KHK’lılar tepkili: Vatandaşlık hakkımız da elimizden alınmasın

KHK’lılar tepkili: Vatandaşlık hakkımız da elimizden alınmasın

KHK’lılar tepkili: Vatandaşlık hakkımız da e... AKP'nin 'KHK'lılar oy kullanamaz' dilekçesi tepkilere neden oldu. KHK'ların zaten tartışmalı olduğunu belirten mağdurlar "Vatandaşlık hakkımız da elimizden alınmasın" diyor.AKP’nin, İstanbul seçimlerinin iptali için Yüksek...

AKP'nin 'KHK'lılar oy kullanamaz' dilekçesi tepkilere neden oldu. KHK'ların zaten tartışmalı olduğunu belirten mağdurlar "Vatandaşlık hakkımız da elimizden alınmasın" diyor.

AKP’nin, İstanbul seçimlerinin iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptığı olağanüstü itiraza ek olarak Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin isimlerinin bulunduğu dilekçe sunmasına KHK’lilerden tepki geldi.

Oy kullanmanın vatandaşlık hakkı olduğunu ve AKP’nin kendilerinden olmayan kimseye tahammülü olmadığını belirten KHK’liler konuyla ilgili BirGün gazetesinden Rıfat Kırcı'ya değerlendirmelerde bulundu. KHK’liler “Bizim kime oy verdiğimizi nereden bilecekler” diye sordu.

ALINAN KARARLAR ZATEN HUKUKİ DEĞİL

Sağlık emekçisi Naciye Aktaş kendisinin iki buçuk yıl önce KHK ile ihraç edildiğini ve ihracın nedeninin AKP’nin kendilerini beğenmemesi olduğunu söyleyerek “Ben bir sağlık emekçisiyim. Hakkımda bir hasta şikâyeti bile olmadı bugüne kadar. Benimle ilgili olan karar siyasi bir karardır. Bir seçmen olamama haki benim için kabul edilebilir bir şey değil. Kaldı ki ben referandum ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmen olmayı bırakın, sandık kurulu üyesiydim” dedi.

Seçimlerin KHK’lerden tamamen bağımsız olduğunu vurgulayan Aktaş “İstanbul’un kazanılması kim kazandı kim kaybetti bizim KHK’lardan bağımsız bir durum. KHK’yla atılmış herkesin illaki şuan İstanbul’da belediye başkanı seçilmiş olan ya da en yüksek oyu almış olan partiye ya da kişiye verdiğini nereden biliyorlar? Belki KHK’li olup da başka partiye de oy vermiş insanlar olabilir. O seçimlerde dile gelmeyen konu şu anda kaybettikleri İstanbul seçimlerinde dile geliyor olması kesinlikle kabul edilecek bir şey değildir” dedi.

Seçmen olamama hakkının da kendisi için kabul edilemez olduğunu vurgulayan Aktaş “Herhangi ihraç edilmiş bireyin hangi siyasi partiye oy verdiğini nasıl tespit edecekler. Kapımı çalıp mı soracaklar bana, böyle bir şeyin cevabını asla alamazlar benden. Ben CHP’ye ya da AKP’ye oy verdim cümlesi hiçbir şekilde geçerli değildir. Elimde bir belge yok ve yalan beyanda da bulunuyor olabilirim. Kimse ispatlayamaz bunu” ifadelerini kullandı. Aktaş AKP’nin kaybetmeyi hazmedemediğini dile getirerek “Bu seçimi de 7 Haziran seçimlerine benzetmeye çalışacaklar ama buna izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ben de verilmemesi için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.

SEÇİMLER KHK’LERDEN BAĞIMSIZDIR

Çalışma ve iş güvenliği haklarının zaten KHK’ler ile gasp edildiğini söyleyen ihraç edilen öğretmen Sema Uçar ise oy kullanma hakkının gasp edilemeyeceğini belirterek “KHK’lerle beraber hiç birimiz çalışamıyoruz hepimizin diplomaları iptal edildi. Bunların dışında da KHK’li olduğumuz için şuan çalışma hakkımız da gasp edilmiş durumda. Bir insan olarak gasp edilen bütün haklarımızın değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İstanbul’un kazanılması kim kazandı kim kaybetti bizim KHK’lardan bağımsız bir durum.” İfadelerini kullandı.

KHK ile ihraç edilen bir başka öğretmen olan Hüda Yıldırım ise durumun absürt olduğunu vurgulayarak KHK’lerin zaten meşru olmadığını söyledi. Yıldırım anayasanın tahrip edildiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Biz işlerimizden ihraç edilirken dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bir açıklaması olmuştu. ‘Bu insanları ne zaman gündeme alacaksınız?’ diye sorulmuştu ona ve o da ‘bu insanlar suçlu olmayabilir biz idari tasarrufumuzu kullandık’ demişti.

Bu hükümetin yetkili bir ağzının söylediği şey. Burada aslında bizim herhangi bir durumumuzun olmadığı ve suçun olmadığı ortada. Siz bunu da kendi ağzınızla itiraf ederken, bugün KHK’yla ihraç edilen insanların oy ve seçilme hakkını elinden aldınız ki bunlar vatandaşlık hakkımız bizim”

<>

"KHK’lılar tepkili: Vatandaşlık hakkımız da elimizden alınmasın" haberi, 23 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan KHK’lılar tepkili: Vatandaşlık hakkımız da elimizden alınmasın haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KHK’lılar tepkili: Vatandaşlık hakkımız da elimizden alınmasın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  2. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  3. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  4. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  5. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  6. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  7. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  8. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  9. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  10. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  11. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  12. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  13. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  14. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  15. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  16. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  17. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  18. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  19. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  20. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
Haberleri