Kemal Kılıçdaroğlu o belgeleri açıkladı!

Kemal Kılıçdaroğlu o belgeleri açıkladı!

Kemal Kılıçdaroğlu o belgeleri açıkladı! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile üyelerinin “vergi cennetleri'' olarak adlandırılan ülkelerdeki mal varlıklarını açıklayacağı belirtilen grup toplantısını gerçekleştirdi....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile üyelerinin “vergi cennetleri'' olarak adlandırılan ülkelerdeki mal varlıklarını açıklayacağı belirtilen grup toplantısını gerçekleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın eniştesi Sıdkı Ayan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve oğlu Burak Erdoğan gibi isimlerin “vergi cenneti'' ülkelere para aktardığının belgeleri kamuoyuyla paylaştıktan sonra, “Ben ispat ettim, şimdi söyle bakayım alçak kim?'' diyerek meydan okudu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Tahir Elçi. 28 Kasım 2015'te Dört Ayaklı Minare'nin önünde basın toplantısı yaptı ve ayrılırken bir kurşunla hayatını kaybetti. Faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Söz verdiler bulacağız diye. Her taraf polis dolu, kamera kaynıyor. 2017. Fail hala bulunamadı. Faili meçhul cinayetler yakın tarihimizin kara sayfalarıdır. Dileriz katilleri bir an önce bulunur ve yargı önüne çıkar.

Finike'ye ve Kumluca'ya gittim. Vatandaşlarla görüştüm. Hepsi dertli. Biz kimseye yalvarmıyoruz. Bir şey beklemiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz diyorlar. Bizim hakkımızı sosyal devlet olarak bize teslim etsinler. Gelsinler seramızı yapsınlar, parası neyse öderiz.  Bizim bir özelliğimiz var. Söz verdiğimiz zaman yaparız. Bütün belediyelerimizde asgari ücret net 1500 liradır. Demek ki yapıyoruz. 

'EMEĞİN, ALIN TERİN DEĞERİNİ VEREN PARTİNİN ADI CHP'DİR'

Provokasyon diye tütün üreticilerinin eylemine polis, jandarma müdahale etti. Kabahat bunlara talimat verenlerde. Buradan bütün tütün üreticisi kardeşlerime sesleniyorum. Senin tütün hakkını koruyacak olan partinin adı CHP'dir. Bunu sakın unutma. Emeğin, alın terinin değerini veren partinin adı CHP'dir. 

Eğitimcilerle de toplantı yaptık. En son bakan yeni bir değişiklik yaptı sınavlarda. Bakalım nereye kadar gidecek. Çocuklar bizim çocuklarımız. Bu eğitim sistemine, neredeyse her saat değişen eğitim sistemine ben de isyan edeceğim, siz de isyan edeceksiniz. Ne zamn? Sandığa gittiğinizde. Bunlara dersi çocuklarımız adına, Türkiye adına vermeliyiz. İlkokulların yüzde 31'i birleştirilmiş sınıflarda ders veriyor. Yani, 1-2-3. sınıflar aynı sınıfta ders görüyor. Özel okullara aktarılan para 1 milyar 164 milyon lira. Çocuğunu okula gönderirken harçlık veremeyen babaya sesleniyorum, anneye sesleniyorum. Senin çocuğuna bunlar sahip çıkmadılar. Eski para ile 1 katrilyon 164 lira para aktardılar. Senin okulunun temizliğini sen yaparsın ama özel okullara bu kadar kaynak aktarıyorlar.

'BU ÜLKENİN GELECEĞİ ÖĞRETMENLERE BAĞLIDIR'

1998'den rakam vereyim. MEB'in bütçesinin yüzde 30'u yatırıma gidiyordu. 2002'de yüzde 17, yeni bütçede, 2018'de yüzde 8.6'sı yatırıma gidecek. Bu Ankara'daki beylerin çocukları ayrı yerlere gidiyorlar. Ankara'daki beylerin çocuklarını bütün Türkiye'ye tanıtacağım. Öğretmene gelelim. 15 yıllık öğretmenin aldığı aylık 3040. Emekli olunca daha da düşüyor. Öğretmene para vermeyip de öğretmen ay başını düşünürse çocuğunuzu iyi yetiştirir mi? Boğazımızdan keseceğiz, öğretmene vereceğiz. CHP ne yapacak diyorlar? CHP, bu ülkenin bütün öğretmenlerini seviyor. Öğretmenlik meslek kanunu çıkaracağız. Bağımsız bir kanunu olacak. Öğretmen gözde bir meslek olacak. Maaşı iyi olacak. Öğretmene 3600 ek gösterge göstermek zorundayız. Emekli olduğunda da doğru bir aylık alsın. Her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde birer maaş ikramiye vereceğiz. Görüşünüz ne olursa olsun benim için en saygın olan meslek öğretmenlik mesleğidir. Çocuğumu eğitiyorsa başımızın üstünde yeri var. Bu ülkenin geleceği öğretmenlere bağlıdır. 

Para var para. Sevgili Erdoğan para var. Pul da var. Her şey var. Sevgili Binali Yıldırım, para da var pul da var. Yurt dışındaki faiz lobisine 15 yılda 145 milyar dolar para ödediler. Öğretmene gelince paramız yok dersin. Bu memleketin öğretmenine vereceğim. Bir de içeride var. Onlara ne kadar faiz ödediler? 620 milyar lira. 

'O MUSLUĞU AÇTIĞINDA 5 ÇEŞİT VERGİ ÖDÜYORSUN'

Binali Yıldırım da "elinizi tutan mı var faizi indirin" diyor. Bankacılar ülkeyi yönetmiyor ki sen yönetiyorsun. Sarayda oturup ülkeye bakmak ülkeye hayır getirmez. Çiftçi ile emekli ile oturup konuşması lazım. O muhtarları ayağına davet ediyor. Ben bütün muhtarların ayağına gidiyorum. 

Biz ne söylersek itiraz ediyorlar. Türkiye'de uyuşturucu yaşı 10'a indi. Son 10 yılda uyuşturucudan yatan hasta sayısı yüzde 381 oranında arttı. Her 10 kişiden birisi 15 yaşından küçük. Araştıralım, önlemini alalım, önergeyi verdik, AK Partililer reddettiler. Bunu bütün vatandaşlarım hafızalarının bir köşesine yazsınlar. AK Parti'ye oy veren vatandaşlarıma hiçbir eleştiri getirmiyorum. Bireysel silahlanma, 20 milyon silah var diyorlar ama bunu sadece 750 bini ruhsatlı. Bunu da tartışalım, önerge verdik, onu da reddettiler. Off Shorelar var ya, Türkiye'de vergi vermemek için bunu da araştıralım dedik. Verdik önergeyi bunu da reddettiler. Sabah yüzünü yıkamak için musluğu açan herkese sesleniyorum. O musluğu açtığında 5 çeşit vergi ödüyorsun. Ankara'daki beylerin çocukları da Türkiye'de vergi ödememek için başka yere gidip şirket kuruyorlar. 

Hangi hastaneye giderseniz gidin hemşire açığı var. Bunu da reddettiler. Hastalara sesleniyorum. Sana hizmet etmek için atanması gereken hemşireye bunlar karşı çıktılar. Emeklilere ikramiye verelim dedik, kanun teklifi verdik, onu da reddettiler. Ben bu ülke için çalışıyorum, çocuklarım için değil. Gaziler ve şehitler, gaziler ve şehit yakınları, 15 Temmuz'dan sonra çifte standart oldu. Birinci sınıf şehit yakınları, 15 Temmuz'da hayatını kaybeden ve yaralananlar bir de terörle mücadelede yaralanan gaziler ya da şehirtler, onlar da 2. sınıf. Adalet burada olmaz. Bunu düzeltelim. Verilen hakları eşit dağıtalım dedik, bunu da reddettiler. Çifte standardı kabul etmiyoruz, karşı çıkınız. 

'SORUMA ADAM GİBİ CEVAP VER'
İstanbul Beylikdüzü'nde geçmişte bir uyuşturucu merkezi olan bir yeri belediye başkanımız aldı sosyal tesis haline getirdi. Ekonomideki çarpıklık da kadına yönelik şiddetin unsurudur dedim. Evin beyi aylardır işsizse, büyük bir sinirle geliyor, ufak bir tartışmada hıncını eşinden alıyor dedim. Ben kadına şiddeti savunmadım, savunmayacağım, savunmuyorum. Kadına kalkan her el insanlığa kalkmıştır. Bu iktidar döneminde boşanmalar yüzde 37 arttı. Çocuk istismarı yüzde 134 arttı. Kadına şiddet yüzde 1400 arttı. Sen kadına şiddeti önleyeceğine kalkıp benimle uğraşıyorsun. Çünkü acaba Kılıçdaroğlu'nun nasıl yıpratırım diye. 

Şimdi geliyoruz kutuyu açmaya. Çorum'da 17 Kasım 2017'de bir konuşma yaptım. 21 Kasım 2017'de yine sorular sordum. "Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinini, eski özel kalem müdürünün bir şirkete milyonlarca dolar gönderdiklerini biliyor musun? Yerli ve milliysen cevabını vereceksin" dedim. 1.5 milyon lira dava açtılar. Açsan ne olur, açmasan ne olur? Sen soruma adam gidi cevap ver. 

Sevgili Erdoğan gözlerinden öperek bir daha soruyorum: 30 milyar doları ne zaman, nerede, kimin için harcadın?

Beyefendi beni dinliyordur, tavsiyem olacak yanına doktor al. Suriyelilere 30 milyar dolar harcandığını söylüyor. Kimse bilmiyor, nereye gitti bu 30 milyar dolar. Sevgili Erdoğan gözlerinden öperek bir soru daha soruyorum. Ne zaman, nerede kimin için harcadın 30 milyar doları.

'SÖYLE BAKALIM ALÇAK KİM'?
Çık ispat et dedi, madem istiyor ispat edelim. Man Adası'nda bir şirket kurulur. Bizim vilayetlerden daha küçük. Belbey LTD şirketi. O şirketin kuruluş senedi de bizde. Bu şirket bir yönetim kurulu toplantısı yapar. Sıdkı Ayan bir kişiden oluşur yönetim kurulu. Tutanakları bizde. Şirketin sermayesi 1 sterlin. Man Adası devletinin resmi kayıtları var. Sıdkı Ayan bu şirketi Kasım Öztaş'a devretti. Sıdkı Ayan kimdir, tanıyormusun? Enişten bu şirkete 2.5 milyon para gönderiyor. Kardeşi 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 1 sterlinlik şirkete bu parayı neden gönderiyor. Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 milyon dolar para gönderiyor. Mustafa Gündoğan 250 bin dolar, Osman Ketenci 1 milyon dolar. Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin dolar gönderiyor. 4 Ocak 2012 Burak Erdoğan 4 milyon 250 bin dolar gönderiyor. Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek diyeceksiniz. Yurtdışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Bu beni tatmin etmez dedim. Bankaların dekontu lazım dedim.

ekran-resmi-2017-11-28-19.23.06.png

Bu belgeler sahte diyecekler. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Yurtdışı şirketin de kayıtlarında var. Sağa sola kaçmaya gerek yok. Bana soruyorlar neden Erdoğan'a bunu söylüyorsun, neden kızıyorsun? Bu ülkenin bir vatandaşı olarak Konya'da 40 günlük bebek zaatüreden öldü. O bebeğin hakkını savunmak için ben bunları soruyorum. Samsun'da 2.5 aylık Kübra bebek açlıktan öldü. Onun hakkını savunmak için soruyorum. Devleti yönetenler vatandaşa örnek olmalı. Vatandaşa ceza keseceğim, kendi akrabalarına başka ülkelerde şirket kurduracaksın. Dolarları bozdurun diyeceksin, sen milli değil, garimillisin. Gayrimilli bir hükümet tarafından yönetiliyoruz. Benim bir kusurum hatam varsa söyleyin, alınmam. Ama size ahkam kesen din iman edebiyatı yapar sonra kendisi alır çocuklarıyla beraber yurtdışına giderler. 

Ben ispat ettim, şimdi söyle bakayım alçak kim? Mazottan alınan vergiyi biliyor musun sen? Ona gelince parayı alıyorsun, senin çocukların, enişten, dünürün parayı dışarı götürecek Kılıçdaroğlu konuşmayacak. Ben bunu yapar mıyım? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bunun için yapmam. Umarım Sayın Erdoğan'ın yanında doktoru vardır. Doktoru eşliğinde beni dinliyordur. Sen Türkiye'yi felakete sürüklüyorsun. 

Ben senin bildiğin susan, 2 tane koltuk verdik oturur sesini keser diyen adam değilim. Ben bu milletin evladıyım. 

Havuz medyasına da seslenmek isterim. Hemen belgeler sahte. Ne sahtesi. Bankadan gidiyor bunlar ya. Man Adası'na gidiyor. 30 milyar dolar Suriyelilere para harcadığını söylüyorsun. Bu parayı kimin için, nerede, ne zaman harcadın? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı hukuku var. Adalet için konuşacaksın. 

"Kemal Kılıçdaroğlu o belgeleri açıkladı!" haberi, 28 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu o belgeleri açıkladı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu o belgeleri açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  2. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  3. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  4. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  5. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  6. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  7. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  8. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  9. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  10. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  11. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  12. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  13. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  14. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  15. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  16. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  17. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  18. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  19. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  20. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
Politika Haberleri