Kemal Kılıçdaroğlu’ndan darbe girişimi eleştirisi: Siyasi ayak ortaya çıkmış değil

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan darbe girişimi eleştirisi: Siyasi ayak ortaya çıkmış değil

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan darbe girişimi eleşt... Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafınca 15 Temmuz 2016’da meydana gelen darbe girişimi sırasında nere olduğunu ve neler yaşadığını, darbe girişiminin 8. yıl dönümünde söyledi.

"FETÖ’cüleri devletin tüm kurumlarına yerleştirenler, bu işin hesabını hiç vermedi. FETÖ’nün siyasi ayağı bugüne kadar ortaya çıkmış değil. Çıkarılması için çaba de yok" eleştirileri getiren dönemin ana muhalefet lideri, "Meclis Araştırma Komisyonu raporu maalesef yayımlanmadı. Geldiğimiz noktada Erdoğan, FETÖ darbe girişimini gerekçe göstererek kendi istediği siyasi yani sivil darbeyi bizim cumhuriyet tarihinde ilk kez bir sivil darbeyi gerçekleştirmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişimi gecesini şu şekilde söyledi:

"15 Temmuz günü ben Ankara’dan İstanbul’a gidiyordum. 16 Temmuz’da partimizin Dış Politika Starteji Belgesini açıklayacaktık. Uçakta eski bakan Hayati Yazıcı vardı. Uçak indi, cep telefonlarından ‘Darbe girişimi, askeri müdahale’ diye haberler düşmüş. Ben ‘Böyle bir şey olamaz’ dedim, buna karşı çıkmamız gerektiğini o an söyledim. Uçaktan indiğimde aradılar. TBMM’ye gideceklerini söylediler. ‘Elbette Meclis’e gidin, demokrasiye sahip çıkalım’ diye arkadaşlarımıza o yönde talimatlar verdim. Onlar Meclis’e gittiler fakat biz havaalanına indiğimizde büyük bir panik vardı. Kim nerede belli değil. Bir süre sonra koruma müdürü dışarıya çıkıp durumu gözledi. Bakırköy Belediye Başkanımız Bülent Kerimoğlu da karşılamaya gelmişti. ‘Efendim oteller kapalı, dışarıya gidemiyoruz, bizlere gidelim’ dedi. Bunun üzerine Bülent Bey’in evine gittik. Orada kaldık. Gerçekten de darbe girişimi vardı. Biz de televizyonlardan izledik ‘darbe girişiminin boyutları nedir ne değildir, kim yapıyor’ diye… Çünkü tam bilinmeyen bir şey. Telefonlar doğru düzgün çalışmıyor böyle bir tablo vardı."

"ERDOĞAN, CUMHURIYET TARIHINDE ILK KEZ BIR SIVIL DARBEYI GERÇEKLEŞTIRMIŞ OLDU"

Kılıçdaroğlu, darbe girişimiyle ilgili asıl üzerinde durulması gereken hususlara da dikkati çekti:

1-FETÖCÜLERİ YERLEŞTİRENLER: FETÖ’cüleri devletin tüm kurumlarına yerleştirenler, bu işin hesabını hiç vermedi.

2- SİYASİ AYAK KAPATILDI: Darbeciler elbet darbe hazırlıklarını yapmışlardır ve darbeyi gerçekleştirdikten sonra da kimin hangi göreve atanacağı üç aşağı beş yukarı bir çalışma yapılmıştır. FETÖ’nün siyasi ayağı hiç ortaya çıkmadı. Bu kapatıldı. FETÖ’nün siyasi ayağı bugüne kadar ortaya çıkmış değil. Çıkarılması için çaba de yok.

3- SİVİL DARBE YOLU: FETÖ ile mücadelede, parlamentoda toplumsal bir destek varken hiç kimse bu mücadeleye karşı çıkmamışken Erdoğan’a Kanun Hükmünde Kararnamelerle olağan üstü yetkilerin sağlanmasıydı. Böylece bir sivil darbenin yolu açıldı ve elindeki güçle gerçekten de devletin tüm kurumlarındaki yetkileri üzerinde topladı ve dilediği gibi farklı bir Türkiye Cumhuriyeti tablosu ortaya çıkardı.

4- PARLAMENTO İŞLEVSİZ KALDI: Parlamentoda Darbeyi Araştırma Komisyonu kuruldu. Bu komisyona dönemin Genelkurmay Başkanı, dönemin MİT Müsteşarı gelmedi. FETÖ’cüler tarafınca bombalanan bir meclis, gerçeklerin ortaya çıkma iradesini Erdoğan yüzünden gösteremiyor. Parlamento Başkanı’nın ne kadar işlevsiz kaldığı, parlamentonun davetine iki bürokratın icabet etmediği ve bu icabete Erdoğan’ın izin vermediği gerçeğine rağmen hiçbir şey yapılmadı.

5- O RAPOR AÇIKLANMALI: Meclis Araştırma Komisyonu raporunu hazırladı. Ama bu rapor maalesef yayımlanmadı. Çünkü o raporda çok sayıda gerçekler vardı. Bu gerçeklerin hiç birisi yayımlanmadı. Geldiğimiz noktada Erdoğan, FETÖ darbe girişimini gerekçe göstererek kendi istediği siyasi yani sivil darbeyi bizim cumhuriyet tarihinde ilk kez bir sivil darbeyi gerçekleştirmiş oldu.

"Kemal Kılıçdaroğlu’ndan darbe girişimi eleştirisi: Siyasi ayak ortaya çıkmış değil" haberi, 16 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan darbe girişimi eleştirisi: Siyasi ayak ortaya çıkmış değil haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan darbe girişimi eleştirisi: Siyasi ayak ortaya çıkmış değil 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Ağustos 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:48 Vergi Takviminde Şok Değişiklik: Yeni Düzenlemeler Açıklandı!
  2. 16:47 Anne Adaylarına Kritik Uyarı: Bu Hata Bebeğin Hayatına Mal Olabilir!
  3. 15:34 Dünyanın En Büyük Gıda Markasında Deprem: CEO Koltuğu Boşaldı!
  4. 15:32 Peugeot'nun İkonik Modeline Veda Zamanı: Amiral Gemisi Üretimden Kalkıyor!
  5. 15:30 95 Milyonluk Büyük Transfer Atağı! Fenerbahçe'den 3 Yıldız Birden!
  6. 12:25 Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı: 2024'ü Bu Fiyatla Kapatacak!
  7. 12:24 Trabzonspor'dan Dev Atak! 53 Milyon Euro'luk Dünya Çapında Golcü Takıma Katıldı!
  8. 12:23 Dev Bankadan Tarım Sektörüne Büyük Destek: Çiftçilere Finansal Yardım Müjdesi!
  9. 12:22 Tarla Sahiplerine Müjde: Devlet Maaş Bağlayacak!
  10. 12:20 Son Dakika: İndirimler Kaldırıldı, Yeni Zamlar Yolda!
  11. 12:19 Kahramanmaraş'ta Fay Hattına Hastane İnşaatı Tepki Topladı: Güvenlik Uyarıları İhmal Edildi
  12. 12:17 SGK'dan Emeklilere Kritik Hatırlatma: Bu Evrak Eksik Olursa Maaşınız Yatmayacak!
  13. 12:17 Tütün Sektöründe Beklenmedik Dönüşüm! Yeni Düzenlemeler Yolda
  14. 12:17 İBB'den Büyük Destek: Yapım Masraflarının Yüzde 65'i Karşılanacak! İşte Başvuru Şartları
  15. 12:15 Starbucks’ın yeni CEO’sunun evden işe özel jet ile gidecek olması tartışma yarattı
  16. 12:05 Neden Covid virüsüne yaz mevsiminde de yakalanıyoruz?
  17. 11:56 Brezilya kıyılarındaki köpekbalıklarında neden kokain çıktı?
  18. 11:35 Yüksek Enflasyon ve Döviz Kurları Bilgisayar Satışlarını Düşürdü
  19. 11:31 İnsan saçı kaçakçılığında büyük artış
  20. 11:28 CHP Sözcüsü Yücel'in WhatsApp Hesabı Çalınmıştı, Turkcell'den Resmi Açıklama Geldi
Politika Haberleri