Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş yanıtı: Görevlerinin başındalar, dilimizde tüy bitti, adayı altılı m

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş yanıtı: Görevlerinin başındalar, dilimizde tüy bitti, adayı altılı m

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş ya... "Uzlaşma sağlanamayan konuların üzeri kırmızı ile yazılıyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylıkları için “Belediye başkanlarımız görevlerinin başında.  Dilimizde tüy bitti, adayı altılı masa belirleyecek” dedi. Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ekrem İmamoğlu ile ilgili iddialarına ilişkin de “Paçavra olarak yerde sürünse bile bir insan bu kadar ahlaksızlığa tevessül etmemeli. Onun için fotoroman Süleyman diyorduk. Gerçekten fotoroman” diye konuştu. “Altılı masa dağılıyor” yorumları için de “Bunların hepsi asparagas haberler” değerlendirmesinde bulunan Kılıçdaroğlu, başörtüsü teklifinde CHP’nin tavrına yönelik, “Konuşacağız kendi aramızda ona göre bir yol haritası belirleyeceğiz” ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, yıl sonu değerlendirmesi için gazetecilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, altılı masaya yönelik kamuoyuna yansıyan tartışmalarla ilgili sorular üzerine şunları söyledi:

“Hiç endişe etmeyin altılı masa kararlılıkla, azimle yoluna devam edecek. Elbette gündeminde farklı konular var. Her gündemi, uygar insanlar gibi artısını eksisini düşünerek bir karar vereceğiz. Sürekli aman masa dağıldı, yok HDP altında, üstünde. Bunların tamamı asparagas haberler. 

"Uzlaşma sağlanamayan konuların üzeri kırmızı ile yazılıyor"

Elbette ki farklı düşünebiliriz lakin oturuyoruz, uzlaşıyoruz. Şu anda altı partinin kadroları hükümet programı üzerinde çalışıyor. Üzerinde uzlaşma sağlanamayan konuların üzerini kırmızı ile yazıyorlar. Dolayısıyla farklı düşündü diye ‘eyvah masa dağıldı, bölündü’ yok böyle şeyler. Bunlar belli bir gücün domine ettiği, kafaları bulandırmak istediği bir süreç. Altı lidere güvenin, yok şöyle oldu yok şöyle oldu kavga ettiler. Bunların hepsi hikaye. Altı liderin çok kararlı duruşu var.

"Yok ne kırgınlık var, ne şu var ne bu var"

Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le yaptığı baş başa görüşme ile ilgili de, “Aranızda bir kırgınlık mı var?” sorusunu, “Yok ne kırgınlık var, ne şu var ne bu var. Ben bir gün önce de Temel Bey’e de gittim. Görüşmeyi de gayet doğal karşılamak gerekiyor” sözleriyle yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, görüşme sonrasında paylaşılan fotoğraflarda iki liderin de suratının asık olduğu yorumlarıyla ilgili de “Biraz ciddi mi durmuşuz. Ben de fotoğrafları görmedim lakin bakmam lazım. Son derece gayet keyifli sohbet oldu” dedi. Kılıçdaroğlu, “Çoklu aday olabilir” sözlerinin hatırlatılması üzerine de “Çoklu aday olur mu diye sordular, ‘biz hiç konuşmadık’ dedim. Altılı masada konuşulmadı lakin birisi gelirse konuşuruz. İlla çoklu, tekli aday olacak diye değil. Şu anada kadar altılı masada adaylık konuşulmadı.” açıklamasını yaptı.

"Dilimizde tüy bitti, adayı altılı masa belirleyecek"

Kılıçdaroğlu, ortak cumhurbaşkanı adayının altı liderden birisi olması halinde istifa edip etmeyeceği sorusunu da  “O konu  hiç görüşülmedi. Onu güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritasında belirleyeceğiz” sözleriyle yanıtladı.  Kılıçdaroğlu, “Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, adaylıkta var mı, yok mu?” sorusu üzerine de “İki belediye başkanımız görevlerinin başında ve çalışıyorlar. Adayı belirleyecek olan da altılı masa, dilimizde tüy bitti. Bir arada oturacağız belirleyeceğiz. Konuşacağız, tartışacağız” diye konuştu. 

16 ve 85 milyon polemiği: Ortak söylem geliştirmeye çalışıyoruz

Kılıçdaroğlu, “Saraçhane sürecinde İmamoğlu için ‘16 milyon İstanbullu seninle’ ifadesi kullandınız. Ancak Meral Akşener de ‘85 milyonun desteği yanında’ dedi. Bunun ardından adaylıkla ilgili ortaya çıkan polemikleri nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Önemli olay olduğu zaman liderler birbirlerini telefonla ararlar. Bu belki bir bölüm medyanın yadırgadığı bir tavır oluyor. İttifak bileşenlerinin o olay konusunda ortak bir söylem geliştirmesi gerekir. Biz de ortak söylem geliştirmeye çalışıyoruz. Evet Ekrem Bey 16 milyonun oyuyla seçildi ve İstanbul’a hizmet ediyor.” yanıtını verdi.

"Umarım olayı o kadar kirli boyutlara taşımazlar"

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınabileceği iddialarına ilişkin de, “Grup toplantısında söyledim Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır ve boğazınıza takılır. Sıradan bir olay değildir bu. Umarım olayı o kadar kirli boyutlara taşımazlar” dedi. Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi çağrısı ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:

“Birinci seçimde Ekrem Bey kazandı ders almadılar ikinci seçimi yaptılar. Hala ders almış değiller. Elbette ki normal seçimler zamanında yapılacak. Erdoğan’a her türlü fırsatı veriyorum. Boyunun ölçüsünü alsın diye veriyorum. Ben bu ülkenin vatandaşının vicdanına güveniyorum. Vicdanı olan hiç kimse bu kadar haksızlığa evet demez.” 

Soylu’nun ‘İmamoğlu beni aradı’ iddiası: Bu kadar ahlaksızlığa tevessül etmemeli

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İmamoğlu’nun kendisini arayarak “CHP Genel Merkezi bana karşı” sözleriyle destek istediğine yönelik iddiaları ile ilgili de şöyle konuştu:

“Sayın İmamoğlu görevinin başında. İktidarın İmamoğlu’na karşı bir hıncı var. Normal hukukun çalışmadığı, her türlü iftiranın atıldığı bir ortamdayız. Dün fotoroman diyorduk, aslında boşuna demiyorduk. Paçavra olarak yerde sürünse bile bir insan bu kadar yalan söylememeli, bu kadar ahlaksızlığa tevessül etmemeli. Onun için fotoroman Süleyman diyorduk. Gerçekten fotoroman.” 

"Daha yaptıracağım çok şey var"

Kılıçdaroğlu, EYT düzenlemesi ile ilgili Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte söylediği “Seçim kaybetsek de ben bu işte yokum” sözlerinin hatırlatılması üzerine de şu yanıtı verdi:

“Erdoğan artık seçimi kaybedeceğini biliyor. O da fark ediyor zaten. Ona çok şey yaptıracağım daha. Çünkü devletin nasıl yönetileceğini bilmiyor. Benden öğreniyor. Yaptıracağım çok şey var. Görecek o. Devlet nasıl yönetilir onu da anlatacağım. Kendisine 10 yıl önce gönderdiğim Suriye ile ilgili mektubu tekrar okusun. Yüzü kızaracaktır o zaman. Keşke o zaman dinleseydim diyecektir. Hiçbir emperyal güç, ateşi kendi eliyle tutmaz. Maşa kullanır. Erdoğan, emperyal güçlerin orta doğudaki maşasıdır. Bu kadar açık bu kadar net.”

Başörtüsü sorusu: Yol haritası belirleyeceğiz

Kılıçdaroğlu, AKP’nin başörtüsü takmayı anayasal güvence altına alan ve aile kurumunu düzenleyen anayasa değişiklik teklifi ile ilgili CHP’nin tavrının ne olacağı sorusu ile ilgili de “Konuşacağız kendi aramızda ona göre bir yol haritası belirleyeceğiz. Her partinin kendi görüşü vardır saygı duyarız. Biz bu konuda güzel bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte kamuoyuna daha net olarak yansıyacak” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Ahmet Davutoğlu, 1 Haziran 2015 seçimlerine giden süreçte yaşanan terör olayları ile ilgili, ‘terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz’ demişti. Altılı masada Davutoğlu’na bu sözleri sordunuz mu?” sorusu üzerine de “Sormadık. Daha doğrusu hiç gündeme gelmedi böyle bir olay altılı masada” değerlendirmesini yaptı. 

"Kapı kapı dolaşıp el etek öpüyorlar"

Kılıçdaroğlu, iktidarın Suriye politikasına ilişkin sorular üzerine de şu değerlendirmelerde bulundu:

“Suriye konusunda benim düşüncelerim en baştan beri belliydi defalarca ifade ettim. Yanlış politika izliyorsunuz diye. Erdoğan’a mektup yazdım, 27 ağustos 2012’de. O zaman beni yine suçlamışlardı. Esadcı, Baasçı demişlerdi. Devleti kim iyi biliyor. Sen, koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletini kişisel çıkarların uğruna yıprattın. Emperyal güçlerin orta doğudaki oyuncağı oldun. Şimdi kapı kapı dolaşıyor, acaba Esad beni nasıl kabul eder diye. 24 saatte Emevi Camiine gideceklerdi namaz kılmaya. 10 yıl geçti şimdi yalvarıyorlar Esad bizimle barışır mı diye. Esad yetmedi Mısır’la kavga ettiler. Yalvarıyorlar, araya başka devlet adamlarını koyuyorlar. El etek öpüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti koltuğunda oturan kişi el etek öpmek için kapı kapı dolaşmaz. El etek için kapı kapı dolaşıyorsa, bu ülkenin tarihine ihanet ediyor demektir.”

"Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş yanıtı: Görevlerinin başındalar, dilimizde tüy bitti, ad." haberi, 29 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 29 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş yanıtı: Görevlerinin başındalar, dilimizde tüy bitti, ad.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş yanıtı: Görevlerinin başındalar, dilimizde tüy bitti, ad.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:22 İngiltere'de Morgda Cinsel Suç: Tutuklama ve Şok Edici İtiraf
  2. 15:16 Pavyon Dansı Moda Oldu! 'Dilber'Gece Kulübüne Taşındı!
  3. 15:04 Rakı Fiyatlarında Artış Bekleniyor: Hangi Markalar Zamlanacak?
  4. 15:03 Heyecan Verici Gelişme! PlayStation Oyunları Artık iPhone ve iPad'de!
  5. 15:03 Milyonları ilgilendiren gelişme: AKP'den emekli ve memur maaşlarında kritik değişiklik planı!
  6. 15:03 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir Aşk Yaşıyor: İlk Kez El Ele Görüntülendi!
  7. 15:02 Fırtına Alarmı! İzmir'de Bu Akşam Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor
  8. 14:51 Fenerbahçe Opet,Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı'yı Yenerek Şampiyon!Kutlama'daki Fotoğraf Gündem Oldu
  9. 14:47 Koç Holding, dolandırıcılıkla ilgili bir uyarıda bulundu
  10. 14:47 Rakıya zam geliyor: Tarih açıklandı
  11. 14:45 Rakı severlere kötü haber: TBYD Başkanı zam için tarih verdi!
  12. 14:42 Araç Kiralama Giderlerinde Kamuda İsraf Alarmı
  13. 14:34 Sığınmacıları Ruanda'ya Gönderme Kararı: İngiltere'nin Tartışmalı Adımı
  14. 14:31 Güneş Kremi: Yaz Aylarının Vazgeçilmezi ve Cilt Dostu Koruyucunun Faydaları!
  15. 14:30 Heyecanla Beklenen Ölümlü Dünya 2'nin Netflix Yayın Tarihi Belli Oldu!
  16. 14:30 Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden müjde! 1 Mayıs itibariyle 1 TL'ye düşürülüyor
  17. 14:26 Boeing'in 787 Üretimindeki Sorunlar ve FAA Gözetimi: Havacılık Devi Zorluklarla Karşı Karşıya
  18. 14:24 ABD Kısıtlamalarına Rağmen: Nvidia Çipleri Çin'de Alıcı Buluyor
  19. 14:20 Kağıthane'de Tehlikeli Yolculuklar: Çocuklar Risk Altında!
  20. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
Politika Haberleri