Kılıçdaroğlu: 6'lı Masadaki İlişkiler CHP'nin Oyunun Artmasında Etkili

Kılıçdaroğlu: 6'lı Masadaki İlişkiler CHP'nin Oyunun Artmasında Etkili

Kılıçdaroğlu: 6'lı Masadaki İlişkiler CHP'ni... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti başarısını değerlendirirken, 6'lı masadaki ilişkilerin oy artışında etkili olduğunu belirtti. Önceki seçimdeki performansıyla umutları artıran Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile ilişkilere de vurgu yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti başarısını değerlendirirken, 6'lı masadaki ilişkilerin oy artışında etkili olduğunu belirtti. Umutsuzluğu dağıtan seçim sonuçlarının Türkiye için önemine dikkat çekti. İYİ Parti ile ilişkileri ve yerel seçim stratejilerini değerlendirdi.

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masadaki ilişkilerin CHP'nin oyundaki artışta etkili olduğunu belirtti ve "İnsanlar kendilerini umutsuz hissetmeye başlamıştı. CHP'nin başarısı bunu dağıttı" dedi.

Kılıçdaroğlu, önceki seçim dönemlerinde sağ dünyanın önemli kanaat önderlerine yaptığı ziyaretleri hatırlatarak ve "helalleşme" çağrısını yaptığını, ayrıca diğer çalışmalarını hatırlatarak, "Yeri geldiğinde de öz eleştiriyi yapmaktan çekinmeyen tavrımız pek çok çevrede samimi bulundu" dedi ve "Bunun yansımalarının ortaya çıkması elbet beni mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimlerinin önemini şu şekilde açıkladı: "Seçim sonuçlarının başlangıçtan itibaren CHP lehine olması, tabii ki bizim evimizde de hepimizi sevindirdi, mutlu etti. Seçimin ağırlıklı olarak CHP'nin lehine sonuçlanması, yalnızca CHP'liler açısından değil, umutsuzluğa kapılan milyonlarca kişi açısından da olumlu bir sonuç doğurdu. İnsanlar Türkiye'de kendilerini biraz umutsuz hissetmeye başlamıştı. Seçim başarısıyla demokrasimiz kazandı. Seçimin sakin bir ortamda gerçekleşmesi - zaman zaman mesele çıksa da - güzel, iyi bir sonuç. CHP açısından da son derece mutluyuz."

Önceki yerel seçimlere ilişkin olarak, Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Biz geçen seçimde 11 büyükşehir belediyesini aldığımızda da iyi bir oy almıştık. O dönemin bir de şöyle bir özelliği vardı: Manisa'dan sıfır oy çıktı. Çünkü, Manisa'yı İYİ Parti'ye vermiştik. Samsun'u İYİ Parti'ye vermiştik, sıfır oy çıktı. Konya'dan da sıfır oy aldık çünkü CHP'liler gidip İYİ Parti'ye oy verdiler. İYİ Partililer de diyelim ki Bursa'da bize oy verdiler. Ankara'da bize oy verdiler. İstanbul'da bize oy verdiler."

Her siyasi partinin görüşüne saygı duyulması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Niye seçime İYİ Parti ayrı girdi diye suçlamada bulunmak doğru değil. Gönül isterdi ki İYİ Parti yetkilileri en azından CHP'yi doğrudan hedef alıp eleştirmek gibi bir rol üstlenmeselerdi. Eleştireceklerse AKP var. AKP'yi eleştirmeleri gerekirdi" dedi.

6'lı masa dönemindeki ilişkilerin CHP'nin oyundaki yükselişte etkili olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Siyaset yorumcuları, siyasetçiler, akademik dünyanın önemli aktörleri bunu zaten söylüyorlar. 14 Mayıs seçiminde sandığa gidip CHP'nin 6 okunun altına mühür basanlar, yerel seçimlerde de rahatlıkla belediye başkanının 6 oklu pusulasına mühürlerini bastılar. Bu seçimlerde oy geçişkenliği çok önemliydi. Bunu sağlamak için de epey mücadele ettik" dedi.

Genel başkanlığı döneminde yerel belediyeler için belirttiği 7 ilkeyi hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu 7 ilkenin göz ardı edilmemesini, bunlara uygun hareket edilmesini dilerim" dedi.

"Kılıçdaroğlu: 6'lı Masadaki İlişkiler CHP'nin Oyunun Artmasında Etkili" haberi, 07 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: 6'lı Masadaki İlişkiler CHP'nin Oyunun Artmasında Etkili haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: 6'lı Masadaki İlişkiler CHP'nin Oyunun Artmasında Etkili 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(4) Yorum
SON HABERLER
  1. 02:10 Okan Buruk Transfer Bombası! "Gelecek Sene Bizimle Olacak!"
  2. 01:54 Anneler Gününde Sevginizi Gösterin: Annenize Alınabilecek En Güzel Hediyeler
  3. 01:41 Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
  4. 01:37 Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
  5. 01:32 Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
  6. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  7. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  8. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
  9. 01:19 Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
  10. 01:17 Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
  11. 01:15 Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
  12. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
  13. 01:11 Türkiye için yatırım defteri kapanmadı!
  14. 01:10 Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber: Sektörün kalbi galericiler açıkladı!
  15. 01:05 Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
  16. 01:01 Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
  17. 00:54 Beşiktaş'tan Yeni Teknik Direktörden Sonra 116 Milyon Euroluk Golcü Transferi!
  18. 00:47 Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
  19. 00:42 Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
  20. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
Gündem Haberleri