Kılıçdaroğlu: Babacan ve Davutoğlu ile pek çok evrensel kavramlar üzerinde ortaklaşıyoruz

Kılıçdaroğlu: Babacan ve Davutoğlu ile pek çok evrensel kavramlar üzerinde ortaklaşıyoruz

Kılıçdaroğlu: Babacan ve Davutoğlu ile pek ç... Karar TV'de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeliler, deprem, ABD seçimleri ve güncel siyasi meselelere dair mesajlar verdi.

Karar TV'de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeliler, deprem, ABD seçimleri ve güncel siyasi meselelere dair mesajlar verdi.  Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yolladığı mektubu hatırlatarak, "Trump ile damatlar arasında bir ilişki var, bu ilişkinin boyutlarını bilmiyoruz ama bu kaygıların Amerikan yönetimine aktarıldığını da biliyoruz" ifadelerini kullandı. Saray'ın Millet İttifakı içerisinde bazı isimlere parti kurdurma girişimi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu ve Babacan ile ortak paydalarımız var" mesajı verdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"MÜLTECİ KARŞITLIĞI YAPMIYORUZ"

"Ben Avrupa Birliği’nde gittiğimde bana Suriyeli mültecileri sordular, ben de onlara Avrupa’da iç savaş olduğunda hepiniz seyrettiniz dedim. Siz daha sonra dediniz ki, ‘Mülteciler buraya nasıl gelir?’ Hayır, öyle değil sizin sorumluluğunuz çok büyük. Avrupa Birliği Suriye’nin tüm yollarını, okullarını yapmak zorunda. Biz mülteci karşıtlığı yapmıyoruz. Bir insan kendisinin ve ailesinin hayatını kurtarmak için başka bir yere sığınırsa bizim geleneğimizde de onları kapı dışarı çıkarmak olmaz."

"DEPREMZEDELERE KONUT BULUN TALİMATI VERDİM"

"Depremden sonra hemen bölgeye gittik. Milletvekili arkadaşlarımız da oradaydı. Grup Başkanvekilimiz organizasyonu gerçekleştirdi, belediye başkanlarımız da bir araya geldi. Toplam 528 hanenin kendi dairelerine yerleşme imkânı yok. Belediye başkanımıza söyledik, bu ailelere konut bulacaksınız dedik. Belediye imkânı olanı kadarını karşılayacak, geri kalanlara da kiralık ev bulunacak ve kiraları 1 yıl boyunca karşılanacak. İnsanlar yeni yerlerine taşındığında bu vatandaşların tüm ihtiyaçları da karşılanacak. Dolayısıyla hiç kimse kendisini aç ve açıkta zannetmeyecek. Beyaz eşya üreticileri, İzmir’de değişik yerlere yerleştirilen afetzedelerin beyaz eşya ihtiyaçlarını karşılarlarsa çok mutlu oluruz."

"TRUMP DERİN SARSINTILAR YARATTI"

"Gazeteciler gibi biz siyasetçiler de Amerika’daki seçimleri dikkatle izliyoruz. Elbette Trump ve Biden’in kendine ait özellikleri var. Trump’ın agresif olması, ifadelerini saldırganca dile getirmesi rahatsızlık yarattı. Amerikan medyası da bu rahatsızlığı zaman zaman dile getirdi. Sonuç ne olursa olsun Trump’ın Türkiye’ye bakışı bizde çok derin kaygılar yaratmanın ötesinde derin sarsıntılar yarattı. Erdoğan’a gönderilen mektup, tamamen diplomatik nezaketten uzak. Böyle bir endişe var, Erdoğan cephesinde de böyle bir endişe var. Trump ile damatlar arasında bir ilişki var, bu ilişkinin boyutlarını bilmiyoruz ama bu kaygıların Amerikan yönetimine aktarıldığını da biliyoruz. Bir devleti yöneten kişilerin, devletlerin kaderleri ile ilgili kararları tek başlarına almalarının o ülkeye ve dünyaya felaket getireceğine inanan bir insanım. Eğer bir insan devleti gerçekten yönetmek istiyorsa, liyakat süzgecindeki kişileri dinledikten sonra harekete geçirmesi taraftarıyım."

"POPÜLER LİDERLİĞİN DÜNYADA YÜKSELECEĞİNİ GÖRMÜYORUM"

"Kararı Amerikan halkı verecek ama yanlış bir politika izlenirse, dünyanın diğer ülkeleri de bu bedeli ödeyecek. Ben popüler liderliğin dünyada yükseleceğini görmüyorum. Koronavirüsün getirdiği süreç sosyal devletin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Sosyal devlet, ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunan devlet demektir. Demokrasinin zaman içerisinde yükseleceğini ve demokratların çeşitli ülkelerde iktidara geleceğini düşünüyorum."

"VARLIK FONU BORÇ BULAMIYOR"

"Eylül ayında HSBC, birkaç daha yabancı grubu yetkilendirdiler ve bize para bulun dediler. Ekim ayında da bunu yaptılar ve yine borç bulamadılar. Ama aynı dönemde Ülker grubu çıktı ve ben borç istiyorum dedi, istediğinin dört katı talep geldi. Varlık Fonu, devletin yetkili kurumu borç para bulamazken, bir şirkete dört kat daha fazla talep geliyor. Üstelik dünyada negatif faiz varken. Bir ara Yunanistan ile dalga geçiyorduk, onlar binde dokuz ile borçlanıyor, biz dışarıdan borç aldığımızda yüzde 6 borç ödüyoruz ancak bu rakamla bile borç alamıyoruz. Varlık Fonu’nun başkanı Erdoğan, vekili de damadı. Burası bir kabile devleti mi? Eğer olur da Sayıştay olursa denetlesin, o da yok. Zaten kimse güven duymadığı için Varlık Fonu’na para vermiyor."

"AK PARTİ'YE OY VERECEĞİM DEYİP SANDIKTA VERMEYECEK İNSANLAR VAR"

"Anketlerde gösterilen rakamlar hala yüksek rakamlar. Böyle bir buhran içinde korunması önemli. Bu rakamın içinde yardım yapılanlar var, geçinenler var. Gerçekten bugün ben Ak Parti’ye oy vereceğim diye anketçilere söyleyen daha sonra sandıkta vermeyecek insanlar var. Tek adam her şeye hâkim olmamalı. Her şeyden önce devlet dediğimiz kurumun şeffaf olması gerekiyor. Tüyü bitmemiş çocuktan vergi alıyoruz. Böyle bir yapı uzun süre gidemez. Bütçe geldi mesela, bütçe toplumda heyecan uyandırdı mı?"

"SARAY'DA DA MEMNUN OLMAYANLAR VAR"

"Bu bütçenin önümüzdeki yıl topluma hangi avantajları sağlayacağı anlatıldı. Bütçenin ekleri 3-4 gün sonra Meclis’e gönderildi. Bürokrasi tamamen yok edildi. Saray’da bir çevre var ve onun içinde iyi insanlar da var. Onların da gidişattan memnun olmadığını biliyorum. Ancak sayın damat da dahil kimse Erdoğan’a gerçekleri anlatmıyor. Bu toplumun daha büyük dramlarla karşılaşmaması gerekiyor. Gençler umudunu yitirmiş noktaya geldi. Onlara sakın umudunuzu yitirmeyin diyoruz. Siz büyük bir güçsünüz ve bir araya gelin diyoruz. Gençler, kendilerini işsiz bırakanlara oy vermemeli. Ben gençlere güçlüsünüz ve gücününüz farkına varın diyorum."

"SARAY MİLLET İTTİFAKI'NI DAĞITMAK İÇİN BÜROKRASİYİ KULLANIYOR"

"Ben Millet İttifakı adına konuşmayı doğru bulmam ama CHP’nin genel başkanı olarak şunu söyleyebilirim. Saray, Millet İttifakı’nı dağıtmak için bürokrasinin bazı unsurlarını kullanıyor. Bürokrasinin bazı araçları ile belli kişilere be kurumlara paralar vermek ile ittifakı bozmak istiyorlar. Önce ittifak üzerinde acaba İYİ Parti’yi dağıtabilir miyiz üzerinde durdular. FETÖ suçlaması şuna benziyor, beğenmedikleri insanı eskiden PKK’lı diye suçlarlardı, şimdi de FETÖ’cü diye suçluyorlar. Bir siyasetçinin suçlayıcı konuma düşmesi zayıflığını gösterir. Ben çok zayıfım, yapacak hiçbir şey yok, suçlayamıyorum, ben bunu suçlayayım vatandaş da bunu FETÖ’cü olarak görsün."

" 'KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRİN' DEDİLER"

"İyi Parti üzerinde oynadılar, burada da beklediklerini alamadılar. Tabii kurultaydan sonra İYİ Parti’ye yönetimde yer alamayan arkadaşlar itiraz ettiler, orada da sağ duyu egemen oldu ve o arkadaşlar genel başkanlarına durumu ilettiler. Bizim üzerimizden oynadılar, oynamaya çalışıyorlar. Yine bize ulaşan bilgilerden, şu Kılıçdaroğlu’nun halletmemiz gerekiyor. Kendi medyalarında yazdıklarında hiçbir etkilerinin olmadığını gördüler. Daha sonra CHP’lilerin izlediği medyalardan CHP’lileri eleştirin diyorlar."

"PARTİ KURDURMA ÇABALARI VAR"

"Acaba ittifakı dağıtmak için geçmişte ittifakın içinde yer alan kişilere ayrı parti kurdurabilir miyiz, şimdi bu çabaları var. Muharrem Bey henüz ayrılmış değil. İttifakın içinde yer alan belli kişileri finanse ederek, ayrıca ayrı parti kurdurabilir miyiz gibi bir çaba içindeler. Hatta bu kişilerden birinin doğrudan doğruya kişileri arayarak, uçak biletin her şeyin hazır dediğini biliyorum. Ben bu ülkede yaşayan insanların ferasetine güveniyorum. Bizim insanınız o kadar kararsız değil, aslında yapılanları görüyor. Kimin hangi hareketi hangi gerekçe ile yaptığını görüyor. Ben bütün çabalara rağmen Millet İttifakı’nın büyüyeceğine inanıyorum. Bütün sorunları Millet İttifakı çözecektir. Ben bunu görüyorum."

"BABACAN VE DAVUTOĞLU İLE ORTAK PAYDALARIMIZ VAR"

"Yürütme organı yasama organı hesap vermeli bunu yaptığınız andan itibaren işler yoluna girer. Sistem kendi içerisinde bir tutarlılığa kavuşmuş olur. Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu ile ortak paydalarımız var. Pek çok evrensel kavramlar üzerinde ortaklaşıyoruz. İki parti kuruluş aşamasında markada değeri olarak ortaya çıkmaları lazım. Belli bir zaman diliminde bunlar da gerçekleşir. Zaman ne gösterir onu da göreceğiz. Şunu da biliyoruz. Seçim kanunu üzerinde çalışmalar yapılıyor. Millet İttifakı daha çok oy alsa da iktidarı nasıl koruruz kaygısı ile bir çalışma içerisinde olunduğunu biliyoruz. Ben halka rağmen nasıl burada kalırım arayışı. Biz bunu da aşacağız. Bu konuda bir şüphem yok."

"Kılıçdaroğlu: Babacan ve Davutoğlu ile pek çok evrensel kavramlar üzerinde ortaklaşıyoruz" haberi, 04 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Babacan ve Davutoğlu ile pek çok evrensel kavramlar üzerinde ortaklaşıyoruz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Babacan ve Davutoğlu ile pek çok evrensel kavramlar üzerinde ortaklaşıyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  2. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  3. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  4. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  5. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  6. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  7. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  8. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  9. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  10. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  11. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  12. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  13. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  14. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  15. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  16. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  17. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  18. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  19. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  20. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
Politika Haberleri