Kepçenin önüne oturup, parkın yıkımını engelleyen 'Kıymet Teyze', yaşamını yitirdi

Kepçenin önüne oturup, parkın yıkımını engelleyen 'Kıymet Teyze', yaşamını yitirdi

Kepçenin önüne oturup, parkın yıkımını engel... Edirne'de, 7 yıl önce imara açılan oyun alanı yerine inşaat yapılmasının önüne geçmek için kepçenin önüne oturup, yıkımı engelleyen, kamuoyunun "Kıymet Teyze" olarak tanıdığı Kıymet Peker (83), yaşamını yitirdi.

Peker, çok sayıda kişinin katılımıyla toprağa verildi.

Kentte 2014 yılında, 1'inci Murat Mahallesi'nde çocukların oyun alanı olarak kullanılan yeşil alanın imara açılmasıyla bölgeye gelen görevliler, kepçeyle yıkım çalışması yapmak istedi. Görevlilerin faaliyetini görüp yeşil alana inen mahalleli Kıymet Peker, sandalyesiyle kepçenin önüne oturarak, çalışmaları engelledi. Peker'in başlattığı eylem, kısa sürede mahallelinin de desteğini gördü. Bölgedeki görevlilerin kepçeleri çekmesiyle sonuçlanan olayda, daha sonraki süreçte İdare Mahkemesi, Belediye Meclisi'nin aldığı imar kararını bozdu.

YEŞİL ALAN PARK OLARAK KALDI

Kıymet Peker'in öncülüğünde mahallelinin oyun alanının yıkımına karşı çıkması üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, arsanın tapusunu almak için yargı süreci başlattı. 7 yılın ardından sağlanan uzlaşmayla arsanın tapusu belediye tarafından alındı. Tekrar yeşil alana dönüştürülüp çocuk parkı haline getirildi. Parka Kıymet Teyze Parkı ismi verildi. Edirne'ye 11 Temmuz 2021'de gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parkın açılışını, Kıymet Peker'in de katıldığı törenle yaptı.

Son dönemde yaşlılığa bağlı nedenlerle tedavi gören Kıymet Peker, önceki gün yaşamını yitirdi. Ölümü üzüntüye neden olan Peker için bugün kent merkezindeki Eski Cami'de cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Peker'in ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

'ÇOK GÜZEL, NAİF BİR İNSANDI'

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Peker'in ölümünden dolayı üzgün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"30 Mart 2014'te yapılan seçimlerden sonra 31 Mart'ta Kıymet Teyze bir sembol olmuştu hem Edirne'de hem de Türkiye'de, o kepçenin önüne oturması, o naif, güzel kişiliğiyle, torunları ve çocukları için güzel alanlar istemesiyle. Biz de 7 yıllık hukuk mücadelesinden sonra geçen yıl Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Kıymet Teyze'nin ismini o parka vermiştik. Dün vefat haberini öğrendim ve gerçekten çok üzüldüm. Çok güzel, naif bir insandı. Kızıyla konuştum; bir gün önce parktaki fotoğrafını gösterip "Bak benim de fotoğrafımı koymuşlar" demiş. Allah makamını cennet eylesin. Biz ondan razıydık, umarım o da bizden razı olur. Çok özleyeceğiz kendisini ama o güzel yürekli teyzemizin ismi o çocuk parkında sonsuza kadar yaşayacak. Bunu sağlığında yapabildiğimiz için de ayrıca mutluyuz. Onun görmüş olması, onun iznini alarak ismini koymuş olmamız bizim için de çok ayrı bir mutluluk. Yaşam böyle, diyecek bir şey de yok. Güzel yürekli Kıymet Teyzemize cenabı Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyoruz."

 

"Kepçenin önüne oturup, parkın yıkımını engelleyen 'Kıymet Teyze', yaşamını yitirdi" haberi, 24 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Kepçenin önüne oturup, parkın yıkımını engelleyen 'Kıymet Teyze', yaşamını yitirdi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kepçenin önüne oturup, parkın yıkımını engelleyen 'Kıymet Teyze', yaşamını yitirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  2. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  3. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  4. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  5. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  6. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  7. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  8. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  9. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  10. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  11. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  12. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  13. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  14. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  15. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  16. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  17. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  18. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  19. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  20. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
3. Sayfa Haberleri