Kılıçdaroğlu: 2 Ocak'tan sonraki kararnameler usulsüz!

Kılıçdaroğlu: 2 Ocak'tan sonraki kararnameler usulsüz!

Kılıçdaroğlu: 2 Ocak'tan sonraki kararnamele... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Ocak’tan sonraki kararnamelere dair "Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir sahtekarlık" ifadesini kullanarak "Bu tarihten sonra yayımlanan bütün kararnameler usulsüz. Süre ve kapsam bakımından...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Ocak’tan sonraki kararnamelere dair "Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir sahtekarlık" ifadesini kullanarak "Bu tarihten sonra yayımlanan bütün kararnameler usulsüz. Süre ve kapsam bakımından sıkıntılar var. Bu kararnameler yetki bakımından da sorunlu. Saray karar veriyor, bakanlar imza atıyor, geriye dönük imza hali söz konusu, suçüstü haliyle karşı karşıyayız'' görüşünü savundu.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, Kılıçdaroğlu AYM'ye gidilip gidilmeyeceğini ise bugün partisinin grup toplantısında açıklayacak. CHP MYK Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren basına kapalı görüşmede, referandum süreci masaya yatırıldı. Toplantıda üniversite hocalarının ihracı ve ''’hayır’’ diyen gazetecilere yönelik baskılar da gündeme geldi.

2 Ocak sorası KHK ile ihraç edilen akademisyen: Zulmü yapanların bile yaşayamayacağı bir ülkeye doğru gidiyoruz

"AHLAK SINIRINI AŞIYOR"

Edinilen bilgiye göre; alanda, sosyal medyada veya partinin görevlendireceği başka bir yerde çalışmak için başvuran gönüllü sayısının her zamanki seçim dönemlerine göre çok daha olduğu dile getirildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Hayır diyenler 15 Temmuz’un yanında" ifadalerine ilişkin olarak da bu tarz yorumların "ahlaki sınırları aştığı" değerlendirmesi yapıldı. CHP’nin değişikliği anayasa mahkemesine götürüp götürmeyeceğiyle ilgili PM, YDK ve milletvekilleri ortak toplantısında alınan görüşler, il ve ilçe başkanlarının değerlendirmeleriyle birlikte 250 sayfayı geçen kapsamlı bir raporun da ardından kurmaylar AYM’ye ilişkin görüşlerini son kez dile getirdi, son söz Kılıçdaroğlu’na bırakıldı. CHP’nin AYM kararını bugün Kılıçdaroğlu’nun gerekçeleriyle birlikte grup toplantısında açıklaması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun gerek son grup konuşması gerekse PM, YDK ve milletvekilleriyle yaptığı ortak toplantının açılışında söyledikleri CHP’nin AYM’ye gitmeyecği yönünde bir sinyal olarak yorumlanmıştı. Partide de AYM’nin saray kontrolünde olması nedeniyle AYM’ye gitmeme eğilimi ağır basıyor.

"KHK’LAR USULSÜZ"

Toplantıda Kılıçdaroğlu "KHK’ların, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir sahtekarlık olduğunu" söyledi. Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu’na en son 2 Ocak’ta başkanlık ettiğini, bu tarihten sonra 9 kararname çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “2 Ocak’ta yapılan toplantının ardından 6 Ocak’ta bir dizi kararname yayımlandı. Bu tarihten sonra yayımlanan bütün kararnameler usulsüz. Süre ve kapsam bakımından sıkıntılar var. Bu kararnameler yetki bakımından da sorunlu. Saray karar veriyor, bakanlar imza atıyor, geriye dönük imza hali söz konusu, suçüstü haliyle karşı karşıyayız. Bunun en büyük kanıtlarından biri de 2 Ocak toplantısına atfen bir kararnameyle ihraç edilenlerden bazıları, aynı toplantıya atfen ilan edilen bir başka kararnameyle göreve iade ediliyor" dedi. Bunun böyle olmasının hukuken mümkün olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kar lastiğinin FETÖ’yle mücadeleyle ne ilgisi var? Bu anayasayla bunu yapanları, referandumda istediği değişiklikler geçse kimse dizginleyemez. Hukuk tamamen askıya alınır" uyarısında bulundu.

MEDYAYA BASKIYA HAYIR

Medyaya yapılan baskıların da gündeme geldiği toplantıda Kılıçdaroğlu "Hayır" diyenlere saldırı olurken "Evet" diyenlerin göklere çıkarıldığını kaydetti. Sosyal medya hesabından "Hayır" tercihini açıkladığı için Kanal D tarafından işine son verilen haberci İrfan Değirmenci için "Doğruya doğru yanlışa yanlış diyen bir gazeteci işinden edildi" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, Değirmenci özelinde bir meslek ve bir kuşağın tehdit altında olduğunu, Cumhuriyet değerlerinin sindirilmeye çalışıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, ''’Bu mesleğin, bu baskıya boyun eğmemesi gerekiyor’’ dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN CANI AKP SİYASETİNE MALZEME OLAMAZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, olağaüstü MYK’nın ardından basın toplantısı yaptı. Böke konuşmasına Bakanlar Kurulu açıklamasının saatinin değiştirilerek CHP’nin açıklamasıyla aynı saate denk getirilmesine dikkat çekerek başladı. Her gün El Bab’dan şehitlerin geldiğini söyleyen Böke, hükümetin bölgede ne olduğuyla ilgili bilgi vermesi gerektiğini söyleyerek, ''’Çocuklarımız ne için savaşıyor, şu an ne durumdalar?’’ diye sordu. ''’Çocuklarımızın canı AKP’nin iç siyasetine malzeme olmuş durumda’’ diyen Böke, ''’Kimse çocuklarımızın üzerinden siyaset yapma hakkına sahip değildir’’ diye konuştu. Milyonların terörist ilan edildiğini belirten Böke, ''’Ne yaparsanız yapın asla yılmayacağız. Biz konuşmaya devam edeceğiz. Siz sesisimizi kıstığınızı sanacaksınız ama herkes bizi daha çok duyacak. Terörist ilan etmeye kalktığınız bu millet Cumhuriyeti yeniden ayağa kaldıracak’’ dedi. Gençlere de sandığa gitme ve sandığa sahip çıkma çağrısında bulunan Böke, gençleri kayıtlarını oy kullanacaklara yere aldırması konusunda uyardı. Böke, ''’Siz varsanız Türkiye demokratikleşecek’’ dedi.

"Kılıçdaroğlu: 2 Ocak'tan sonraki kararnameler usulsüz!" haberi, 14 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: 2 Ocak'tan sonraki kararnameler usulsüz! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: 2 Ocak'tan sonraki kararnameler usulsüz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  2. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  3. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  4. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  5. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  6. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  7. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  8. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  9. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  10. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  11. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  12. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  13. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  14. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  15. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  16. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  17. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  18. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  19. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
  20. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
Politika Haberleri