KHK'lar Devletin arındırma politikası’ymış: ÖSYM'den skandal savunma

KHK'lar Devletin arındırma politikası’ymış: ÖSYM'den skandal savunma

KHK'lar Devletin arındırma politikası’ymış: ... KHK ile ihraç edildiği için tercihi değerlendirilmeye alınmayan hekimin itirazına yanıt veren ÖSYM, KHK ile ihraçların devletin arındırma politikası

KHK ile ihraç edildiği için tercihi değerlendirilmeye alınmayan hekimin itirazına yanıt veren ÖSYM, KHK ile ihraçların devletin arındırma politikası olduğunu savundu.

KHK ile ihraç edildiği için tercihi değerlendirilmeye alınmayan hekimin itirazına ÖSYM’den skandal bir savunma geldi. ÖSYM, KHK ile ihraçların devletin arındırma politikası olduğunu savundu.

Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre, Kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kamudan ihraç edilen hekim Onur Erden TUS’ta (Tıpta Uzmanlık Sınavı) başarılı olup yalnızca vakıf üniversitelerini seçmesine rağmen tercihleri değerlendirmeye alınmadı.

Erden bunun üzerine eğitim hakkı için ÖSYM’ye dava açtı. İdare Mahkemesi’ne açılan davada ÖSYM’den skandal bir savunma geldi.

ÖSYM KHK’larin arındırma politikası olduğunu savundu. ÖSYM’nin savunmasında İdare Mahkemesi’ne verdiği cevapta bir sayfa KHK’larin FETÖ ile mücadele için yayımlandığını anlatıldı.

Savunmada “FETÖ/PDY mensuplarının ve bunlarla bağlantılı kişilerin kamu kurumları bünyesinde görevlerine devam etmelerinin hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları ve Devletin güvenliği açısından büyük bir tehdit oluşturduğu anlaşılmıştır” dendi.

SOVYETLER VE ALMANYA ÖRNEĞİ

Savunmanın devamında Sovyetler Birliği’nin dağılmasından ve Almanya’nın birleşmesinden sonra da böyle şeyler yapıldığı iddia edildi ve bunun “devletlerin arındırma politikası” olduğu belirtildi.

Bu konuyla ilgili şu ifadeler kullanıldı: “Nitekim gerek Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Doğu Avrupa ülkelerinde gerekse birleşme sürecinde Almanya’da demokratikleşme sürecini başarıyla tamamlamak temel haklara saygılı bir ülke olmak ve olası tehditleri ortadan kaldırabilmek amacıyla arındırma politikaları uygulanmıstır. Arındırma politikalarındaki temel amaç, sadakat yükümlülüğüne aykırı davranan kamu görevlilerinin tasfiye edilerek demokratik hukuk devletine yönelik olası tehdidin bertaraf edilmesidir.”

Sağlık çalışanı olan KHK’lilerin özel hastanelerde çalışmasına imkân verilmesine rağmen ÖSYM bunu dikkate almadı. Erden dilekçesinde özel kuruluşlarda çalışabileceğini belirtti ve uzmanlığını vakıf üniversitesinde almak istediğini söyledi. ÖSYM ise savunmasında yönetmelikle düzenlenen KHK’lı sağlık emekçilerinin özel sektörde istihdam olabilme durumunu dikkate almadı.

ÖSYM ayrıca adeta Erden’in tercihini değerlendirmeye almamak AKP tarafından özel şirketlere devredilen sağlım hakkının kamu hizmeti olduğunu kabul etti.

İdare Mahkemesi ise Erden’in başvurusunu reddetti. Daha sonra davayı Danıştay’a taşıyan Erden oradan da ret yanıtı aldı.

BirGün’e konuyla ilgili konuşan Erden, sosyalist dünya görüşüne sahip olduğunu ve FETÖ’ye 15 Temmuz öncesinde de karşı olduğunu ifade etti. Bu yapılanmanın devlet kadrolarında örgütlenmesinden her zaman rahatsız olduğunu belirten Erden “Benle ilgili savunmada uzun uzun FETÖ/PDY anlatılması beni rahatsız etti” dedi. Erden davayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını ifade etti.

"KHK'lar Devletin arındırma politikası’ymış: ÖSYM'den skandal savunma" haberi, 19 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan KHK'lar Devletin arındırma politikası’ymış: ÖSYM'den skandal savunma haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KHK'lar Devletin arındırma politikası’ymış: ÖSYM'den skandal savunma 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri