Kılıçdaroğlu 15 Temmuz sonrası toplanan 309 milyon nerede demişti: Bakanlıktan 'bekleme' yanıtı

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz sonrası toplanan 309 milyon nerede demişti: Bakanlıktan 'bekleme' yanıtı

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz sonrası toplanan 309 ... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan kampanya çerçevesinde ‘şehit yakınları ve gaziler için

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan kampanya çerçevesinde ‘şehit yakınları ve gaziler' için toplanan 309 milyon lira’nın akıbetinin bilinmediğini söylemesinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önce İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği başvurunun durumu geri çekilerek “beklemeye alındı” şeklinde değiştirildi.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gaziler için dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından başlatılan destek kampanyası kapsamında toplandığı açıklanan 309 milyon TL tutarındaki paranın akıbeti belirsizliğini koruyor.

CHP’Lİ EMİR ARAŞTIRDI

Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP Ankara Milletvekili Murat Emir; söz konusu paranın değerlendirilmesi amacıyla kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nı mercek altına almıştı. Emir’in araştırmasında vakfın resmi adresinin boş çıkması üzerine CHP, bu kez de Bilgi Edinme Yasası kapsamında CİMER’e resmi bir başvuru yaptı. Başvuruda, vakfın yönetim kurulu üyelerinin kim olduğu, vakfın adresinin ne olduğu, şehit aileleri ve gazilerin başvurularını nereye yapabileceği soruları yöneltildi. 15 Ekim’de yapılan başvuru aynı gün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sevk edildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bünyesinde kurulan vakıfla ilgili soruları yanıtlamak yerine, 17 Ekim tarihinde söz konusu soruları İçişleri Bakanlığı’na gönderdi. Kılıçdaroğlu’nun 22 Ekim tarihindeki grup toplantısında, söz konusu vakfın adresinde olmadığını açıklaması üzerine, resmi sistemde İçişleri Bakanlığı’na gönderilen başvuruyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aynı gün ilginç bir işlem gerçekleştirildi.

CİMER’e yapılan başvuruda 17 Ekim tarihinde İçişleri Bakanlığı’na gönderilen başvurunun durumu, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından 22 Ekim’de bu kez, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yazışma ve değerlendirme süreci nedeniyle beklemeye alındı olarak” değiştirildi.

"Kılıçdaroğlu 15 Temmuz sonrası toplanan 309 milyon nerede demişti: Bakanlıktan 'bekleme' yanıtı" haberi, 04 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu 15 Temmuz sonrası toplanan 309 milyon nerede demişti: Bakanlıktan 'bekleme' yanıtı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu 15 Temmuz sonrası toplanan 309 milyon nerede demişti: Bakanlıktan 'bekleme' yanıtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  2. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  3. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  4. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  5. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  6. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  7. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  8. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  9. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  10. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  11. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  12. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  13. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  14. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  15. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  16. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  17. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  18. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  19. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  20. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
Politika Haberleri