

"Kemal Kılıçdaroğlu kumpası ortaya çıkardı" haberi, 24 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu kumpası ortaya çıkardı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu kumpası ortaya çıkardı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  2. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  3. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  4. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  5. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  6. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  7. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  8. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  9. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  10. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  11. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  12. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  13. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  14. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
  15. 00:14 Fenerbahçe, Olympiakos'u Ağırlıyor: UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final Rövanşı
  16. 00:10 Muğla'nın Menteşe İlçesinde 3.9 Büyüklüğünde Deprem
  17. 00:06 New York Borsası'nın düşüşü sürüyor
  18. 00:01 Hastane randevu sistemi değişti! Bundan sonra işleyiş şöyle olacak
  19. 23:58 Transfer işlemi tamamlanıyor: Altay Bayındır, Süper Lig'e dönüş yapıyor!
  20. 23:53 SGK'nın geçmişe dönük prim iadesi fırsatı: Peki kimler başvurabiliyor?
Politika Haberleri