Kendini polis diye tanıtarak yaşlı yurttaşı rencide eden kişi için elektronik kelepçe kararı!

Kendini polis diye tanıtarak yaşlı yurttaşı rencide eden kişi için elektronik kelepçe kararı!

Kendini polis diye tanıtarak yaşlı yurttaşı ... Yaşlı bir yurttaşa ‘polisim’ diyerek evine dönmemesi durumunda işlem yapacağını söyleyen M.T.E. hakkında 15 gün süreyle elektronik kelepçe takılmak suretiyle konutu terk etmeme kararı verildi. M.T.E.’nin haftada 2 gün evine...

Yaşlı bir yurttaşa ‘polisim’ diyerek evine dönmemesi durumunda işlem yapacağını söyleyen M.T.E. hakkında 15 gün süreyle elektronik kelepçe takılmak suretiyle konutu terk etmeme kararı verildi. M.T.E.’nin haftada 2 gün evine en yakın Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi’ne gitmesi de kararlaştırıldı.

Evde kalması çağrısı yapılan 65 yaş üstü bir vatandaşa, kendisini polis olarak tanıtarak evine dönmesini gerektiğini söyleyen ve bunu sosyal medyada paylaşan bir kişiye tepkiler çığ gibi büyüyor.

Sosyal medyada paylaşılan ve yoğun tepki gören videoda, 65 yaşının üstünde olduğu ve koronavirüse karşı risk grubunda yer alan bir kişiye evine dönmesi gerektiğini, "şimdilik işlem yapmadıklarını" söylemesi tepki çekti. Vatandaşın korku dolu gözlerle uzaklaşması da yürek burktu.

HAFTADA 2 GÜN HUZUREVİNE GİDECEK

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Dün hepimizi üzen görüntülere neden olan M.T.E. Ankara İl Emniyet Md. ekiplerince yakalanıp hakkında işlem başlatıldı. Videoya çektiği İhsan Amcamızı Kaymakamımız ziyaret ederek Bakanımız Sayın @suleymansoylu ile telefonda görüştürdü. Amcamızdan bu münasebetsizlik adına özür diledik" denildi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Sezer Söylemez de, son dönemde sosyal medya yaşlılarla ilgili tepki çeken paylaşımlarda bulunanlarla ilgili flaş bir karara imza attı.

Fevzi Çakır'ın haberine göre, Ankara'da sokakta gördüğü yaşlı bir vatandaşı kendini polis gibi tanıtıp korkutan genç için önemli bir adli kontrol kararı verildi.

M.T.E. isimli genç hakkında 15 gün süreyle elektronik kelepçe takılmak suretiyle konutu terk etmeme kararı verildi. M.T.E.’nin haftada 2 gün evine en yakın Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi’ne gitmesi de kararlaştırıldı.

SOYLU'DAN TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'dan videoya tepki gösterirken, "65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunacaklardır" dedi.

KENDİSİNİ SAVUNDU

M.T.E. isimli sosyal medya kullanıcısı, gelen tepkiler üzerine yayınladığı bir videoda kendisini savundu. M.T.E. videoda, "Bu sabah paylaştığım video nedeniyle küfredilmiş, linç yemişiz. Video öncesi amca ile konuştuk. Öncelikli sohbet ettik. Herhangi bir amacımız yoktu. Amca ile dalga geçmiyoruz, küfretmiyoruz. Amca otobüse binemediği için taksi parasını da verdim" dedi.

ALTUN: GÖRÜNTÜLER VATANDAŞIMIZI HEDEF HALİNE GETİRMEKTEDİR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter'dan yaptığı açıklamada, yaşanan olaya tepki gösterdi.

"65 yaş yaşını dolduran vatandaşlarımıza getirilen sokağa çıkma kısıtlaması onları #COVID19 riskine karşı korumayı hedeflemektedir. Bu vatandaşlarımız, diğer bütün vatandaşlarımız gibi bu ülkenin asli üyeleridir, bizlerin kıymetli büyükleridir.

Son birkaç günde üzülerek görüyoruz ki bazı hadsiz kişiler sosyal medya mecralarında 65 yaşını dolduran vatandaşlarımızı tahkir edici bazı görüntü ve söylemleri dolaşıma sokmaktadır. Söz konusu görüntü ve söylemler bu aziz vatandaşlarımızı adeta hedef haline getirmektedir.

Bilinmelidir ki bu saldırganlığa ve ayrımcılığa göz yuman, alkış tutan herkes dayanışma ruhumuzu zedelemektedir. Büyüklerimize destek olan, onların alışverişlerini yapan, halini hatırını soran vatandaşlarımız ise öz değerlerimizin neferleridir. Sağolsunlar, varolsunlar!

Büyüklerimizi taciz eden, onları küçük düşürmeye çalışan, rızaları olmaksızın görüntüleyen, sosyal medyada alay ve linç konusu yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. COVID19’a karşı mücadelemiz devlet-millet birlikteliğiyle kararlılıkla sürmektedir."

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabı Twitter'den yaptığı açıklamada, "Bazı saygısızlar, yaşlılarımız için aldığımız tedbirleri incitici davranışlara dönüştürüyor. Yaşlılarımıza sanki virüs taşıyıcısıylarmış gibi cahilce ve saygısızca davranışlar sergiliyorlar. Alınan tedbirlerin hepsi yüksek risk grubunda olduğu için yaşlılarımızı koruma amaçlıdır" ifadelerini kullandı.

"Kendini polis diye tanıtarak yaşlı yurttaşı rencide eden kişi için elektronik kelepçe kararı!" haberi, 25 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kendini polis diye tanıtarak yaşlı yurttaşı rencide eden kişi için elektronik kelepçe kararı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kendini polis diye tanıtarak yaşlı yurttaşı rencide eden kişi için elektronik kelepçe kararı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  2. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  3. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  4. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  5. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  6. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  7. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  8. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  9. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  10. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  11. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  12. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  13. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  14. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  15. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  16. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  17. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  18. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  19. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  20. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
Haberleri